מחיר הפרטיות שלנו באינטרנט נחשף: פייסבוק עשויה לשלם יותר ממיליארד דולר לאיחוד האירופי בעקבות פרצת האבטחה החמורה שאפשרה גישה מלאה ל-50 מיליון ממשתמשי הרשת החברתית הגדולה בעולם. אבל נראה שהמחירים הגבוהים שניתנים בעבור פרטים אישיים באינטרנט ימשיכו לעודד האקרים לפרוץ לחשבונות שונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מחקר חדש מגלה כי ברשת האפלה ("דארקנט") המידע של המשתמשים נמכר למרבה במחיר, והוא חושף למעשה כמה שווים בפועל הפרטים האישיים שלנו שנמצאים באינטרנט.

כך למשל, חשבון פייסבוק נמכר עבור קצת יותר מארבעה עשר שקלים; סיסמה לג'ימייל תימכר עבור כמעט שניים עשר שקלים, מחיר זהה עבור חשבון טוויטר; סיסמה לחשבון אינסטגרם יקרה קצת יותר ומתומחרת בכעשרים ושלושה שקלים; סיסמה ל"פינטרסרט", הרשת החברתית שמאפשרת לשתף עיצובים ולגלות תחומי עניין בין משתמשים, תימכר בכשלושים שקלים.

אילוסטרציה (צילום: Luis Santos, 123RF)
אילוסטרציה | צילום: Luis Santos, 123RF

הרווח הגדול מכולם נמצא בתחום כרטיסי האשראי, שעל פרטים של משתמש אחד האקר יכול לקבל לקבל יותר מ-36 שקלים. האקרים מאפשרים אפילו לקנות את כל הפרטים של אדם שמצויים באינטרנט, תמורת קצת יותר מ-3500 שקלים.

אז מה כדאי לעשות כדי לספק לעצמכם הגנה מירבית? החשוב מכול הוא להחליף את את הסיסמה מדי כמה שבועות ולבחור בסיסמה מסובכת יחסית. כמו כן יש לשים לב להימנע מכניסה אל קישורים שנשלחו אליכם ממקור לא מזוהה, ולהימנע מכניסה אל קישורים שלא התכוונתם אליהם ברשת.