שיעור הנשים בהייטק הישראלי עומד על 36% מכלל המועסקים, כך לפי דוח שפרסם מכון Rise (לשעבר SNPI). לפי הדוח, 60% מהנשים בהייטק מועסקות בתפקידי תפעול ורק 28% מועסקות בתפקידים טכנולוגים. בקרב המצטרפים החדשים להייטק ב-2023, שיעור הנשים עמד על 40%, גבוה יותר משיעורן בקרב כלל העובדים. עם זאת, שיעורן גבוה גם בקרב העובדים שעזבו את התעשייה בשנה זו, ועמד על 38.4%.

פחות משפיעות ומקופחות: מה מרגישות המנהלות בישראל
הנתונים חושפים: פער השכר המגדרי בישראל מתרחב

בנוסף, רק 22% מהנשים בהייטק מועסקות בתפקידים ניהוליים. למעשה, שיעור הנשים בענף יורד ככל שהתפקיד בכיר יותר, כך שנשים מהוות 16% בתפקידי ה-C Level ו-12% מהמנכ"לים בהייטק. משמעות הדבר היא שנשים מהוות שיעור צומח בין כלל עובדי ההייטק, אבל שיעורן מצטמצם ככל שמתקדמים במעלה סולם הדרגות.

מהדוח עולה כי ישראל משתרכת מאחורי העולם בכל הקשור לשיעור הנשים היזמיות בהייטק. שיעור החברות שיש בהן לפחות יזמת אחת מתוך כלל החברות שגייסו הון ב-2023 עומד על 16% - זאת לעומת 25% ו-26% באירופה ובארה"ב.

ב-Rise תולים את הסיבה לפערים באקדמיה. שיעור הנשים במקצועות ההייטק באקדמיה עומד על 40%, בעוד שיעור הנשים במקצועות הטכנולוגיה, מתמטיקה, הנדסה ואלקטרוניקה עומד על 28% בלבד, דבר שלפי הדוח מייצר את הפערים בהמשך בהתקבלות למקצועות ההייטק. ניתן לשער כי גם לעובדה שרבים מהיזמים בישראל מגיעים עם ניסיון שרכשו בצה"ל יש חלק בפער לעומת העולם.

ים עתיר, סמנכ"לית אסטרטגיה במכון Rise אומרת כי "גם בשנת 2024, נשים עדיין נמצאות בתת-ייצוג בהייטק הישראלי. הדוח שפרסמנו מראה כי העלייה בשיעור הנשים בעשור האחרון - שגם כך הייתה איטית ומתונה - נעצרה לחלוטין בשנה החולפת. זאת, כאשר חלקן בתפקידי הנהלה נמוך עוד יותר. העלאת חלקן של נשים בהייטק בכלל ובתפקידי מפתח בפרט, הוא צורך ממשי, הן לשם הגברת השוויון והן לשם הגדלת מספר המועסקים בתעשייה זו".