N12
פרסומת

לאחר כשעה: שיבושי הגלישה בפרטנר נפתרו

במהלך התקלה דווח על קשיים בגלישה ובהוצאת שיחות, ולפי חלק מהדיווחים גם על בעיות בתשלומים בכרטיסי אשראי • בפרטנר הודיעו כי השירותים חזרו לתקינות מלאה והתנצלו על אי הנוחות • ההערכה: מדובר בתקלה טכנית ולא במתקפת סייבר

איתמר מינמר
פורסם:
לוגו חברת פרטנר
לוגו חברת פרטנר | צילום: יחסי ציבור
הקישור הועתק

תקלת הרשת הנרחבת בפרטנר שגרמה לשיבושים בגלישה ובהוצאת שיחות טופלה, ולאחר כשעה הודיעה החברה שהשירותים חזרו לפעילות מלאה. "השירותים חזרו לתקינות מלאה, מתנצלים על אי הנוחות הזמנית", נמסר.

מוקדם יותר דיווחו גולשים על שיבושים נרחבים ברשתות הסלולר והאינטרנט, בעיקר בקרב מנויי פרטנר, ולפי חלק מהדיווחים גם בקרב לקוחות הוט. במקביל, התקבלו דיווחים על קשיים בביצוע תשלומים בכרטיסי אשראי.

בחברת שבא, המספקת שירותי תקשורת ומחשוב בתחום הבנקאות, הבהירו שמערכות החברה פועלות כסדרן: "מערכות שבא מאשרות אלפי עסקאות בדקה". עם זאת נמסר כי לאור התקלה אצל אחד מספקי התקשורת, נרשמה השפעה מסוימת על אישור עסקאות בגופים עסקיים המחוברים דרך אותו ספק.

בעיצומה של התקלה עדכן משרד התקשורת כי קיימת תקלה ברשת הסלולר של פרטנר והוט מובייל ברחבי הארץ, ושסיבת התקלה לא ידועה.

תקלה דומה אירעה לפני כשבועיים ברשת סלקום, אז דיווחו לקוחות על שיבושים בשירותי הגלישה. בחברה הודיעו כי לאחר כשעה התקלה נפתרה.

גיל מסינג, ראש מטה חברת "צ'ק פוינט", הסביר אז כי מדובר ככל הנראה בתקלת DNS שגורמת לקושי בהגעה לאתרים: "זה קרה כמה פעמים, ולאחרונה גם לפלטפורמות הגדולות בעולם כמו קלאודפלייר. זו יכולה להיות תקלה גלובלית, אך גם מקומית. ברוב המכריע של המקרים מדובר בתקלה ולא בתקיפה".