דיווח: OpenAI עובדת על טלפון AI ראשון ללא אפליקציות
תוכניות החומרה השאפתניות של OpenAI כוללות סמארטפון? אנליסט טוען שהחברה בדרך לשת"פ עם ענקית השבבים קוואלקום לפיתוח טלפון AI ללא אפליקציות, אך עם סוכני בינה מלאכותית שיוטמעו עמוק בליבת המערכת. המהלך נועד לעקוף את המגבלות של אפל וגוגל השולטות בשוק האפליקציות

היו שמועות רבות על תוכניות החומרה של OpenAI, הכוללות השקת זוג אוזניות או מוצר פיזי אחר יחד עם ג'וני איב, המעצב האגדי של אפל. פוסט חדש של האנליסט מינג-צ'י קואו מצביע על כך שחברת הבינה המלאכותית עשויה לעבוד על טלפון AI בשיתוף פעולה עם MediaTek, קוואלקום ו-Luxshare. קואו, שדיווח בעבר על מספר תוכניות חומרה של אפל, אמר כי OpenAI תפתח שבב לסמארטפון יחד עם MediaTek וקוואלקום, כאשר חברת Luxshare תשמש כשותפה לתכנון וייצור.
האנליסט גם מרמז שבמקום אפליקציות, הסמארטפון עשוי להסתמך על סוכני בינה מלאכותית לביצוע משימות שונות. נכון לעכשיו, אפל וגוגל שולטות בתחום האפליקציות עם החנויות שלהן, מה שמגביל חלק מהפונקציות שלהן. קואו מעריך כי על ידי יצירת סמארטפון ומערך חומרה משלה, OpenAI תוכל להשתמש ב-AI בכל מיני תכונות ללא הגבלות. כש-ChatGPT מתקרבת למיליארד משתמשים שבועיים, מוצר חומרה לשימוש יומיומי עשוי גם לבשר טובות לשאיפה של OpenAI להגיע ליותר צרכנים.
חשיבה זו אינה מוגבלת רק ל-OpenAI. יוצרי אפליקציות "Vibe coding" צופים עתיד שאינו כולל אפליקציות. קארל פיי, מנכ"ל חברת Nothing, אמר בכנס SXSW שהאפליקציות ייעלמו בסופו של דבר. קואו מאמין שהסמארטפון של OpenAI יתוכנן להבין באופן רציף את ההקשר של המשתמשים. על ידי יצירת הטלפון עצמו, החברה תוכל לקבל גישה למידע רב יותר על הרגלי המשתמשים מאשר אפליקציה המותקנת בטלפון. הוא גם ציין שהחברה תעבוד על שילוב של מודלים קטנים הפועלים על המכשיר ומודלים מבוססי ענן לטיפול בסוגים שונים של בקשות ומשימות. האנליסט אמר כי המפרט של הסמארטפון וספקי הרכיבים שלו צפויים להיקבע סופית עד סוף השנה או במהלך הרבעון הראשון של 2027, כאשר הייצור ההמוני של המכשיר צפוי להתחיל ב-2028.
מוקד יותר השנה, כריס ליהיין, סמנכ"ל לעניינים גלובליים ב-OpenAI, אמר שהחברה נמצאת במסלול להכרזה על מוצר החומרה הראשון שלה במחצית השנייה של 2026. מספר דיווחים באותה עת הצביעו על כך שהמכשיר עשוי להיות אוזניות בעיצוב ייחודי או תליון.
על רקע ההנפקה המתקרבת, הוול סטריט ג'ורנל דיווח אתמול (שני), כי OpenAI לא הצליחה להגיע ליעד ששמה לעצמה של מיליארד משתמשים בשבוע, החמיצה את יעד ההכנסות השנתי ל-ChatGPT ורואה שיעור נטישה גבוה במיוחד - כנראה גם בגלל התחרות מול ג'מיני ואנת'רופיק.
