הם פיזרו צ'קים והעברות בנקאיות, חיו בעושר ובבזבוזים, מכרו רכבי יוקרה – וקנו מאות קילוגרמים של כבד אווז. חבורה אחת מבאר שבע – שאנשיה גרו כולם במרחק הליכה זה מזה – הצליחה לכאורה בתוך זמן קצר להשיג מיליונים, להתחזות ולזייף, ולהשאיר מאחוריה שובל של אנשים שנעקצו: לפי כתב האישום החמור, כלי הרכב שנמכרו לא היו שייכים להם, המסמכים היו מזויפים ואת כבד האווז הם לקחו בלי לשלם. גם חברות ועסקים נפלו בפח.

הסיפור התחיל בהיכרות בין אבי פרש בן ה-43 לשכנה שלו חן מלכה בת ה-30. אבי, כך מתברר, הוא עבריין הונאה שמוכר במשך שנים רבות למשטרה – אך לחן, שגרה שני רחובות ממנו, לא היה עבר פלילי לפני שהכירה אותו. אל השניים הצטרף אלי לביא בן ה-40, גם הוא מתגורר באותה שכונה – וביחד השלושה מככבים בפרשה מוזרה וחמורה שזכתה לשם "מלכת החן". לידי מגזין N12 הגיעו תיעודים, הקלטות ומסמכים שמעידים על התחכום שבו פעלה הכנופיה במשך שנה בערך – עד לרגע שנתפסה. 

אבי פרש וחן מלכה, הנאשמים
השכנים שהפכו לנאשמים בפשע. אבי פרש וחן מלכה

השלושה, יחד עם כמה עוזרים, ניסו לכאורה להתעשר על חשבונם של אחרים – ומהר. ואכן, בתוך זמן קצר ותוך ביצוע שורת מעשי התחזות ועוקץ, הם הצליחו לפי כתב האישום לגלגל לכיסם קרוב ל-7 מיליון שקל. לצורך המרמה הציג עצמו פרש כעורך דין – ומלכה ולביא התחזו לאנשים שונים כדי לשכנע. "הם פעלו במשך תקופה ממושכת באופן שיטתי ומאורגן, ככנופיית פשע, תוך שימוש בזהויות בדויות מול קורבנות הונאה רבים. עיסוקם המרכזי של הנאשמים היה בפשע וממנו הם התפרנסו", הצהירו בפרקליטות לקראת משפטם של החבורה. 

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

התעודות המזויפות – וההתחזות לעורך דין

אדם אחר בחבורה שעומד לדין הוא סאלי אביטן, בן 33, גם הוא תושב באר שבע, המוגדר "שותף שחבר לכנופיית המרמה". מעורב נוסף בפרשה, יואל בהלקר, הוגדר "גורם המזייף בפועל" – ומופיע כעד תביעה. בכתב האישום נכתב כי בתוך שנה בערך קיבל פרש כ-1.29 מיליון שקל לכיסו מהמרמה, לביא – כ-1.7 מיליון, מלכה – כ-1.1 מיליון ואביטן – כ-650 אלף, ובנוסף הארבעה "קיבלו יחד סכום של לפחות מיליון שקל", הצהירו בפרקליטות. 

מכוניות מאזדה CX5
היו במוקד ההתעניינות של הכנופיה. מכוניות מאזדה CX5 שנתפסו בפרשה

מהחקירה עולה כי הכנופיה התחילה מהשגת כרטיסי אשראי ומבזבוזים על חשבון אחרים – לצד תעשיית זיוף מסמכים. מעורבים התחזו לעורכי דין, אנשי עסקים, עובדי משרד הרישוי ואזרחים עובדי משטרה. בעזרתו של בהלקר הם מואשמים שזייפו כ-100 רישיונות נהיגה ועוד עשרות תעודות שיט. בהלקר עבד כמאבטח במשרד הרישוי וכמנקה בבנק הדואר, ומשם השיג את הטפסים.

בעזרתו של בהלקר, טוענים בפרקליטות, הוקם מערך זיוף רישיונות נהיגה: "נהגים שרישיונם נשלל ונהגים אשר מעולם לא הוציאו רישיון נהיגה קיבלו לידם רישיונות נהיגה מזויפים הנחזים להיות רישיונות תקינים", נכתב בכתב האישום. עוד עולה כי פרש הציג עצמו כ"עורך דין עם קשרים" לפני אנשים עם בעיות בתחום התחבורה והציע להפחית חובות ותשלומים, להנפיק רישיונות נהיגה ועוד: ב-2021 ו-2022 פנו פרש, מלכה ולביא לנהגים שצברו נקודות והציעו להם עזרה במחיקת הנקודות. לרוב, לפי הפרקליטות, הם הציגו עצמם כעורכי דין העוסקים בתחום וגבו כסף: בחלק מהמקרים סיפקו אישור מזויף על מחיקת הנקודות – ולקוחות אחרים התלוננו שהשלושה פשוט נעלמו עם הכסף.

אבי פרש, הנאשם
מסע קניות בכרטיסי אשראי גנובים. אבי פרש, נאשם מספר 1 בפרשה

"ממסעדות ובתי מלון ועד מתנות למשפחה"

הכנופיה, לפי האישום, השתמשה במשך חודשים ארוכים בכרטיסי אשראי של אחרים ללא ידיעתם וביצעה עסקאות בעשרות אלפי שקלים: "שגרת חייהם של הנאשמים הייתה רוויה בשימוש בכרטיסים אלו, החל ממסעדות ומלונות ועד לתחנות דלק והזמנות מתנות למשפחה וחברים מכספי אחרים", ציינו בפרקליטות. "הנסיבות המחמירות הן היקף המרמה ותחכומה, ריבוי המקרים והתפרשׂותם לאורך תקופה ארוכה, התחזות לאדם אחר והמשמעות הנגזרת במישור האזרחי ממעשים אלו, הפרת האמון ופגיעה בלגיטימיות של פעילות עסקית תקינה והסתמכותם של אזרחים תמימים".

בסרטונים שהגיעו לידי מגזין N12 נראה פרש מבצע עסקאות רבות במספרי אשראי שאינם שלו, לפי האישום: באחד המקרים נכנס למלון "גומא" שליד הכנרת עם ילדיו, קנה בגדים ושילם במספר אשראי שהוא הוציא מהנייד שלו. עוד הוא תועד מתדלק את רכבו וקונה בחנות נוחות בכרטיס אשראי שהתברר כגנוב. במקרה אחר שתועד גם הוא נראים השכנים פרש ומלכה קונים יחד במאפייה בנתיבות, באמצעות פרטיהם של שני כרטיסי אשראי המוגדרים גנובים. לפי האישום, מספרי כרטיסי האשראי שימשו גם לעבירות האחרות המיוחסות לחבורה. 

תרמית כבד האווז: "תודה על האמון"

ההונאות המיוחסות להם לא הסתכמו רק בתחום הרכב: מעשה מרמה אחד עוסק בכבד אווז, ובכמות עצומה שלו. בפרקליטות טוענים כי הכנופיה שמה לעצמה למטרה את המאכל שנחשב למעדן לאניני טעם, אך גם שנוי במחלוקת, והחליטה להונות עסקים שמוכרים בשר בכמה מוקדים בארץ – מכפר סבא ופתח תקווה ועד אופקים ואשדוד: הם הזמינו עשרות קילוגרמים של כבד אווז, עם מסמך מזויף של העברה בנקאית, וכך הצליחו לכאורה להשיג את הסחורה מבלי לשלם עבורה.

וכך זה קרה, לפי כתב האישום: פרש, מלכה ולביא החליטו להזמין עשרות קילוגרמים של כבד אווז מבתי עסק שונים בזהות בדויה – והחליטו לעשות הכול כדי שלא לשלם על הסחורה. גם הפעם התחזו והצהירו כי הם קשורים לחברת "פרץ בוני הנגב", וטענו שההזמנה היא לצורך אירועי חברה ואף חתונה. עוד השתמשו בזהות של שי פרץ מחברת "שי פרץ פרויקטים וייעוץ בע"מ", לדבריהם.

הם מואשמים שסיפקו אסמכתאות מזויפות והשיגו יותר מ-300 קילוגרם כבד אווז בסכום של קרוב ל-100 אלף שקל: כתב האישום אינו מפרט אם השלושה אכלו את כל הכמות שהגיעה לידיהם. בהתקשרות עם העסקים השתמשו השלושה באותה העברה בנקאית. באחת התכתובות שהגיעה לידי N12 כתבה החבורה לבעל העסק "תודה על האמון" (לאחר שליחת מסמך ההעברה הבנקאית המזויף), והוא ענה "לבריאות". בפרקליטות כתבו: "הנסיבות המחמירות הן היקף המרמה ותחכומה, ריבוי המקרים והתפרשותם לאורך תקופה ארוכה, והתחזות לאדם אחר, הפרת האמון ופגיעה בלגיטימיות של פעילות עסקית תקינה והסתמכותם של אזרחים תמימים".

שיחה בפרשת כבד האווז, אסמכתה מזויפת
"תודה על האמון". השיחה בפרשת עוקץ כבד האווז

רס"ם טל ורדי, חוקרת הונאה במחוז הדרום במשטרה, מסבירה איך התהדקה הטבעת סביבם: "במהלך החודשים האחרונים התנהלה חקירה במחוז הדרום, שהתחילה כסמויה, אחר מספר חשודים שמוכרים כעברייני הונאה. במהלך החקירה התגלה שהחשודים מבצעים שימושים רבים בפרטי אשראי שאינם שלהם, שימושים בעשרות אלפי שקלים. ככל שהחקירה התקדמה עלה חשד לזיוף של עבירות בנקאיות, זיוף של לוחיות זיהוי של כלי רכב שנהגו לשכור מחברות השכרה שונות ואז למכור בזהות אחרת. הם השתמשו בהמון מסמכים מזויפים, רישיונות רכב, רישיונות נהיגה ותעודות זהות".

כבד אווז (צילום: getty images)
כבד אווז. החבורה הצליחה להשיג מאות קילוגרמים ממנו | צילום: getty images

שיטת עוקץ הרכבים: "מוכר אותם בכפול"

הכנופיה לא הסתפקה בזיוף רישיונות, והשיגה כלי רכב במרמה – כך לפי הפרקליטות – כדי למכור אותם ברווח ולהונות את הקונים. וכך פעלה השיטה: החבורה שכפלה לוחיות זיהוי של אזרחים תמימים שלא קשורים אליה, חיברה את הלוחיות המזויפות לכלי רכב אחרים – ומכרה אותם ב"שמו" של בעל הלוחית האמיתית תוך טשטוש העקבות. כדי לבצע את המכירה, כך עולה מהאישום, הם התחזו לבעלי הרכב תוך זיוף תעודות זהות.

באחת השיחות שהגיעה לידינו נשמע פרש אומר לאביטן: "סאלי, כפרה עליך, תן לי צ'אנס ואתה תראה. אני אומר לך – כל רכב כזה אני מוכר אותו לפחות ב-3/4 כדי, אתה יודע, להתחמק מהעניין של העברת בעלות. אם הייתי הולך עד הסוף עם העברת בעלות, הייתי מוכר אותו במחירון, אתה מבין? אני מביא עליו חבילה. בטוח מה שאתה מוכר תכפיל במה שאתה מוכר. אתה מוכר אותם ב-20, 30 – אני אכפיל לך את הכסף, תהיה בטוח. תביא לי את זה וזהו, סמוך עליי. כל רכב שיש לך, אפילו רכב של 100 אלף, תביא לי ואני מעיף אותם. אני לא משחק אני, תביא ותראה".

אביטן ענה לו בהודעה: "אסחוב איתה כפרה, אסחוב אותה עד יום שלישי, אחי, אבל נסה לתקתק, למה בינתיים רואים את חן עושה כל היום דווארות בעיר, חיים שלי. יאללה בוא ננסה לסיים את זה, אחי, יש עוד רכב בדרך, הבאתי הכול על סמך מילים שאמרת לי – 'נמכרים כמו לחמניות, בשנייה פורק אותם ומוכר אותם, אחי'. אז בוא ננסה להתקדם, כפרה". ופרש השיב: "למה, למה לא תביא לי אני, למה, למה? למה לא כל רכב שאתה רוצה למכור תתקשר קודם כל אליי. לא חסר לי כסף, אני קונה לך אותם במחירים האלה אני חוטף אותם יא דפוק, אני עושה מהם כפול".

במקרה אחר מואשם פרש גם במתן שוחד לקרובת משפחתו, שעובדת בדואר. בכתב האישום מצוין כי בשלוש פעמים שונות ביקש ממנה לבדוק מידע על כלי רכב, שלא שייכים לו, אם שועבדו – וגם להנפיק רישיון רכב אם לא שועבדו. בת דודתו ביצעה את המעשים האסורים וקיבלה ממנו 1,500 שקל.

הטריק שהפיל חברות ליסינג ומגרשי מכוניות

לא רק אזרחים תמימים היו על הכוונת שלהם: החוקרים גילו כי השלושה – פרש, מלכה ולביא – הונו את חברות הליסינג אלבר ואלדן, על ידי שליחת איש קש ושמו ולדימיר עם הצהרות מזויפות על הכנסות מחברות שלא קיימות בכלל. המטרה הייתה השגת כלי רכב – שתי מכוניות מאזדה CX5 – לצורך חיבור לוחית זיהוי מזויפת ומכירת המכוניות להשגת רווח מקסימלי.

אביטן, לפי האישום, סיפק לוולדימיר (שהפך גם הוא לעד תביעה בפרשה) את תלושי השכר המזויפים מהחברות הפיקטיביות – והוא העביר לחבורה את כלי הרכב, ששוויים יחד הוא 351 אלף שקל. רכב מאזדה CX5 אחר שהשיגה החבורה בדרך לא דרך קיבל גם הוא לוחית זיהוי מזויפת. כדי לבצע את העסקה התחזה פרש לעורך דין והציע לקונה שיעזור לו בהחזרת הרישיון שלו שהיה בשלילה, וגם בהשגת אישור עבודה מהשטחים וטיפול בחוב אחר.

מגרש מכוניות, אילוסטרציה (צילום: getty images)
אבי פרש אמר לבעל מגרש המכוניות: "אני מקורב למשפחת אברג'יל" | צילום: getty images

רונן בן עמי מראשון לציון גילה שהכנופיה השיגה את הפרטים שלו – והשתמשה בהם: פרש ולביא, יחד עם אביטן, ניסו לפי האישום למכור את הרכב שלקחו מחברת אלבר וחיפשו רכב דומה. הם מצאו את המאזדה של בן עמי, שכפלו את לוחית הזיהוי והצמידו אותה לרכב שממנו חיפשו להיפטר. הם פרסמו את הרכב למכירה, פגשו את אחד המתעניינים ביפו – כשלביא מציג את עצמו כרונן בן עמי. הם סיכמו על העברה של 150 אלף שקל במזומן תמורת האוטו וביצעו את העברת הבעלות בזהות הבדויה – תוך שימוש בתעודת זהות מזויפת ובה הפרטים של בן עמי.

ההודעה מהמשטרה על העוקץ – והמסמכים שזויפו

באותו רגע, למעשה, הרכב של בן עמי נשאר אצלו – אבל כבר לא היה רשום על עצמו, והרוכש נותר עם רכב גנוב שנמכר לו בזהות בדויה. בשיחה עם מגזין N12 מספר בן עמי: "אני גיליתי את העקיצה מטלפון שנעשה אליי מיחידת ההונאה בבאר שבע, שם ביקשו שאגיע אליהם בדחיפות למתן עדות. הגעתי אליהם והחוקר אומר לי, 'תשמע, הרכב כבר לא שלך, מכרו לך את הרכב'. פתאום שמתי לב גם שמגיעים לי חיובים בכביש 6, חיובים לא שלי. לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל ברגע שהמשטרה עדכנה אותי, עליתי על זה בעוד צורה".

רונן בן עמי, נעקץ (צילום: חדשות 12)
"הרכב כבר לא שלך, מכרו לך את הרכב". רונן בן עמי, שנעקץ בפרשה | צילום: חדשות 12

"קניתי רכב לפני ארבעה חודשים ממאזדה, ג'יפ שחור חדש, והם (חברי הכנופיה – נ"ש) זייפו לי את רישיון הנהיגה ורישיון הרכב, ואת לוחית הרישוי, ופשוט הלבישו את זה על רכב בדיוק כמו שלי. החוקר מראה לי את כל המסמכים, את רישיון עם השם שלי והכול – אבל לא התמונה שלי, וכך התוודעתי לעניין שלמעשה הרכב שקניתי כבר לא בבעלותי, זה כבר לא בשליטתי. הרכב כרגע במשרד הרישוי לא על שמי, אני קניתי את הרכב במיטב כספי, והרכב כבר לא על שמי – זו בעיה חמורה". 

בן עמי מודאג מכך שאת מה שהושג במרמה קשה לבטל. "אני מאוד מאוכזב מעניין הזה, אני רוצה שהרכב יחזור למצב הקודם שלו, למצב שבו אני קניתי אותו יד ראשונה. אני בעצם נוסע על רכב שאינו על שמי, ויכולה להיות תקלה בהמשך או חלילה תאונה כשאני בפועל לא בעל הרכב, למרות שהמשטרה נתנה לי אישור שהרכב בבעלותי על פי חוק. ביקשתי מהמשטרה שתנסה להשיב את המצב לקדמותו, וממה שאני מבין, בית המשפט צריך להכריע בעניין".

