שיטת העבודה של מפיצי תיאוריית הקונספירציה נגד חיילי צה"ל נחשפת: דוח חדש של ארגון פייק ריפורטר שעיקריו מתפרסמים כאן לראשונה מתמקד באופן שבו חשבונות אנטי-ישראליים מפיצים סיפורים שקריים על חיילים ישראלים שרבים מהם כלל לא קיימים. במקרים רבים החשבונות, שמופעלים בידי גורמים פרו-פלסטיניים ופרו-רוסיים הפיצו תמונות אמיתיות של חיילים תחת שמות מומצאים לחלוטין כמו "שלדג זעור" ו"סינדרלה שלום" בטענה כי נהרגו או הותקפו מינית בעזה.

הדוח של פייק ריפורטר, שמנטר שיח ברשת וחושף פייק ניוז, חושף כי לדיווחים השקריים אודות חיילי צה"ל יש שני מקורות מרכזיים: ערוץ הטלגרם הרוסי vorposte וחשבון ה-X "יאיר משה" - חשבון בעל 166 אלף עוקבים שמתחילת המלחמה מפיץ פייקים על חיילים והקרבות בעזה. הפרסומים שלהם מופצים אחר כך בהרחבה בידי חשבונות משפיענים כמו ג'קסון הינקל וסיריאן גירל. חלק מהפוסטים השקריים נכתבים בעברית, ככל הנראה כדי לפגוע במורל הישראלי, ואחרים בערבית כנראה במטרה להעלאת מורל בציבור הפרו-פלסטיני.

דפוס הפעולה זוהה כבר ב-7 באוקטובר, לאחר שפורסם כי אלוף נמרוד אלוני, בעבר מפקד אוגדת עזה, נחטף לרצועה. בפועל מדובר בתמונה הקשורה לחטיפתו של תושב בארי אוהד בן עמי. לפי פייק ריפורטר, הדיווח השקרי הגיע למיליוני משתמשים באקס. טענה דומה פורסה אודות אלוף (במיל') יאיר גולן, תוך הפצת תמונתו שלו איש עסקים רוסי המקורב לפוטין שנעצר באוקראינה ב-2022.

ידיעה שקרית דומה הופצה בסוף אוקטובר, ודיווחה על מותו של מפקד חטיבת גולני יאיר פלאי, תוך ששמו נכתב בטעות כ"תת אלוף יאיר בליי". האיות השגוי דווח גם בידיעה פיקטיבית באתר האיראני Webagana, שמנסה להשפיע על דעת הקהל בישראל בעזרת ידיעות מפוברקות בעברית המתחזות לידיעות חדשותיות.

חלק אחר בדוח עוסק בידיעות שקריות על חיילים ישראלים מומצאים, כמו הדיווח על מותם של המפקד הבכיר "שלדע זעור" והעוזרת שלו "אני עוידן". בפועל, הדיווח השתמש בתמונה ישנה של תא"ל עופר צפריר ובתו ערבה וזכה ליותר מ-2.5 מיליון צפיות. דיווח שקרי אחר השתמש בתמונות של מתאם השבויים והנעדרים תא"ל (במיל') גל הירש כדי לדווח על מותו ברצועת עזה של אל"מ "קווין קארווין", שהוצג כמי שהיה בעבר קצין מוסד המכונה "נחש שחור" ומעורב בחיסול אל-מבחוח בדובאי.

טקטיקה אחרת המצויינת בדוח היא פרסומים מזויפים שמשתמשים בתמונות ישנות של חיילות ישראליות כדי להפיץ סיפורים שקריים על מקרי אונס. כך, הופץ בין היתר פרסום שקרי בו נטען כי חיילת בשם "סינדרלה שלום" עברה אונס קבוצתי בבסיס צה"ל בעזה. בפועל הפרסום השתמש בתמונה של המשפיענית אורין ג'ולי. פרסום שקרי אחר שהופץ בחודש פברואר טוען לאונס קבוצתי של חיילת בשם "לארה ג'ובני" תוך שימוש בתמונת חיילת שפורסם בעבר בחשבון של צה"ל.