N12
פרסומת

"אחד ביום": המכסים של טראמפ

בחודשים האחרונים טלטל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את הכלכלה העולמית כשהכריז על מכסים אסטרונומיים שיוטלו על מדינות רבות • הבהלה בשווקים הובילה לשינויים ודחיות, אבל בשבוע שעבר המהלך יצא לפועל בגרסה מרוככת, והוא משנה את כללי הסחר הבין-לאומי • הפעם ב"אחד ביום" אנחנו עם ד"ר תומר פדלון על מה עומד מאחורי המהלך הדרמטי

גדעון אוקו
אחד ביום
פורסם:
אחד ביום - 12.08.2025
צילום: AP
הקישור הועתק

 

קשה לעקוב אחרי האירועים בממשל טראמפ, וזה נכון במיוחד לזירה הכלכלית. בחודש מרץ התארח ב"אחד ביום" ד"ר תומר פדלון, מרצה וחוקר לכלכלה פוליטית ויחסים בין-לאומיים באוניברסיטת תל אביב ו-INSS, בפרק "למה טראמפ פתח במלחמת סחר?". זו הייתה סנונית ראשונה, שבעקבותיה נמחקו כטריליון דולר מהבורסה. טראמפ הגיב לטלטלה, והכריז על דחייה ואחריה השווקים התאוששו בהתאם.

חמישה חודשים עברו מאז, וסערת המכסים עדיין מרחפת מעל מדינות העולם, שעלו לרגל, כל אחת בתורה, כדי לנסות ולהקל על הגזרה. בשבוע שעבר נכנסו לתוקף הצווים שמאפשרים להטיל מכסים בשיעורים שונים על מדינות שונות, ואנחנו חזרנו לד"ר תומר פדלון שיסביר לנו מה ההתפתחויות האחרונות, איך זה שהמספרים ממשיכים כל הזמן להשתנות ולמה השם "מלחמת סחר" דווקא לא כל כך מתאים לסיטואציה הנוכחית.