אחות (צילום: AP, חדשות)
פריצת דרך במדעי החיים. ארכיון | צילום: AP, חדשות

פריצת דרך מדעית: חוקרים ישראלים ביצעו בהצלחה ניסוי בעכברים המאריך את תוחלת החיים שלהם. עיתון "ידיעות אחרונות" מפרסם הבוקר כי פרופסור חיים כהן מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן הצליח לגרום לעכברים לחיות יותר וכן להגביר את עמידותם בפני מחלות שונות.

מחקרו של פרופסור כהן התמקד בקבוצת גנים הנקראים "סירטואינים", אשר הוכח בעבר כי יש להם יכולת לעיכוב זקנה בשמרים, זבובים ותולעים. כהן, בשיתוף פעולה עם ד"ר יריב כנפי והדוקטורנטית שושנה נאמן, עשו מניפולציות בקבוצת עכברים באמצעות הגן הייחודי וגילו כי הזכרים בקבוצה השתוו בתוחלת החיים הממוצעת שלהם לנקבות, אשר חיות יותר זמן באופן טבעי.

בנוסף, בדקו את השפעת הגן על העמידות בפני מחלות, וערכו השוואה בין קבוצת העכברים בהם בוצע השינוי הגנטי, אשר כונו "עכברי מוזס", אל מול קבוצת ביקורת. כאשר שתי הקבוצות ניזונו מדיאטה עתירת שומנים, גילו כי עכברי "מוזס" לא הושפעו מהתזונה הלא-בריאה, לעומת קבוצת הביקורת, שבריאותם הושפעה לרעה מהשינוי בדיאטה.

הגן שהיה מוקד המחקר, סירטואין מספר 6, דומה מאוד בעכברים ובבני אדם, לכן ניתן להניח שיהיה אפשרי ליישם את התהליך פורץ הדרך גם על בני אדם. המחקר של פרופסור כהן ישמש כעת כצעד משמעותי לחוקרים ברחבי העולם המתמקדים בהארכת תוחלת החיים וטיפול במחלות הנגרמות מזקנה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק