שותים לבריאות: היתרונות באלכוהול (צילום: רויטרס)
מה גורם לאלכוהליזם ? | צילום: רויטרס

מומחים טוענים שמצאו גן "מבושם", שמסביר מדוע חלק מאיתנו מרגישים את השפעתו של האלכוהול במהירות אחרת ביחס לאחרים.

עורך המחקר מאמין של-10% עד 20% מהאנשים יש את הגן שנקרא CYP2E1, שעשוי להוות פתרון עבור רבים שסובלים מאלכוהוליזם על ידי כך שיגביר את הרגישות לאלכוהול כבר מהכוס הראשונה. באוניברסיטת צפון קרוליינה, שבה נערך המחקר, טוענים שהמחקר נועד לסייע להתמודד עם ההתמכרות ולא לסלול את הדרך ללילה פרוע בבר.

החוקרים מציעים שאנשים יקבלו את הגן כמו תרופה כדי לגרום להם להיות רגישים יותר לאלכוהול, ולא על מנת לגרום להם להשתכר במהירות. "יש לנו עוד דרך ארוכה עד שנצליח לציור טיפול, אבל הגן שמצאנו מספר לנו הרבה מאוד על אופן השפעתו של האלכוהול על המוח", אמר פרופסור קירק ווילהאלמס שהוביל את המחקר.

רוב האלכוהול שאנשים צורכים, מתרכז לכבד, אבל חלקו גם מתמוסס במוח על ידי אנזים לו הגן CYP2E1 מתחבר. "האלכוהוליזם היא בעיה מאוד מורכבת, יש לה הרבה מאוד השלכות, לאנשים יש הרבה מאוד סיבת להתחיל ולשתות, והגן הוא רק אחת מהן", חידד קירק.

בעיה חברתית או בעיה ביולוגית ?

לדברי החוקרים, לחלק מהאנושות יש גרסה מתוחכמת של הגן והם מפרקים את האלכוהול מיד, וגם מרגישים את השפעתו באותה מהירות. החוקרים הגיעו לתוצאות האלה אחרי שבדקו יותר מ-200 סטודנטים לרפואה שנוהגים לשתות, אבל לא מדווחים על בעיות אלכוהוליזם.

הם העניקו לסטודנטים תערובת של אלכוהול עם סודה, בכמות דומה לשלוש מנות אלכוהול שמוגשות בבר. אחרי ששתו את התערובת המשמחת, החוקרים שאלו את הסטודנטים אם הם מרגישים - שיכורים, פיכחים, ישנוניים או עירניים. את הממצאים הם השוו עם בדיקות גנטיות שנלקחו מהסטודנטים, וכך גילו שהימצאות הגן CYP2E1 על הכרומוזום 10, קובע כמה אלכוהול אדם יכול לשתות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק