לפני כחודש יצאה לדרך תחרות היופי הראשונה בעולם לדמויות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, Miss AI, או בשמה המלא של התחרות - פרסי יוצרי ה-AI העולמיים (World AI Creator Awards - WAICA). הספונסרים מאחורי התחרות הם Fanvue, פלטפורמת מנויים דמויית אונלי פאנס שמבוססת אך ורק על דמויות בינה מלאכותית.

לפי אתר האינטרנט של WAICA, הארגון "שואף להכרה בהישגים של יוצרי בינה מלאכותית ברחבי העולם", ותחרות מיס AI תעריך את המתמודדים "על היופי, הטכנולוגיה והיכולת לזכות בכתר". השופטים בתחרות יבחנו בקרב המתמודדים אלמנטים קלאסיים מתחרויות יופי, כמו מראה חיצוני וגזרת גוף - אך המתמודדים שמאחורי הדמויות יזכו גם בנקודות בונוס על המיומנות הטכנית שלהם בשימוש בכלי בינה מלאכותית. לבסוף, השופטים ישקללו לתוך הציון גם את הביצועים של המתמודדים ברשתות החברתית, כולל את קצב עליית העוקבים שלהם ואת האופן שבו הם מתקשרים עם המעריצים בפלטפורמות השונות.

אגב, אחד מהאלמנטים המפתיעים שיילקחו בחשבון בין היתר הוא האופן שבו המתמודדות יענו לשאלות השופטים, ובפרט לשאלות קלאסיות מתחרויות יופי, כמו "מה החלום שלך להפיכת העולם למקום טוב יותר?". 

הפאנל מורכב מארבעה שופטים - היסטוריונית התחרות סאלי אן פאוסט, איש השיווק אנדרו בלוך ושתי דמויות AI, איטנה לופז ואמילי פלגריני (כלומר, היוצרים שעומדים מאחוריהן). לופז ופלגריני הן דוגמניות וירטואליות שצברו מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות. ללופז יש 318 אלף עוקבים ברשתות החברתיות, ואילו לפלגריני 278 אלף. הפרס הגדול בתחרות עומד על 5,000$ ועוד הטבות, כמו תוכנית מנטורינג וליווי בשווי של כ-8,000$.

View this post on Instagram

A post shared by Aitana Lopez✨| Virtual Soul (@fit_aitana)

אלא שלא הכל הולך חלק. בעוד שהזוכים היו אמורים להיות מוכרזים כבר ב-10 במאי, הנהלת התחרות נאלצה להוסיף הערה קטנה באתר הרשמי שלה לפיה "בשל מספר עצום של מועמדים, השופטים עדיין בוחנים את המתמודדים וההכרזה על 10 הסופיים תתקיים כעת ב-28 במאי".

"כלכלת היוצרים היא מקום מרגש ביותר להיות בו עכשיו, ובעזרת הפלטפורמה שלנו, חלה צמיחה אקספוננציאלית של יוצרי בינה מלאכותית שמייצרים רווחים מתוכן", מסר אחד ממייסדי האתר Fanvue, וויל מונאג' לכלי התקשורת. "קפצנו על ההזדמנות להיות השותף הראשון אי פעם בפרס שמכיר בכישרון ובטכנולוגיה וימשיך להעלות את הסטנדרטים בתעשייה. מיס AI הוא רק פרס אחד. אנחנו שואפים שארגון ה-WAICA יהפוך לאוסקר של יוצרי הבינה המלאכותית".