מילואימניקים רבים כבר נמצאים חודשים בצבא, מרוחקים מהמשפחות שלהם ומהעבודה. רבים מהם כלל לא יודעים מה מגיע להם מהמדינה, אילו מענקים הם זכאים לקבל, וכיצד לחשב את הזכאות שלהם. המדינה הודיעה על הוצאה לדרך של תוכנית סיוע, אך עבור משרתי המילואים שנמצאים במלחמה מדובר לעתים בהצפת מידע שקשה לעקוב אחריה ולבין מה בדיוק מגיע להם. זו בדיוק הבעיה שניסו לפתור שלושה יזמי היי-טק שמשרתים יחד בצנחנים, באמצעות "מחשבון המילואימניקים" שפיתחו באופן עצמאי.

השרים הציגו תוכנית סיוע למילואימניקים - אלו הפרטים
הממשלה אישרה: הסיוע למילואימניקים יינתן בשלושה שלבים
המדינה מחלקת הלוואות לעסקי מילואימניקים - אלו התנאים

היזמים מאחורי הפיתוח הם יונתן סלוק, איש Customer Success בסטארט-אפ Yotpo; דור ויזר, מפתח תוכנה בחברת הסייבר Sysdig; ואלון פנחס, מנכ"ל חברת הייעוץ WeCcelerate. "אני, דור ואלון משרתים יחד ביחידת רפואה של חטיבת הצנחנים", מספר סלוק. "בזמן המילואים, כשהתחילו לדבר על מענקים, שמנו לב שיש המון בלגן סביב הנושא, אף אחד לא ידע כמה מגיע לו. אז ראינו שיש צורך שמגיע מהשטח, מהחיילים, ובגלל שכולנו מגיעים מעולם מההיי-טק רצינו לבנות פיתרון טכנולוגי, כלי פשוט שיוכל להגיד לכל חייל כמה מגיע לו לכיס".

המחשבון מאפשר למשרתי המילואים להכניס את המידע הרלוונטי עבורם - ולקבל חישוב של הכסף המגיע להם עבור ימי המילואים ששירתו על בסיס פרמטרים שונים כמו אופי השירות והיותם סטודנטים או הורים לילדים. אפשר למצוא את המחשבון בכתובת miluimnik.info.

מחשבון המילואימניקים (צילום: צילום מסך)
אתר מחשבון המילואימניקים | צילום: צילום מסך

"ישבנו באוהל גדול בצאלים, פתחנו מחשב, בנינו תוכנה בסיסית ושלחנו אותה לחברים. פתאום ראינו שזה מתפוצץ", מתאר סלוק. "תוך שבוע הגענו ל-40 אלף משתמשים ו-200 אלף כניסות. בתוך שבועיים אנחנו עומדים כבר על 80 אלף משתמשים וקרוב לחצי מיליון כניסות. אנשים הפיצו את זה בקבוצות וואטסאפ מאחד לשני, בלי פרסום ובלי כלום, וזה עף לשמיים".

לפי סלוק, לאחר שהוסיף את כתובת האימייל שלו למחשבון הוא החל לקבל הודעות עם תגובות והצעות לשיפור. "אנחנו קוראים את המיילים ומתייחסים לשאלות, ומנסים לשפר את המחשבון בזמן אמת", הוא אומר. לדבריו, לאחר שהממשלה פרסמה את פרטי תוכנית הסיוע שלה למשרתי המילואים הם עדכנו את המחשבון כדי שיתמוך גם במידע החדש.

"יש המון מידע שם בחוץ, ולא תמיד הוא מונגש בצורה הכי טובה ולא קל לחפש ולמצוא את המידע שמתאים לך", הוא מסביר, "זה מה שניסינו לעשות- לבנות כלי שיכול לגשר על הפער הזה".

יונתן סלוק, ממפתחי מחשבון המילואימניקים (צילום: יונתן סלוק)
יונתן סלוק, ממפתחי מחשבון המילואימניקים | צילום: יונתן סלוק

עבור סלוק, העבודה על המחשבון היא גם תרומה בחזרה לחברים במילואים, אבל גם עיסוק בזמן המלחמה בדברים שהוא אוהב. "אחרי הרבה זמן שלא נגענו בטכנולוגיה היה כיף לפתח מוצר, בטח כזה שרואים כמה צורך יש בו", הוא משתף. "בסופו של דבר, המטרה שלנו היא לעזור למילואימניקים להבין כמה בדיוק מגיע להם. בתקופה הזאת של חוסר וודאות, זה חיוני לתת כמה שיותר מידע, בשביל שכולנו נוכל לשרת בשקט".