הפיתוח הישראלי שימנע מכם להשמין
טרנד הבריאות רק הולך וצובר תאוצה עם שעונים חכמים וצמידים שעוקבים אחרי הכושר הגופני ומנטרים את הפעילות הספורטיבית. עכשיו מצטרפים גם פיתוחים ישראלים חדשים שמנתחים את החיידקים במעי ולפי התוצאות יתאימו לנו את התזונה או תפריט מותאים אישית וכך למנוע מחלות כמו סוכרת והשמנת יתר
מה אם היו אומרים לכם שארוחת הבוקר שאתם רגילים לאכול כבר שנים רבות - גם אם היא נחשבת לבריאה - פשוט לא טובה לכם ושהגלידה אותה אתם נמנעים לאכול, דווקא לא משפיעה על רמת הסוכר בדם. חברת "דייטו" הישראלית טוענת שהיא יכולה לחזות איך כל מזון או שתייה ישפיעו על רמת הסוכר בדם של כל אדם ולבנות בהתאם תפריט אידיאלי.
על פי הערכות, בישראל ישנם 600 אלף חולי סוכרת ועוד מיליון בני אדם שמוגדרים כטרום סוכרתיים, אם מוסיפים להם רבים אחרים שנמצאים בסיכון לחלות במחלות כמו לחץ דם גבוה או השמנת יתר, ולכן הפיתוח יכול להיות שווה הרבה כסף.
הפיתוח מתבסס על מחקר שערכו פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב ממכון וייצמן, בו גילו החוקרים שבגלל שהרכב חיידקי המעי שלנו שונה מאדם לאדם, כך גם התגובה שלנו למאכלים השונים משתנה. למשל, גלידה יכולה להקפיץ לאדם מסוים את הסוכר ואצל אחר רמת הסוכר לא תשתנה. "אני ספורטאי ואני חייב להיות ב'פול פאוור", אמר שחקן הכדורסל גיא פניני שמתנסה במיזם. "בביצוע הכי טוב שאני יכול לתת".
במסגרת השירות שעולה 1,950 שקל מחברים את הלקוחות למד סוכר ונלקחות דגימות צואה מהלקוחות, לאחר ניתוח הנתונים כל לקוח מקבל גישה לאפליקציה בה מורכב תפריט מיוחד ומותאם אישית.