בלחיצת כפתור אחת: מסמך ה-PDF רק נפתח לראשונה, וכבר קיבלו חוקרי אבטחת המידע בצ'ק פוינט גישה מלאה למחשב אחר, למצלמה שלו ולקבצים - למידע הכי אישי שכולנו מאחסנים במחשבים. תוך 50 יום הצליחו החוקרים לאתר 54 חולשות, שמשמעותה של כל אחת מהן היא היותה דלת אחורית לקבצים הכי פרטיים שלנו. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"החלטנו לעשות איזשהו מבחן. אמרנו שבחמישים יום ננסה למצוא כמה שיותר חולשות שאנחנו יכולים ב'אדובי רידר', מוצר קריאת ה-PDF המוביל היום בעולם", סיפרו בצ'ק פוינט. אך לא מדובר רק בגישה למחשב: אם ההאקר רוצה, הוא יכול גם לנעול את הקבצים -במתקפה שנקראת מתקפת כופר. "הדרך היחידה שלך להסתכל שוב על הקבצים האלה היא רק אם תשלם סכום לא מבוטל לתוקף", הבהירו בצ'ק פוינט.

בין אם מדובר בחוזה דירה או בכל מסמך אחר שמקבלים מחברה - כולנו פותחים מסמכים מהסוג הזה מדי יום. אולם מתברר שהאקרים עושים שימוש בחולשות הללו, ובעזרתן הם יכולים להשתלט על המחשב.

אילוסטרציה (צילום: Luis Santos, 123RF)
משתלטים על המחשב - בלחיצת כפתור | צילום: Luis Santos, 123RF

המידע הזה שווה להאקרים הרבה כסף: תעודות זהות, שם משתמש וסיסמה למייל או לשירותים אחרים נמכרים לכל המרבה במחיר, דרך הרשת. בצ'ק פוינט אמנם עדכנו את חברת "אדובי מערכות" על הפרצה והם תיקנו אותה. לטענת החברה, יש באמתחתה מערכות הגנה עמידות שהקשו על ההאקרים לתקוף.

המתקפה הזאת והדומות לה מלמדת כמה קשה בעידן הנוכחי להגן מפני כמות האדירה של פרצות הקיימות באבטחת המידע ברשת. מה שניתן בכל זאת לעשות כדי להיות פחות חשופים זה להשתמש בתוכנות אנטי וירוס. אך גם הן לא תמיד יכולות למנוע גישה לקבצים ולפרטים הכי אישיים שלנו.