בימים האחרונים החלו משתמשים רבים לדווח על תקלה טכנית חמורה באפליקציית פיקוד העורף: הדיווח על האזעקה מגיע מספר דקות אחרי שהאזעקות האמיתיות הושמעו, ולפעמים גם דקות ארוכות אחרי שהטילים יורטו. היישומון הזה אמור לעזור לאזרחים שרחוקים מהצופרים לקבל דיווחים בזמן אמת על אזעקה שהופעלה באזורם, וביישובים הקרובים לעוטף יש מספר שניות בודדות להגיע למרחב המוגן. לכן, תקלות כאלה יכולות להיות סכנה ממשית למשתמשים.

האפליקציה, שפותחה בידי פיקוד העורף באופן רשמי, אמורה לתת גם הוראות בשעת חירום וגם התרעות בזמן אמת על אזעקות מפני טילים. כל איחור בכמה שניות יכול להיות משמעותי עבור המשתמשים.

מדובר צה״ל נמסר כי "יישומון פיקוד העורף הוא אחת מפלטפורמות ההתרעה המשלימות, המצטרפות למערך ההתרעה השלם שפועל בכשירות מלאה. בעקבות דיווחים אודות איטיות בקבלת ההתרעה מבוססת המיקום בקרב חלק מהמשתמשים, בוצעה בדיקה מהירה והוחלט על ביצוע שדרוג ועדכון להמשך שיפור יכולות היישומון".

לעומת זאת, אפליקציות שפותחו באופן עצמאי ע״י המשתמשים פועלות טוב יותר מהאפליקציה הרשמית של פיקוד העורף. אפליקציית ״צבע אדום - התרעות בזמן אמת״ ואפליקציית ״צופר - צבע אדום״ פועלות בסמוך לאזעקות האמיתיות, ואף שיפרו את היכולות שלהן בימים האחרונים, כך שיפעלו בצמוד ככל הניתן לאזעקה האמיתית. האפליקציות האלה תוכנתו ומופעלות ע״י גורמים עצמאיים המקבלים את הדיווחים שלהם מפיקוד העורף.

גורם נוסף שעוזר בימים אלה לעורף להתמודד עם אזעקות הטילים הוא גוגל. החברה מציגה באפליקציית המפות הפופולרית שלה את אתרי המקלטים הפזורים ברחבי הארץ. האפליקציה של גוגל מבליטה בימים האחרונים את כל המיקומים של המקלטים, כך שניתן לפתוח את האפליקציה ולמצוא מיד היכן המקלט הקרוב.

את המידע שמופיע באפליקציה יש לצרוך בעירבון מוגבל, מאחר שהמיקומים שבאפליקציה לא תמיד מדויקים, ומשתמשים מדווחים שהם מגיעים למקלט ואינם מוצאים אותו. בחלק מהמיקומים בגוגל אין תמונה שמראה את הכניסה למבנה, ובשעת חירום לא תמיד קל למצוא את המקלט עצמו.