N12
פרסומת

מטא משיקה משקפיים חכמים חדשים, זולים יותר וחתומים ע"י קיילי ג'נר

מטא מציגה ליין משקפיים חכמים בעיצוב חדש שמתחיל ב-299 דולר, לצד דגם של קיילי ג'נר וקול AI שמבוסס עליה. הפעם החברה עיצבה אותם לבד ולא עשתה שיתוף פעולה עם ריי באן או אוקלי, אבל מעבר לפינה מחכות כבר סמסונג וגוגל עם הדגמים שלהן

יונתן אפולט
פורסם:
קיילי ג'נר והמשקפיים של מטא
קיילי ג'נר והמשקפיים של מטא | צילום: סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

מטא הכריזה אתמול (ג') על Meta Glasses, ליין חדש של משקפי AI בעיצוב שנעשה בתוך החברה ולא בריי באן או אוקלי, במחיר התחלתי של 299 דולר בארה"ב. לפי החברה, המחיר נמוך מהדגמים האחרונים שמתחילים ב-379 דולר, והוא נועד להרחיב את קהל היעד שלה ולהוכיח שההשקעות העצומות שלה ב-AI יכולות להפוך למוצרים שממש נמכרים.

"אתה באמת רוצה להגיע להרבה מקומות בשוק, כך שלהגיע לאנשים זה לא רק עניין של עיצוב וסגנון, אלא גם של מחיר", אמר אנדרו בוסוורת', סמנכ"ל הטכנולוגיות של מטא, באירוע עיתונאים. בוסוורת' הוסיף כי צרכנים מוכנים לשלם פרמיה על דגמי ריי באן בגלל הפופולריות שלהם, וכי המסגרות החדשות נועדו לתת להם עוד אפשרויות.

המשקפיים החדשים מסמנים התרחקות מהדגמים שמטא השיקה בעבר. מטא עדיין משתפת פעולה עם EssilorLuxottica בחלק מהמרכיבים של הדגמים החדשים, כמו העדשות, וממשיכה למכור את דגמי הריי באן ואוקלי.

הליין החדש כולל שלושה סגנונות: מסגרת קטנה בשם Adventurer, מסגרת גדולה ומעט עגולה יותר בשם Fury, ודגם אובלי שעיצבה לא אחרת מקיילי ג'נר בשם Meta Glasses by Kylie. כמו בדגמים הקיימים, המשקפיים יכולים להשמיע מוזיקה, לתרגם שפות ולענות על שאלות על הסביבה באמצעות תמונות מהמצלמות.

מטא טוענת שמודל ה-AI החדש Muse Spark משפר את היכולת להוציא פרטים מתמונות ולזכור העדפות אישיות. המשקפיים החדשים יושקו עם Muse Spark, והמשקפיים הקודמים יקבלו אותו בעדכון תוכנה - אך נדגיש שוב, אין מטא AI בישראל, ולמרות ההבטחות שהוא צפוי "להגיע בקרוב", עברו הרבה יותר מדי שנים מכדי להאמין שבקרוב נוכל לדבר עם המשקפיים היקרים שקנינו.

פרסומת

עיתונאים אמריקאים שניסו את המשקפיים באירוע לקראת ההשקה, דיווחו כי הם הצליחו להעריך את מספר הקלוריות בקערת תותים, לתרגם שלט מערבית לאנגלית ולהציע הצעות למוזיאונים קרובים. הם גם זיהו שמכל של דובדבנים מזויפים, ששימש כאביזר הדגמה, אינו אמיתי. ועדיין, אלה יכולות שדומות למה שהמשקפיים הקיימים של מטא כבר יודעים לעשות, וספק אם הן ישכנעו מי שממילא לא מתלהב ממשקפיים חכמים. הדגם של ג'נר הוא החריג הבולט יותר: יש לו צליל מותאם כשהמשתמש מרכיב את המשקפיים, ואת קול Meta AI הרגיל אפשר להחליף בגרסת AI של ג'נר שמבוססת על קולה האמיתי.

לפי The International Data Corporation, המחיר הממוצע של משקפיים חכמים צפוי לרדת מ-376 דולר ב-2026 ל-229 דולר ב-2030. החברה דיווחה גם כי משלוחי המשקפיים החכמים זינקו ב-167% ברבעון הראשון של 2026 לעומת התקופה המקבילה ב-2025, וכי מטא מחזיקה ב-69.2% מהשוק. מנכ"ל מטא מארק צוקרברג אמר בשיחת משקיעים באפריל שמספר האנשים שמשתמשים במשקפיים שלה מדי יום שילש את עצמו לעומת השנה שעברה.

פרסומת

לצד המחיר, מטא עדיין מתמודדת עם חששות פרטיות. כלי תקשורת שונים דיווחו השנה כי כמה גברים צילמו את עצמם מפלרטטים עם נשים באמצעות משקפיים חכמים והעלו את הסרטונים לרשתות בלי הסכמתן. בכל המשקפיים של מטא יש נורת LED שמציינת כשהם מקליטים, ובאתר החברה נכתב שהמצלמה לא תפעל אם הנורה אינה גלויה, אך בארה"ב ישנה תעשייה שלמה של מומחים שיודעים לשבור את מנורת הלד הזאת כדי לגרום למשקפיים להקליט מבלי שהצד השני ידע. ממש כפי שהציגה ג'ואהנה שטרן, עיתונאית טק מובילה, בסרטון שפורסם לפני כשבועיים.

פרסומת

התחרות בדרך

אבל הבעיה הכי גודלה של מטא היא כנראה התחרות. אם עד כה הם היו השחקנים היחידים בשוק, לצד כמה העתקים סינים פחות מוצלחים, הרי שגוגל וסמסונג עובדות יחד על משקפי AI חדשים שיושקו בהמשך השנה עם יכולות דומות, וגם OpenAI מפתחת מוצר חומרה.

לפי מכון Pew Research, ג'מיני ו-ChatGPT של גוגל כבר פופולריים משמעותית מהעוזר של מטא: 44% מהמבוגרים בארה"ב משתמשים ב-ChatGPT, לעומת 24% שמשתמשים בג'מיני ו-14% בלבד ב-Meta AI, אשר נמצא בתוך כל הרשתות החברתיות של החברה. "גוגל נכנסת למרוץ המשקפיים החכמים עם יתרון שאף יריבה לא יכולה לייצר בן לילה, אקוסיסטם שכבר משובץ בחייהם של מיליארדים", כתבו אנליסטים של IDC בדוח מ-15 ביוני. "ג'מיני כבר נמצא במיילים, בתמונות, בהיסטוריית החיפוש ובלוחות השנה של אנשים".