לא מבינים למה ה-AI הזה טוב? החברה הישראלית שעושה מזה כבר 12 מיליארד דולר
גיוס ענק לסייארה הישראלית: גייסה הון של 600 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר • החברה מפתחת פלטפורמה שמסייעת לארגונים לפקח על מה שמערכות הבינה המלאכותית שלהן עושות • עם לקוחות החברה נמנות פרמאונט, צ'יפוטלה ו-Docusign


החדשות בקצרה:
- הסטארטאפ הישראלי סייארה הודיע על גיוס הון של 600 מיליון דולר.
- הגיוס בוצע לפי שווי גבוה פי ארבעה מזה שנקבע בגיוס האחרון לפני כשנה וחצי.
- החברה מפתחת פלטפורמה שמסייעת לארגונים לפקח על פעילות ה-AI שלהם.
- למה זה חשוב: דוגמה ליכולת של ההייטק הישראלי לצמוח מה-AI בלי לפתח אותו.
חברת הסייבר הישראלית סייארה (Cyera) הודיעה היום (רביעי) על השלמת סבב גיוס הון של 600 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר - פי ארבעה משווייה בגיוס האחרון לפני כשנה וחצי. החברה מפתחת פלטפורמה שמאפשרת לארגונים לפקח על מה שמערכות הבינה המלאכותית שלהם עושות ולאיזה מידע הן ניגשות - תחום שהפך לאחד האתגרים המרכזיים בהטמעת AI בחברות גדולות.
הבעיה שסייארה באה לפתור היא אחת שכל מי שמשתמש ב-AI בעבודה מכיר: מי בכלל מפקח על מה ש-AI עושה? לפי נתוני החברה, כ-68% מהארגונים אינם מסוגלים להבחין בין פעולה של עובד לבין פעולה של סוכן AI בתוך המערכות שלהם. זה אומר שהם לא יודעים לאילו מסמכים ה-AI ניגש, אילו החלטות הוא מקבל ומה הוא עלול להדליף.
"אמון מתחיל בהבנה ברורה של מה מערכות AI יכולות לראות ומה הן מסוגלות לעשות. זה נדבך תשתיתי שהיה חסר לארגונים", אמר יותם שגב, מייסד-שותף ומנכ"ל סייארה. לדבריו, הגיוס הנוכחי נועד להאיץ את פיתוח הפלטפורמה ולהרחיב את פעילות החברה לשווקים נוספים.
מי זו סייארה?
- החברה גייסה עד כה יותר מ-2.3 מיליארד דולר מאז הקמתה
- החברה מעסיקה מעל 1,500 עובדים ב-18 מדינות.
- החברה טוענת שההכנסות החוזרות השנתיות (ARR) שולשו מדי שנה שלוש שנים ברציפות.
- בשנה וחצי האחרונות השלימה סייארה חמש רכישות, בהן של החברות Ryft ו-Genie.
- עם לקוחות החברה נמנות החברות פרמאונט, צ'יפוטלה ו-Docusign.

הצמיחה של סייארה מדגימה את היכולת של ההייטק הישראלי להרוויח מהתפתחות טכנולוגיית ה-AI גם בלי לפתח מודלים. ההצלחה של חברות מסוג זה, שניזונות משירותים לחברות שמשתמשות בבינה מלאכותית, מסמנת מסלול אפשרי לסטארטאפים שרוצים לצמוח בעולם ה-AI באמצעות שירות לקוחות של ענקיות כמו OpenAI, גוגל ואנת'רופיק ומבלי שיתחרו בהן.
סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי Evolution Equity Partners, בהשתתפות קרן הסייבר הישראלית סייברסטרטרס וקרן ההשקעות הסינגפורית Temasek. עם המשקיעים הקיימים של החברה שהשתתפו בסבב הנוכחי נמנים סקויה, בלקסטון, Accel ו-Coatue.
