N12
פרסומת

גוגל משנה את הכללים: מידע מג'ימייל ומהתמונות שתבחרו לשתף עשוי לשמש גם לפרסומות

מדיניות הפרטיות המעודכנת מחריגה מיילים וגם מידע מגוגל תמונות ודרייב. ההגנה נשארת בתוקף כברירת מחדל, אך מידע שתבחרו לשתף עם שירותים תומכים עשוי להשפיע על הפרסומות שתראו

דיגיטל
mako
פורסם:
ג'ימייל
ג'ימייל | צילום: Shutterstock/Jess Rodriguez
הקישור הועתק

גוגל עדכנה את מדיניות הפרטיות שלה כך שמידע אישי מג'ימייל, גוגל תמונות ודרייב עשוי לשמש להתאמת פרסומות, אם המשתמשים בוחרים לשתף אותו עם שירותים אחרים שלה שתומכים בכך. לפי המדיניות המעודכנת, שנכנסה לתוקף ב-16 באוקטובר ועליה דיווח לראשונה אתר Android Authority, ההבטחה שלא להשתמש בתוכן מהשירותים האלה לצורך פרסום מותאם אישית נותרת בתוקף כברירת מחדל, אך כעת כוללת חריגה.

"אלא אם תבחרו להעמיד נתונים מהשירותים האלה לרשות שירותים אחרים של גוגל שתומכים בפרסומות מותאמות אישית", נכתב במדיניות המעודכנת. המשמעות אינה שגוגל סורקת אוטומטית את המיילים והתמונות הפרטיים של כולם כדי להציג פרסומות: החריג נוגע למידע שמשתמשים בוחרים לשתף עם שירותים שתומכים בכך, ובהם החיפוש וג'מיני.

השינוי קשור לתכונות הבינה האישית של גוגל, שמאפשרות לשירותים כמו החיפוש וג'מיני לגשת למידע מאפליקציות מחוברות כדי לספק המלצות רלוונטיות יותר. משתמש יכול, למשל, לאפשר גישה לתיבת הג'ימייל שלו כדי לארגן טיול או לקבל המלצות למסעדות ליד מלון שהזמין. לפי המדיניות המעודכנת, מידע ששותף לצרכים האלה עשוי לשמש גם לקביעת הפרסומות שיוצגו לו.

במהלך 2026 הרחיבה גוגל את יכולות הבינה המלאכותית שלה, בין היתר עם תיבת ג'ימייל מבוססת בינה מלאכותית שמנתחת הודעות ומבליטה מידע חשוב, תזכורות ומשימות קרובות. כעת, חלק מאותו מידע עשוי להשפיע גם על הפרסומות שיוצגו למשתמשים. גוגל ממשיכה להצהיר שמפרסמים אינם יכולים לקבל גישה ישירה למיילים פרטיים, לתמונות או למידע שמאפשר זיהוי אישי ללא רשות.

פרסומת

השינוי מגיע על רקע ביקורת רחבה יותר על השימוש של גוגל במידע מחשבונות המשתמשים. בספטמבר החלה החברה לנתח חיפושים בגוגל והיסטוריית צפייה ביוטיוב של משתמשים בקנדה כדי להעריך את גילם, מה שעשוי לחייב גם חלק מהבגירים לאמת את זהותם.

משתמשים שחוששים מהשינוי יכולים לנתק את ג'ימייל, גוגל תמונות ואפליקציות מחוברות נוספות מתכונות הבינה האישית, או לכבות את ההמלצות המותאמות אישית בהגדרות חשבון גוגל. עם זאת, לפי Android Authority, ניתוק אפליקציה אינו מוחק בהכרח מידע שגוגל כבר שמרה בהיסטוריית שירותי החיפוש.