מנהל הבנק הגדול בעולם?, צוקרברג (צילום: רויטרס, חדשות)
מארק צוקרברג, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בעקבות רצף השערוריות האחרונות של פייסבוק, כלי תקשורת בארה"ב דיווחו היום (רביעי) כי מספר קרנות ציבוריות עם אחזקות במניית הרשת החברתית הביעו תמיכה בקריאה להדיח את המייסד מארק צוקרברג מתפקיד יו"ר החברה. ארבע הקרנות מצטרפות לקרן אחרת שהציעה את היוזמה ביוני האחרון, שמאז התרסקה מניית פייסבוק בכמעט 30%. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסיבה הרשמית להודעת אי האמון ביו"ר היא אופן טיפול החברה במשברים האחרונים. להצהרה אין משמעות מעשית משום שצוקרברג מחזיק בקרוב ל-60% מזכויות ההצבעה. עם זאת יש לה משמעות ציבורית בלתי מבוטלת בכך שהיא משקפת את עמדת חלק מהמשקיעים שחושבים שצוקרברג זקוק לסיוע נוסף בהובלת החברה.

בחודש יוני חברת ההשקעות Trillium קראה לצוקרברג לוותר על כיסאו כיו"ר החברה בעקבות התנהלות החברה סביב שורת השערוריות שבהן הסתבכה החברה, ובהן הפצת מידע שקרי ברשת החברתית שהצית אלימות במדינות כמו מיאנמר. לאחרונה, פייסבוק גם חשפה כי פרצת אבטחה העניקה להאקרים גישה לחשבונות של 30 מיליון משתמשים.

מהחברה נמסר כי ידוע להם מי עומד מאחורי הפרצה, אך לבקשת ה-FBI לא נחשפה זהותו. לפי פרסום בארה"ב, המידע שנאסף על ידי ההאקרים צפוי לשמש אותם בניסיונות הפריצה הבאים.

עם המידע שבידיהם יוכלו ההאקרים לשלוח למשתמשים הודעות מותאמות שיגדילו את סיכוייהם לגנוב סיסמאות או מידע אישי. "כשבוחנים את כמות המידע שנגנב, על אנשים להיות מודאגים ממה שיכול לקרות", אמרו ברשויות להגנת הפרטיות בארצות הברית.