אם שעברה ניתוח פלסטי כדי להידמות לבתה, ארכיון (צילום: mail online)
אישה שעברה ניתוח פלסטי כדי להידמות לבתה, ארכיון | צילום: mail online

אחד הדברים המטרידים ביותר הוא השפעת הזמן על גופינו. תהליך התחדשות התאים שהתבצע במרץ מיום היוולדנו נעשה איטי יותר עם השנים, והשפעות הזמן ניכרות על עורנו ועל גופינו. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת הרווארד על עכברים, הצליח לראשונה לעכב השפעות אלו ואף להשיב תהליכים של הזדקנות לאחור.

החוקרים הצליחו לגרום לתהליך הזדקנות מואץ בקרב עכברים, ולאחר מכן להניע תהליכים אלו לאחור באופן חלקי, כפי שפורסם בעיתון הארץ. זאת, באמצעות שליטה בייצור האנזים טלומראז בגופם. אותו אנזים הצליח בין היתר לגרום להתחדשות של תאי עצב, ולשיפור בפוריות והבראה של איברים שנפגעו בתהליך ההזדקנות כמו הכבד, הטחול והמעיים.

בלב המחקר עמד מרכיב ייחודי של כרומוזום הידוע כטלומר, שמשמש שעון עצר ביולוגי לאורך חיי תאים. בכל פעם שתא מתחלק, הטלומר מתקצר ומקבל תכונות של תא זקן. בנוסף נעשה שימוש באנזים טלומראז, שאחראי ללהארכת הטלומרים ומייצר רצפים שלהם שאבדו במהלך התחלקות התאים.

על ידי שליטה באנזים, החוקרם הצליחו לעכב הזדקנות תאים בעכברי מעבדה. לאחר הפסקת ייצור האנזים בעכברים הם חוו הזדקנות מואצת, אבל ברגע שייצור האנזים חוד בגופם הם שבו להיות פוריים, איבריהם גדלו ומוחם גדל באופן ניכר.

אבל לפני שאתם רצים לרופא כדי שייספק עוד מהאנזים המיוחד לתאים בגופכם, כדי לדעת שיש לו תפקיד גם בהתפתחות תאים סרטניים, והוא עלול להגדיל את הסיכוי להיווצרותם. בשלב זה, השימוש באנזים נעשה לצורך השתלות איברים, בתקווה שבעתיד הוא יחליף את הניתוחים הפלסטיים ואת הקרמים מעכבי ההזדקנות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק