אסאנג'. ממעצר בית - לפרלמנט? (צילום: רויטרס)
מי מסתתר מאחורי ההדלפה? | צילום: רויטרס
רוב המידע שנחשף על ידי אתר ויקיליקס יועד לרשת משרד הביטחון האמריקני הידועה כ"סיפרנט", רשת שנועדה להחלפת מידע חסוי . למרבה האירוניה, הרשת שהוקמה בשנות ה-90, התרחבה כחלק מהצעדים שנעשו אחרי ה-11 בספטמבר, כדי לשפר את הקשר בין גופי המודיעין השונים.

הסוכנויות החליפו ביניהן מידע בכל הרמות עד רמת "סודי" , רמת המידע שיכולה לגרום נזק משמעותי לביטחון המדינה. 2.5 מיליון אנשי ממשל, עובדי ממשל, נציגויות מעבר לים וחיילים אמריקנים רואים את הרשת הזו, שלא עובר בה מידע המסווג כ"סודי ביותר".
רק 6% מהמסמכים שפורסמו הוגדרו כ"סודיים", השאר מוגדרים כחסויים ברמה כזו או אחרת.

מה הקשר של ליידי גאגא ?

תולעת מחשבים באירן (צילום: חדשות 2)
2.5 מיליון איש רואים את הדיווחים | צילום: חדשות 2

הידיעות כוללות קוד של הרשת וכך ניתן לראות את מקורן. רשת סיפרנט משתמשת באותה הטכנולוגיה כמו זו של האינטרנט אבל עובדת על קווים ומחשבים מוגדרים מראש. במשרד לביטחון פנים האמריקני טוענים שכל משתמש מקבל אישור מוקדם וכי המערכת מוגנת בעזרת קוד זיהוי וסיסמה שמשתנה בכל 150 יום, ניתן לכניסה רק ממחשבים מסוימים במקומות מאובטחים, המחשבים מאוישים ועוד אמצעי הגנה - אבל כנראה, זה לא מספיק.

איש לא נעצר עדיין בנוגע להדלפות האלה, אבל החשד הוא שהטוראי הראשון בראדלי מאנינג עומד מאחורי ההדלפות. מאנינג הוא אנאליסט מחשבים מהמודיעין האמריקני שנעצר במהלך שירותו בעירק בחשד להדלפת המידע הקודם על עירק ואפגניסטן לוויקיליקס. אסאנג' ואנשיו הכחישו שהמידע התקבל מהטוראי הראשון האמריקני.

חברו של מאנינג , ההאקר אדריאן למו אמר שהטוראי טען כי הוא הוריד שירים של ליידי גאגא. העיתון הבריטי הגארדיאן טוען שאנשי המחשבים של הצבא האמריקני בעירק הסירו את המגבלות על המחשבים כדי לחסוך זמן וטרחה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק