רק לאחרונה הודיע משרד הבריאות על זינוק במתן מרשמים לתרופות לטיפול בבעיות קשב וריכוז. אבל, חשוב לדעת שאפשר להגיע לתוצאות דומות של שיפור ביכולת הריכוז - באמצעים שאינם דורשים מרשם רופא.

טכנולוגיית הנוירו-פידבק, שפותחה במקור כדי לשפר את יכולות הקשב והריכוז, הוסבה לאחרונה גם לשימוש בקרב תלמידים. "לקחתי ריטלין, זה עזר אבל היה לא נעים", מספרת רעות אנקרי, תלמידה בת 14. "אין תחושת רעב, אתה רוב היום מבואס ומרגיש כמו רובוט", הוסיפה אנקרי, שסבלה בעקבות הריטלין מבעיות בכבד.

היתרונות והחסרונות של הטיפול

בימים אלה, רעות וילדים נוספים מגיעים לאימון או מתאמנים בביתם, כשהם מחוברים לאלקטרודות ורואים סרט או משחקים במחשב. ואיך מודדים את התוצאות? כאשר האלקטרודות שמחוברות למוח ולאוזניים מדווחות על רמת ריכוז גבוהה, הסרט והמשחק מואר - אחרת המסך מחשיך עד שחוזרים לרמת הריכוז הרצויה.

ד"ר אילן טל, מומחה להפרעות קשב וריכוז אמר כי השיטה הוכחה כיעילה, אבל יש לה גם חסרונות. "היא דורשת אימון ותרגול. בכל פעם מחדש צריך לאמן את המוח כדי ללמד אותו לזוז למקום המרוכז". אז במקביל לריטלין, יש לזכור שיש דרכים לא פחות יעילות שאינן מצריכות מרשם רופא - ואף יכולות להיות מהנות.

>> "הורים, יש אפשרויות נוספות חוץ מריטלין"

פרסום ראשון: איסור על מורים להיות חברים של תלמידים בפייסבוק

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק