חבר בית הנבחרים של ארה"ב, מייק גלאגר הרפובליקני, מוביל הצעה חוק לאלץ את בייטדאנס הסינית למכור את טיקטוק בארצות הברית - או להתמודד עם סנקציות. גלאגר קורא למשקיעים אמריקאיים לדחוף את סין לאפשר מכירה כזאת.

גלאגר, יושב ראש פאנל של בית הנבחרים בנושא סין, הציג הצעת חוק יחד עם הנציג ראג'ה קרישנמורת', הדמוקרט הבכיר של הפאנל, שתיתן לבייטדאנס שישה חודשים לבצע את המכירה או לעמוד בפני סנקציות בטענה לפגיעה בביטחון לאומי. "זה האינטרס שלהם לאפשר הפרדה", אמר גלאגר על ממשלת סין. ועדת האנרגיה והמסחר של בית הנבחרים אמורה להצביע על הצעת החוק בהמשך היום.

הצעת החוק תיתן לבייטדאנס 165 ימים למכור את טיקטוק, המשמשת יותר מ-170 מיליון אמריקאים, או שיוטל עליה איסור להורדה בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל. זאת בנוסף לחרם על אפליקציות נוספות של בייטדאנס. הצעת החוק לא תאשר אכיפה כלשהי נגד משתמשי קצה של האפליקציה - משמע מי שכבר הוריד אותה לא יתקל בבעיות.

"אנו מפצירים בבייטדאנס למכור את טיקטוק כדי שהמשתמשים האמריקאים שלה יוכלו ליהנות מסרטוני הריקוד שלהם, מהליפסינק הגרוע שלהם ומכל מה שמתלווה לטיקטוק", אמר הנציג הדמוקרטי ראג'ה קרישנמורת' מאילינוי, אחד מנותני החסות של הצעת החוק.

החשש של האמריקאיים הוא שהמידע האישי ששלהם מטיקטוק עלול ליפול לידיה של ממשלת סין. "הבחירה היא בידי טיקטוק", אמרה הנציגה הרפובליקנית קאתי מקמוריס רודג'רס מוושינגטון ל-CBS News. "יש להם בחירה אם הם רוצים להישאר עם בייטדאנס או לא, שאנחנו יודעים שהיא נשלטת על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית".

לא כולם בבית הנבחרים מסכימים עם ההצעה, הנציג הדמוקרטי ג'מאל באומן מניו יורק התנגד להצעת החוק: "הריצה להחרמת טיקטוק יוצרת תקדים מסוכן למדינה שלנו על ידי ערעור חופש הביטוי, ומסיחה את הדעת מהנושא האמיתי: הגנה על הנתונים והפרטיות של האמריקאים", אמר באומן.

טיקטוק מתחה ביקורת חריפה על הצעת החוק, שיש לה 10 שותפים דמוקרטיים ו-10 שותפים רפובליקנים. "הצעת החוק הזו היא חרם מוחלט של טיקטוק, לא משנה כמה המחברים שלה ינסו להסוות זאת", אמר דובר החברה, "החקיקה הזו תרמוס את זכויות התיקון הראשון בחוקה של 170 מיליון אמריקאים ותשלול מ-5 מיליון עסקים קטנים פלטפורמה שהם מסתמכים עליה כדי לצמוח וליצור מקומות עבודה".

במשך חודשים, מחוקקים בארה"ב הזהירו מפני פגיעה בביטחון הלאומי הנובעות מהקשרים של טיקטוק עם המפלגה הקומוניסטית הסינית. חשוב לציין שגם הצעת החוק הזאת אינה ספציפית על טיקטוק, אלא נועדה להגן על אמריקאים מפני יישומים בשליטת יריב זר, והיא כוללת את טיקטוק. במאי האחרון, מונטנה הפכה למדינה הראשונה במדינה שהעבירה חקיקה האוסרת לחלוטין על הורדת האפליקציה. עם זאת, החוק הזה עדיין עומד בפני אתגרים משפטיים.