על רקע התקיפה שביצע וירוס "להבה" במחשבי באירן, באוניברסיטת תל אביב נפתח הבוקר כנס הסייבר הבינלאומי ה-2 של סדנת יובל נאמן, בהשתתפות שר הביטחון אהוד ברק וחוקרים מובילים מהארץ והעולם. בהמשך נעביר בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט את דבריו של יוג'ין קספרסקי, נשיא ומנכ"ל מעבדות קספרסקי, שחשף את וירוס "להבה".

שר הביטחון שנאם בתחילת הכנס התייחס לכוונת ישראל לפתח את היכולות שלה בתחום הסייבר: "אנחנו נכנסים לתחום הזה דרך החלטת ממשלה להקים את מטה הסייבר הלאומי. זה תחום מתפתח מאוד בקצב שגדל והולך. כל תחום המחשוב והתקשורת התפתח והשתנה המציאות עולה על כל דמיון. איש מאיתנו לא חזה את הקצב וההיקף של ההתפתחויות הללו".

"המחשוב והתקשורת יצרו יכולות מדיניות ממלכתיות מבצעיות יוצאות דופן, עצם המורכבות יוצרת גם נקודות חולשה של פגיעה. לכל משוואת הביטחון הלאומי נוצר מימד חמישי, יחד עם יבשה, ים, אוויר וחלל. היכולת של המדינה להגן על עצמה ועל האינטרסים שלה כוללת את היכולת לעמוד בתוך הגנה של איום הסייבר. אנו נערכים כדי להיות בחזית הסייבר", הדגיש ברק. 

שר הביטחון הוסיף: "העולם החופשי ניצב בפני איום מצד ארגוני טרור, פשע ומדינות סוררות. לא פותחו עדיין הכלים הדרושים למענה מערכתי הולם לאיום הסייבר, לא ברמה הלאומית ולא מה שקשור לשיתוף פעולה גלובלי. זה מעלה את רמת האיום כי השלכות מפעולה או פגיעה בחברה אחת יכולה להתגלגל לפגיעה בחברות אחרות. הדבר הזה יכול לגרום למין 'אפקט פרפר'".

יכולת הסייבר נשענת על המוח האנושי

"אין שום אפשרות ליצור מערכת שלא יהיו בה פרצות לוגיות או תפקודיות, אז הנושא ימשיך להעסיק אותנו שנים קדימה. לוחמת הסייבר לא תהיה נושא של מדינה בודדת אלא של כולנו, יש ליצור מאזן הרתעה ויכולת לפעול בעולם החדש הזה, שיכולתו נשנעת על המוח האנושי - דבר שבו ישראל התברכה בשפע.

כנס הסייבר הבינלאומי השנתי ה-2 של סדנת יובל נאמן, טכנולוגיה וביטחון ידון באספקטים הרחבים והאתגרים הרבים של אבטחת הסייבר. בין הנושאים שיעלו בכנס: איומי עידן הסייבר, וירוסים חדשים בעולם הוירטואלי ואיום הסייבר על פיתוח מערכות הגנה לאומיות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק