מה כל כך מעצבן במילה Whatever? (צילום: MarVil, Shutterstock)
הודעות טקסט - התמכרות | צילום: MarVil, Shutterstock

בני נוער ששולחים 120 הודעות טקסט ביום או יותר, וכמו שכולנו יודעים - יש לא מעט כאלה - מקיימים הרבה יותר יחסי מין, שותים אלכוהול וצורכים סמים בכמות גדולה יותר מנערים שממעטים לשלוח הודעות טקסט. כך לפחות קובע על פי מחקר חדש שמתפרסם באטלנטה - ארה"ב.

מחבר המחקר לא טוען שמי שמסמס שיכור, מסומם או כוכב במיטה, אבל הוא בהחלט אומר שיש קשר בין השימוש בהודעות לבין ההתנהגות הפרועה.

המחקר קובע שבני נוער מושפעים מאוד מהיחס של ההורים בנושא הודעות הטקסט, ממש כמו בענייני סמים ואלכוהול. הורים שמגבילים את השימוש באלכוהול יהיו ככל הנראה אותם ההורים ששמים גבולות לשליחת ההודעות. "אם ההורים יפקחו על הילדים בגלישה באתרי האינטרנט החברתיים, סביר להניח שהם יהיו ערים יותר להתנהגות של ילדיהם", אומר פרופ' פרנק מלימודי הביו-סטטיסטיקה מבית הספר לרפואה ווסטרן ריזרב, הוא הציג את התוצאות בכינוס מיוחד בדנבר.

למכורים להודעות טקסט יש סיכוי גדול פי 3 לסמים ולאלכוהול

המחקר נעשה ב-20 בתי ספר תיכוניים ברחבי ארצות הברית, וכלל יותר מ-4,000 תלמידים. הממצאים - אחד מכל חמישה מוגדר כ"היפר אקטיבי", בשליחת טקסטים, אחד מתשע מוגדר כהיפר אקטיבי ברשתות החברתיות - אלו בני הנוער שנמצאים יותר משלוש שעות בפייסבוק או באתרים חברתיים אחרים.

אחד מכל 25 נופל בשתי הקטגוריות. המחקר מציין כי התופעות שכיחות יותר בקרב בנות, ילדי מיעוטים, ילדים להורים לא משכילים ותלמידים ממשפחות חד הוריות. בעיתונות האמריקנית טוענים כי המחקר הוא אחד הראשונים המנסה להתמודד ולבחון את הבעיה שהולכת וגדלה בחברה התעשייתית.

עוד טוען המחקר, כי למי ששולח טקסט 120 פעמים ביום יש סיכוי גבוה פי 3 לקיים יחסי מין מבני נוער שאינם מכורים להודעות טקסט. אותם ממצאים נכונים גם לאלכוהול ולסמים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק