אין תמונה
חסר בית, בעל פייסבוק. אילוסטרציה

כמו רוב תושבי סן פרנסיסקו, ארצות הברית, גם צ'רלס פיטס מחובר לאינטרנט. לפיטס, בן 37, יש חשבונות בפייסבוק, מייספייס וגם בטוויטר. הוא מנהל פורום באתר "יאהו", קורא חדשות אונליין ושומר על קשר עם חברים דרך האי מייל. עד כאן הכל בסדר, אבל החלק הקשה הוא לנהל את חיי החברה הדיגיטליים שלו דרך מקום מגוריו, מתחת לגשר בכביש המהיר בסן פרנסיסקו.

"אתה לא צריך טלוויזיה. אתה לא צריך רדיו. אתה אפילו לא צריך עיתון", אמר פיטס לרשת "פוקס ניוז", "אבל אתה צריך אינטרנט".

המשורר בשאיפה שמוגדר כהומלס כבר שנתיים, דיבר עם רשת החדשות כשהוא לובש כובע סגול ומעיל פליז צהוב. לפני מספר שנים, מומחים דאגו כי "חלוקה דיגיטלית" תפריד בין אלו שיש להם - לבין אלו שאין להם. פיטס המשורר מפריך את הטענה.

הומלסים עם לפטופים

באמריקה המודרנית, כך זה נראה, אנשים שאין להם כתובת מגורים חשים מחויבים לרכוש לעצמם כתובת אינטרנטית. עיריית ניו יורק, לדוגמא, הציבה 42 מחשבים בחמישה מתוך תשעה מקלטים לחסרי בית. הארבעה הנותרים יתחברו גם הם בהמשך השנה. בהערכה גסה, 190 מקלטים נוספים שפועלים באופן עצמאי מאפשרים גישה לרשת.

הארגון "בית הסברת הפנים" בסן פרנסיסקו מעריכים כי לפחות מחצית מהמבקרים במרכז הממוחשב החדש שלהם הם חסרי בית. הדרישה לקצת זמן-מחשב היא כל כך גדולה, שהמשתמשים הוגבלו ל-30 דקות בלבד. לדברי המתנדבים במקום, גם מספרם של נושאי המחשבים הניידים שנשארים ללון שם בלילה הולך וגודל.

ב"SF הומלס", פורום אינטרנטי בן שנתיים, חברים 140 אנשים. בין השאר, מתפרסמים לוחות זמנים לאסיפות דיור המוניות וחדשות מקבוצות דומות בניו מקסיקו, אריזונה וקונטיקט כמו כן, באתר יש בלוג שלם עם סקרים על החיים במקלט.

עקבו אחרי חדשות 2 בטוויטר