הצצה לחברה ששינתה את חיינו: בסרטי התדמית של חברות הטכנולוגיה, תמיד נדמה שאנחנו עוד רגע שם - בעתיד שכולו צגי מגע. עם זיהוי קולי מושלם, ופקודות ובית חכם שיודע יותר טוב מאתנו מה אנחנו רוצים. במציאות, אפילו בבית החכם של מיקרוסופט הטכנולוגיה עוד לא ממש "הדביקה" את החזון. אבל כשזה כן עובד, זה באמת מעורר השראה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מיקרוסופט תחגוג בשנה הבאה 40 להיווסדה, ואם מסתכלים רק על השורה התחתונה - מצבה לא רע. מדובר באחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות הרווחיות בעולם. היא מפלצת תאגידית שעדיין, או בינתיים, שולטת בשוק מערכות ההפעלה למחשבים אישיים ומציעה כמעט כל שירות אפשרי. אופיס, דפדפן, מנוע חיפוש, נגן ומאז הרכישה של "סקייפ", גם שיחות וידאו וכמובן את קונסולת המשחקים "אקס-בוקס".

כבר יותר מ-20 שנים מנהלת ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט מרדמונד, וושינגטון. מה שנראה כמו קמפוס של קולג' אמריקני טיפוסי, הוא מטה החברה. 750 אלף מטרים רבועים של מדשאות, שבילים ומגרשי כדורגל - וביניהם יותר ממאה בנייני משרדים שמאכלסים כ-40 אלף עובדים.

"זה מעין כפר קהילתי לעובדים", אומר מנהל בכיר בדוברות מיקרוסופט העולמית, ריצ'ארד אקל. "יש לנו סניף דואר, בנק, מסעדות, חנויות בגדים ואופניים. עבודה בהיי-טק מצריכה מחויבות גדולה מבחינת זמן ומאמצים. ואנחנו בהחלט רוצים להקל על העובדים לעבוד ובו בזמן לקיים חיים פרטיים וחיי משפחה".

איך מתמודדים עם המתחרות שנושפות בעורף?

אך בכל זאת, השנים האחרונות היו בסימן תחרות קשה מול "גוגל" ו"אפל", שנגסו בנתחי השוק שלה והקדימו אותה בכל הקשור למובייל. "יש לנו מתחרים קשים. אנחנו מעריצים את העבודה שלהם, אבל אנחנו בונים משפחה של מכשירים ושירותים שלדעתנו יכולה בהחלט להתחרות בשוק עם כל המוצרים הקיימים של המתחרים", הוסיף אקל. עם כל האופטימיות הקיימת, בשנים האחרונות החברה עסוקה בעיקר ב"לרדוף" אחרי השוק. היא השיקה מערכתה הפעלה לסלולר באיחור ובקרוב תנסה גם לשווק טלפונים משלה, בשוק רווי ממילא.

אפל (צילום: חדשות 2)
התחרות מול "אפל" ו"גוגל" קשה | צילום: חדשות 2

לרדמונד מגיעים מדי שנה גם לא מעט עובדים ישראלים של מייקרוסופט: "לי באופן אישי, נראה די בזבוז לא לנצל את העובדה שאני עובד בחברה בינלאומית", מספר גיא ארמה, ישראלי שעובד במטה מיקרוסופט. אחרי 11 שנים בתפקידי שיווק במיקרוסופט ישראל, ארז ארמה את המשפחה ועבר לרדמונד. זה השתלם לו, כי בשלוש השנים מאז שהגיע הספיק להתקדם מקצועית, לקנות בית ובאופן כללי לחיות את החלום האמריקני.

"החיים פה יותר נוחים, יותר קלים. כמובן בדברים החומריים הפשוטים, באיזה בית אתה גר ובאיזה מכונית אתה נוסע. אבל יותר מזה, זו איזו שהיא אווירה כללית ופתיחות כללית שאתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה", מספר ארמה.

מדי שנה מזמינה מיקרוסופט עיתונאים מכל העולם להכיר אותה מקרוב. השנה מדובר בביקור מעניין במיוחד כי זאת אחת השנים הדרמטיות בתולדות החברה, בעיקר לאור החילופים בחברה וכניסתו של המנכ"ל החדש.

אך מצד שני מיקרוסופט נמצאת גם באחת מהנקודות המאתגרות ביותר בהיסטוריה שלה. עדיין לא ברור האם הגישה החדשה תעזור לחברה לשמר את מעמדה הרם בעולם הטכנולוגיה, גם ב-40 השנים הבאות, אבל בטוח שטובי המוחות שכבר עובדים בחברה ינסו לעשות זאת.