N12
פרסומת

סמסונג עושה ריקול למכונות כביסה

בעוד בענקית הטכנולוגיה מנסים להתאושש מהריקול הענק של הנוט 7, כעת מתברר כי התגלתה תקלה גם בעשרות דגמים של מכונות כביסה בעלות פתח עליון, שגרמו כבר לפציעות למספר לא קטן של לקוחות. בחברה קראו להחזיר 2.8 מיליון מכונות

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
אילוסטרציה
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום: רויטרס

אחרי הנוט 7 – גם מכונות כביסה תקולות? ענקית הטכנולוגיה סמסונג הכריזה היום (שישי) על ריקול של כ-2.8 מיליון מכונות כביסה ששווקו בארה"ב, זאת בשל סכנת פציעה במהלך השימוש. החברה הדרום קוריאנית קיבלה כתשע פניות ממשתמשים שנפצעו במהלך הפעלת מכונת הכביסה.

מדובר על פי הודעת החברה במכונות כביסה בעלות פתח עליון. על פי החברה, קיימת סכנה כי בדגמים המדוברים, הפתח יתנתק מבסיס המכונה, דבר שעלול לגרום לפציעות. בין התלונות שהתקבלו בחברה, דיווחו הלקוחות על פציעות בלסת, בכתף ופציעות שונות שנגרמו כתוצאה מנפילת החלק העליון.

מאות מלקוחות החברה אף דיווחו על רעידות גדולות של המכונות, מ-34 דגמים שונים שיוצרו בין חודש מרס 2011 לנובמבר 2016, במחירים שנעו בין 450-1,500 דולר. עוד הוסיפו בחברה כי סכנת ההתנתקות של החלק העליון גדולה יותר בשימוש במהירות סחיטה גדולה במכונות.

בתחילת החודש הודיעה סמסונג כי הפסיקה את ייצור מכשירי הגלקסי נוט 7, בעקבות דיווחים על התחממות יתר של המכשירים העלולה להוביל להתלקחות ואף פיצוץ שלהם. עד כה התקבלו דיווחים על עשרות מקרים בארה"ב בהם ניצתה הסוללה של המכשיר וגרמה לנזקים. בין הדיווחים, 26 מקרים של כוויות כתוצאה מההצתה ו-55 מקרים של נזק לרכוש. "על הלקוחות להפסיק באופן מיידי את השימוש במכשיר התקול ולכבותו", נמסר בהודעת הוועדה שהוסיפה כי מדובר במכשירים "שנקנו לפני התאריך 15 בספטמבר 2016".