ההלוואה בזהות מזויפת והתיעוד של עסקת העוקץ

בפרשה אחרת התחזו – כך לפי האישום – לאישה שלא הכירו, רימי נסראלדין מחיפה, ולקחו הלוואה על שמה מחברת מימון: מלכה מסרה בשמה של נסראלדין תלושי שכר מזויפים של חברת פרץ בוני הנגב. בסרטון שהגיע לידי מגזין N12 נראית מלכה קונה אאודי Q3 בזהות המזויפת, אחרי שקיבלה הלוואה בשמה של נסראלדין. את המקדמה היא שילמה באמצעות פרטים של שני כרטיסי אשראי שהתבררו כגנובים.

יומיים לאחר שהצליחה לקבל הלוואה ו"לקנות" רכב בסך של 300 אלף שקל, העסקאות בכרטיסי האשראי בוטלו. בעלי מגרש הרכבים הצהירו שיתלוננו במשטרה – ופרש שלח להם מסמך העברה בנקאית, שהתברר כמזויף. בפרקליטות מספרים כי פרש גם הציג את עצמו כ"מקורב למשפחת אברג'יל" בשיחה עם בעלי המגרש, כפי שנהג לעשות גם לגבי עבריינים מוכרים אחרים בתיקים אחרים.

נסראלדין, שנעקצה בידי החבורה, שחזרה בריאיון למגזין N12: "קיבלתי שיחה טלפונית מחברת מימון והם שאלו אם אני נמצאת באיזשהו מגרש מכוניות ואם אני רוצה לקנות רכב. אמרתי, 'לא, לא יודעת על מה אתם מדברים', ופה זה נגמר, חשבתי שצוחקים איתי. לא ייחסתי לזה חשיבות בכלל, כי לא האמנתי שזה דבר רציני בכלל. יום למוחרת אני מקבלת עוד שיחה, מחברת מימון אחרת, והם שואלים אותי את אותה שאלה, אם אני נמצאת במגרש בלוד ואם אני מנסה לקנות רכב מאותו סוג כמו אתמול, אאודי. פה כבר נדלקה לי נורה אדומה, לא הבנתי אם זו באמת עקיצה, מישהו מנסה לקנות בשמי. גם הסברתי שאני לא נמצאת בשום מגרש וביקשתי שלא לאשר שום קנייה בשמי". 

רימי נסראלדין שנעקצה (צילום: חדשות 12)
"לא יודעת איך הם הגיעו למספר של כרטיס האשראי שלי שהיה אצלי בכיס". רימי נסראלדין, שנעקצה | צילום: חדשות 12

"זו כנופיה שלא רק עוקצת אנשים"

"התקשרתי לאותו מגרש בלוד, והם אמרו לי שאין מישהו בשם הזה שמנסה לקנות רכב. יום אחרי זה התקשרו אליי מחברת מימון נוספת ושאלו אותי למה הבנק סירב להרשאת תקינות להלוואה שלקחתי, לרכב אאודי. כאן כבר הייתי בהלם כי הבנתי שזה לא שהם שואלים כבר אם אני נמצאת במגרש, אלא שואלים אותי למה לא קיבלו אישור להלוואה – זאת אומרת שהיא כבר נלקחה", משחזרת נסראלדין. "הסברתי שאני לא יודעת במה מדובר. הם שאלו אותי למה בנק הפועלים לא אישר את ההלוואה, ואני בכלל נמצאת בבנק אחר. סביר להניח שמדובר בחשבון פיקטיבי. בזמן הזה הלכתי למשטרה, הגשתי תלונה באזור יקנעם וגם הלכתי לתחנה בחיפה, הגשתי תלונה נוספת, ומאז הנושא התפתח".

"למעשה הם כן הצליחו לבצע את העוקץ, הם רכשו את הרכב על שמי, אאודי Q3 בשווי של 350 אלף שקל", היא מסבירה. "בדקתי מאיזה מגרש הרכב נרכש, יום למוחרת פשוט נסעתי ללוד, הלכתי לאותו מגרש, גם בעל העסק זומן לחקירה במשטרה, אז הוא הבין שהוא נפל באיזשהו עוקץ. אחרי בדיקה ראינו שמדובר על תעודת זהות מזויפת בשמי, עם קצת פרטים שגויים – נגיד השם הקודם שלי היה על שם סבתא שלי, עד 2009, ושיניתי את זה בתעודת הזהות שלי. זה מאוד מוזר, כי רק אנשים קרובים ידעו שקראו לי בשם הזה".

רס"ם טל ורדי, חוקרת הונאה במחוז דרום במשטרה (צילום: חדשות 12)
"הם לקחו הלוואות על שמות של קורבנות שונים, פעלו בפריסה ארצית". רס"ם טל ורדי, חוקרת הונאה במחוז הדרום | צילום: חדשות 12

"את שם המשפחה שלי הם כתבו לא כמו שצריך, וגם את השם של סבא שלי כתבו באופן שגוי. הבנתי שלקחו את רישיון הנהיגה שלי, שהוא פג תוקף, ואיכשהו הבנתי שהם ניסו למכור את הרכב כמה ימים אחרי כן – והם זייפו את הרישיון של הרכב עצמו, ואז המשטרה עלתה על זה. זו כנופיה שלא רק שעוקצת אנשים, היא גם מזייפת מסמכים רשמיים. וזה, לטעמי, חמור מאוד".

נסראלדין מסבירה שהעוקץ לא כלל רק תעודה ישנה: "משום מה, לא יודעת איך הם הגיעו למספר של כרטיס האשראי שלי שהיה אצלי בכיס. המגרש למען העסקה הזאת עשה לי גם חיוב באשראי של 6,500 שקל ופתיחת תיק בחברת מימון בסך של 350 אלף שקל. התקשרתי כמובן לחברת האשראי, התכחשתי לעסקאות האלה והסכומים האלה חזרו אליי. מבחינת ההלוואה אני כמובן לא שילמתי כלום כי זה לא החשבון שלי ולא החתימה שלי. נקווה שדברים כאלה לא יקרו יותר, אנשים בסך הכול מנסים להתפרנס בכבוד ויש אנשים שמחפשים לעקוץ".

אאודי Q3 (צילום: Manfred Schmid, getty images)
"קנו על שמי אאודי Q3 בשווי 350 אלף שקל" | צילום: Manfred Schmid, getty images

רס"ם ורדי מסבירה עד כמה המעשים חמורים ורחבי היקף: "הם לקחו הלוואות כאלה ואחרות על שמות של קורבנות שונים. הם פעלו בפריסה ארצית, בכל רחבי הארץ. לפני כחודש וחצי הם נעצרו בעת שניסו למכור את אחד מהרכבים שהם השיגו במרמה. במהלך החקירה שלהם, שהלכה והתפתחה, גילינו עבירות נוספות שהם ביצעו. לפני כשבועיים ביום חמישי הוגש נגדם כתב אישום והם עדיין במעצר". 

"הדרך שבה הם פעלו היא בעצם קבלת פרטי אשראי במרמה דרך אנשים שונים, ושימוש באותם פרטי אשראי. ככל שהחקירה התקדמה התברר שהם מזייפים עבירות בנקאיות של בנקים שונים, כדי ליצור מצג שווא שהם מעבירים סכומי כסף מכל מיני אנשים", מדגישה רס"ם ורדי. "ואז בעצם גם התגלה כל עניין הרכבים שהם שוכרים מחברות השכרה, משכפלים להם לוחיות רישוי אחרות, מזייפים רישיונות רכב ובעצם מוכרים רכבים בזהות אחרת". 

_OBJ

מתברר כי את עיקר העבירות ביצעו הנאשמים בין ספטמבר לדצמבר 2022. הם היו נתונים למעקב ארוך של המשטרה, וכשהחקירה עברה מהשלב הסמוי לגלוי הם נעצרו: בתחילה נעצרו פרש, שכנתו מלכה ולביא – ולאחר חודש נעצר גם אביטן בגין מעורבותו בזיוף ובהשגת כלי הרכב. החבורה מואשמת בשורת עבירות חמורות: קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גנבת רכב, שימוש במסמך מזויף, התחזות כאדם אחר, זיוף בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר, זיוף סימני זיהוי של רכב, מסחר ברכב גנוב, התחזות כעורך דין וזיוף מסמך. פרש מואשם גם במתן שוחד לקרובת משפחתו, שגם היא צפויה להעיד במשפט.