עוקץ מסוג חדש: עובד בחברת פיננסים בהונג קונג העביר 25 מיליון דולר לרמאים שהשתמשו בטכנולוגיית דיפ פייק (Deep Fake) על מנת להתחזות לקולגות שלו בשיחת ועידה בוידיאו.

העובד הצטרף לשיחת וידיאו אינטרנטית שבה הופיע סמנכ״ל הכספים של החברה שבה הוא עובד. לפי דיווח העובד, הוא הרגיש בהתחלה כי משהו נראה לא נכון בסמנכ"ל שאותו הוא מכיר זמן רב, אך לאחר כמה דקות הצטרפו לשיחה מספר קולגות נוסף שאותם הוא מכיר היטב - מה לדבריו הרגיע אותו וגרם לו להאמין שהשיחה שהוא מבצע היא בסך הכל שיחה עם אנשי המשרד שלו.

בהמשך השיחה, סמנכ״ל הכספים דרש לבצע 15 העברות כספים דחופות לחשבונות בנק מקומיים בהונג קונג, שאותם ביצע העובד. לבסוף הגיע סכום העברת הכספים ל-200 מיליון דולרים הונג קונגים, שהם 25 מיליון דולר אמריקאי.

רק לאחר שהסתיימה השיחה התברר לעובד כי הוא כלל לא דיבר עם קולגות שלו מהחברה, אלא עם נוכלים שהשתמשו בטכנולוגיית AI כדי ליצור מראה וקול של אותן קולגות. הטכנולוגיה הלבישה את הפנים והקול של אנשים שהעובד הכיר מהחברה שלו על מנת להתחזות אליהם.

הנוכלים ככל הנראה הצליחו גם לזייף את מספרי הוואטסאפ של הקולגות של אותו עובד, והלינק לשיחה נשלח אל העובד בהודעה שנראתה כאילו הגיעה מקולגה.

דיפ פייק אמה ווטסון (צילום: twitter)
הדגמת דיפ פייק עם פרצופה של אמה ווטסון | צילום: twitter

הנוכלים השתמשו בשיחות וידאו ישנות של החברה, ואימנו מערכת AI שתוכל לזייף בזמן אמת את הפרצופים והקולות של אותם עובדים. "אני מאמין שהנוכל הוריד סרטוני וידיאו מראש והשתמש ב-AI על מנת לזייף את הקולות בשיחת הוידיאו", אמר בארון צ׳אטן שון-צ׳ינג, מפקח ממשטרת הונג קונג לעיתון ההונג קונגי Rthk.

עדיין לא ברור מהו היקף הפשעים שנעשים נוכלים באמצעות בטכנולוגיות AI. הוושינגטון פוסט דיווח בשנה שעברה על עליה מטרידה במספר האנשים שמקבלים טלפונים מקרובי משפחה המבקשים להעביר בדחיפות כסף, רק כדי לגלות אחר כך שהמשוחח מהצד השני השתמש ב-AI על מנת לזייף את הקול של אדם קרוב. חלק מהקורבנות איבדו אלפי דולרים משום שהם חשבו שהם עוזרים לקרוב משפחה במצוקה.