דוח חדש חושף: עלייה חדה בתכנים מבוססי AI של ניצול מיני בילדים באינטרנט
גם ילדים בני 3 הופכים קורבנות לתופעה המזעזעת • כמות תוכני הניצול המיני של ילדים באמצעות AI זינקה בחדות בשנה האחרונה • בבריטניה נחושים להילחם בתופעה המזעזעת | אלה ההמלצות החשובות להורים

החדשות בקצרה:
- כמות תוכני הניצול המיני של ילדים ברשת זינקה בשנת 2026.
- המספר במחצית הראשונה של השנה היה גבוה ב-40% ביחס לכל השנה שעברה.
- ממשלת בריטניה נחושה לקדם חקיקה נגד התופעה המזעזעת, אך הקושי מתחיל באכיפה.
- בחודש מרץ ייכנס לתוקף איסור שימוש ברשתות החברתיות לילדים.
כמות התכנים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית של התעללות מינית בילדים הולכת וגדלה ברשת בקצב מסחרר, כך עולה מדוח של הארגון Internet Watch Foundation. מהנתונים עולה כי מספר התמונות שנוצרו באמצעות AI ונבדקו במחצית הראשונה של שנת 2026 גבוה ב-40% ממספרן הכולל של התמונות שאותרו בכל שנת 2025. לפי הארגון, שבסיסו באנגליה, כ-16% מהתמונות הן של ילדים בני שלוש עד שש וכ-40% של ילדים בני שבע עד עשר.
עם התפתחות טכנולוגיות הבינה המלאכותית בשנים האחרונות, חל זינוק ביצירת והפצת סרטונים של ניצול מיני בילדים ברשת. אולם הדוח של IWF, כפי שפורסם בעיתון "הגרדיאן" הבריטי, מתייחס לתמונות בלבד. הארגון דיווח כי הרוב המכריע של התמונות שאותרו הן של בנות.
עוד נמסר כי הממצאים ממחישים את הצורך בחקיקה חדשה שתסדיר תכנים מבוססי AI באינטרנט. ה-IWF קרא לקובעי המדיניות באיחוד האירופי להגיע להסכמות על חקיקה "שתעניק לחברות הטכנולוגיה ודאות משפטית ארוכת טווח שתאפשר להן לאתר ולהסיר מהפלטפורמות שלהן תכנים אסורים של התעללות מינית בילדים". מנכ"לית ה-IWF, קרי סמית', אמרה: "מדאיג מאוד לראות באיזו מהירות מופצים ברשת תכנים של ניצול מיני בילדים שנוצרו באמצעות AI".
הארגון נאבק ביצירה ובהפצה של תכנים של ניצול מיני בילדים. בדוח האחרון, אנליסטים בארגון איתרו 6,310 תמונות שנוצרו באמצעות AI שענו להגדרה של התעללות מינית בילדים על פי החוק הבריטי. זאת לעומת 4,512 תמונות שאותרו בכל שנת 2025. ראש תחום המדיניות ב-IWF, האנה סווירסקי, אמרה כי היא תומכת בקידום חקיקה בתחום הבינה המלאכותית שתחייב חברות לפתח מודלים בטוחים יותר. "האחריות מוטלת על חברות הטכנולוגיה לפתח כלים שלא ניתן לנצל לרעה", אמרה. "הבעיה היא תוצאה של הטכנולוגיה", הוסיפה.
תכנים של ניצול מיני בילדים שנוצרו באמצעות AIהם בלתי חוקיים בבריטניה, והחוק במדינה אוסר על פיתוח מודלים שנועדו ליצור תכנים היפר-ריאליסטיים של ניצול מיני בילדים. דובר מטעם ממשלת בריטניה מסר כי "החוק הבריטי ברור - תכנים של ניצול מיני בילדים הם בלתי-חוקיים, גם אם הם נוצרו באמצעות בינה מלאכותית וגם אם לא. אנחנו הולכים צעד נוסף ואוסרים על מודלים של בינה מלאכותית המשמשים ליצירת תכנים מסוג זה, וליצירת תמונות היפר-ריאליסטיות מחליאות, שלעיתים קרובות מבוססות על חזותם של ילדים אמיתיים".
ביולי האחרון, סוכנות הפשיעה הלאומית של בריטניה הזהירה הורים מפני פרסום תמונות של ילדיהם ברשתות החברתיות, בעקבות עלייה בהפצת תכנים של ניצול מיני בילדים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית. להמלצה הזאת הצטרף גם ה-IWF, על רקע חששות כי הציבור אינו מודע לסכנות הנשקפות מעברייני מין ורשתות פשיעה הפועלות ברשת. הגופים המליצו להפוך את החשבונות ברשתות החברתיות לפרטיים או לשתף תמונות של ילדיהם "בקבוצות סגורות של חברים בלבד".
מוקדם יותר השנה ממשלת בריטניה הודיעה על איסור שימוש ברשתות חברתיות לילדים מתחת לגיל 16. לפי ההודעה, האיסור - שצפוי להיכנס לתוקף בחודש מרץ הקרוב - יחול על אפליקציות כגון אינסטגרם, יוטיוב, פייסבוק, X וטיקטוק.
על רקע החששות מפני עקיפת מנגנוני אימות הגיל, שרים בממשלה הבריטית מבקשים לכלול בחקיקה דרישה ממשתמשים להציג דרכון כדי להוכיח שמלאו להם 16. כמו כן, הממשלה צפויה לקדם צעדים נוספים שמטרתם להגן על נערים בני 16 ו-17, לרבות מגבלות על רשתות המאפשרות "גלילה אין-סופית" ועל אלגוריתמים המקדמים תוכן פוגעני.
שרת התרבות של בריטניה, ליסה ננדי, הזהירה בשבוע שעבר חברות טכנולוגיה מפני צעדים נוספים, לפי הדיווח בגרדיאן. לדבריה, האיסור על רשתות חברתיות הוא רק צעד אחד בדרך למהלכים נוספים שמתכננת הממשלה במטרה להגן על המשתמשים.
