צפו בסיפורים המעניינים של 27.2 לאורך השנים (צילום: חדשות 2)
האמת נמצאת שם בחוץ? | צילום: חדשות 2

יום העב"מים הבינלאומי נקבע בכל שנה ב-2 ביולי, סמוך לאירוע המכונן של חקר העב"מים בעת המודרנית - אירוע רוזוול, שהתרחש בתחילת חודש יולי, 1947.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני 66 שנה התרסקו ככל הנראה שני כלי טיס חוצניים, באזור הצבאי הרגיש ביותר בארה"ב וצבא ארה"ב הצליח להניח ידיו על שברי הכלים, הטכנולוגיה שנמצאה בהם וכמו כן על גוויותיהם של החוצנים שנמצאו בהם. על פי חלק מהעדויות, אחד מהחוצנים נתפס חי.

בהודעה שפרסם צבא ארה"ב לתקשורת נמסר כי התגלתה "צלחת מעופפת" ממקור חוצני, אלא שידיעה זו שונתה כעבור זמן קצר ונטען כי מדובר היה בזיהוי מוטעה של בלון מטאורולוגי. האירוע עצמו הושתק וטויח למשך יותר מ- 30 שנה.

אירוע רוזוול הוא הנחקר ביותר עד כה ונאספו בו מעל 400 עדויות של מי שהיו מעורבים ישירות באירוע, מסמכים וראיות הקשורות בו. אחד המסמכים האחרונים, עסק בפענוח ההודעה המודפסת, שהופיעה בצילום עיתונות ואותה החזיק הגנרל ריימי (שהיה ממונה על הטיוח הראשוני). ההודעה פוענחה בעזרת טכנולוגיות מתקדמות וממנה עלה, ששברי העב"ם והגופות הועברו ממקום ההתרסקות.

האמת נמצאת שם בחוץ?

במשך השנים הועלו טענות שונות ומשונות ע"י צבא ארה"ב, לגבי מהות העצמים שהתרסקו, החל מבלון מטאורולוגי ועד לטיעון שמדובר בפרויקט סודי ביותר, שכונה "מוגול" ושבמהלכו הפריחו בלוני ענק, שתכליתם הייתה לגלות ניסויים גרעיניים בבריה"מ. טענות אלו הופרכו כולן, אך למרות זאת, ממשיך ממשל ארה"ב לדבוק בהן.

מטרת יום העב"מים הבינלאומי היא להגביר את המודעות העולמית לנושא זה והפעלת לחץ על הרשויות (בעיקר האמריקניות), לחשוף את המידע שברשותן. יום זה מצוין במדינות רבות בעולם, ביניהן ארה"ב, קנדה, סין, קוריאה, הונג קונג, בריטניה, גרמניה, צרפת, איטליה ברזיל, ורבות אחרות.

במקביל, האירוע החשוב ביותר בתחום זה השנה, היה השימוע האזרחי שהתקיים בפני הקונגרס האמריקני, לפני כחודשיים. במהלכו העידו אנשי ממשל, צבא ובטחון בכירים בנושא, תוך הצגת ראיות ודרישות לחשיפת המידע לציבור.

בשנים האחרונות, החלו ממשלות רבות לחשוף באתרים רשמיים, את תיקי העב"מים שברשותן, לאחר שהכחישו במשך שנים, כי הן עוסקות בחקר התופעה. בין המדינות שהחלו לחשוף מידע - בריטניה, ברזיל, צרפת, מכסיקו, נורווגיה, קנדה ועוד.

וגם בארץ ההתעניינות בתחום גבוהה מאוד. ב-2008 הוקמה העמותה הישראלית לחקר עב"מים וחיים חוץ-ארציים ע"י אנשי אקדמיה מתחומים שונים, במטרה לבצע מחקר מדעי של תופעת העב"מים והחוצנים וחשיפת הנושא לציבור הישראלי, בצורה מקצועית, מדעית ואמינה.

דוד רונן הוא דובר העמותה העמותה הישראלית לחקר עב"מים וחיים חוץ-ארציים