טיפול חדשי למחלות לב. ארכיון (צילום: AP)
טיפול מהפכני במחלות לב | צילום: AP

מדענים מישראל טוענים שהצליחו לייצר תאים שעשויים לרפא מחלות לב - מתאי עור של חולים.

על פי הירחון הרפואי European Heart Journal, הפרופסור ליאור גפשטיין ממכון מחקר מחלות הלב בבית החולים רמב"ם בחיפה, הצליח לראשונה לקחת תאי עור מחולים שסובלים מכשלים בלב, להעביר אותם תהליך במעבדה ולהחליף אותם בתאים חולים בלב.

המאמר שמפרט על פריצת הדרך של הפרופסור גפשטיין, פורסם אמש בירחון ויוצר כותרות ברחבי העולם. כתב הבריאות של ה-BBC, מסביר כי מכיוון שתאי העור נלקחים מהחולים עצמו, ניתן להתגבר על בעיה ותיקה בנושא ההשתלות - התנגדות המערכת החיסונית בגוף לתאים מגוף אחר.

התחלת הטיפולים: עוד 5-10 שנים

על פי המחקר, ההליך שפותח ברמב"ם עשוי להביא לפתרון מחלות לב רבות. אך למרות זאת מבהירים בירחון כי ההליך עדיין נמצא בראשיתו וכי רופאים יתחילו כנראה לטפל בחולי לב בעזרת תאי העור שלהם, רק בעוד חמש עד עשר שנים.

מחקרים שנעשים כבר שנים בנושא השתלות של תאים בריאים ללב, נפלו פעמים רבות בגלל המחסור בתאים מתאימים שהגוף מצליח לאמץ. פרופסור גפשטיין סיפר לחדשות 2 באינטרנט: "הראנו שניתן להשתיל את התאים האלה בלבבות של חולדות ושהתאים יודעים להשתלב ברקמת הלב הקיימת".

"הרעיון הוא שבעתיד, אולי בעוד עשור נוכל אולי לקחת דגימת עור מחולה, להפוך אותו לתאי לב, או כל תא אחר - ואת אלה אולי נוכל לשתול מחדש בלב הפגוע כדי לשפר את התפקוד", הסביר גפשטיין.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק