צפו בסיפורים המעניינים של 4.6 לאורך השנים (צילום: סיון צור)
מחווה בהמית | צילום: סיון צור

מדענים מסין הנדסו גנטית פרות שיכולות לספק חלב אם אנושי. המדענים שערכו את המחקר מקווים לשווק את המוצר הסופי בעזרת האוניברסיטה החקלאית הסינית. המשימה הייתה להחדיר גנים אנושיים ל-300 פרות חולבות, שייצרו חלב עם אותן האיכויות של חלב אם מהסוג האנושי.

חלב אם מכיל ריכוז גבוהה של חומרים מזינים שמסייעים לחזק את המערכת החיסונית של גוף התינוקות וממזערים את הסיכוי לזיהומים. המדענים שמאחורי המחקר ו-300 הפרות מאמינים כי החלב מהבהמות המהונדסות עשוי לספק תחליף לחלב אם ולפורמולות השונות בהן מסתפקות היום נשים שלא מניקות. במדענים הסיניים תומכות חברות ביוטכנולוגיות גדולות מכל רחבי העולם, שטוענות כי לא רחוק היום בו נוכל לקנות את חלב האם בסופרמרקט.

המוצר החדש מצית ביקורות מצד ארגונים למען בעלי חיים, הם לא רק יוצאים נגד השימוש בבעלי החיים לטובת רווחת המין האנושי, אלא גם טוענים כי בחלב מהונדס או במוצרי מזון מהונדסים יש סכנה של ממש לא רק לחיות שמספקות את המוצר אלא גם לצרכנים שיסתמכו על התחליף שעבר הנדוס גנטי.

חלב אם על המדפים - תוך 3 עד 10 שנים

אבל הפרופסור נינג לי, מדען שמוביל את המחקר ומנהל את המעבדות הלאומיות של משרד החקלאות הסיני אומר שהחלב המהונדס יהיה בטוח לשתייה כמו כל חלב אחר שאנו צורכים בחנויות. השינוי הוא בטעם: "טעמו של החלב יהיה חזק יותר מהטעם של החלב המוכר". נינג לי מוסיף: "אנחנו עומדים להפוך את המחקר ליוזמה כלכלית-צרכנית בשלוש השנים הקרובות, אבל עד שנביא 'חלב אנושי' לכל העולם, עשויות לעבור עוד עשר שנים".

סין היא המדינה שמובילה במחקרי המזון המהונדס גנטית, החוקים בנוגע להנדסת המזון בסין, פחות קפדניים מאלו הנהוגים באירופה או בארה"ב.

בשפה המקצועית, יש שלושה סוגי פרוטאין שמצוי בחלב אם ומופק עכשיו גם במעבדות. הליסוזים, הוא מועשר בפרוטאין אנטיבקטריאלי, אחד המאפיינים של חלב האם שמגן על גוף התינוק מזיהומים בקטריאלים בימיו הראשונים. לקטופרין, בו יש ריכוז גבוהה יותר של תאי חיסון והסוג השלישי של פרוטאין חלב אם הוא האלפא לקטלבומין .

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק