גדלים על מסכים: הנתונים המדאיגים
ילדי ישראל מכורים לסמארטפונים - ויש לכך השפעות שליליות על בריאותם הנפשית ועל כישוריהם השכליים והחברתיים. יוזמות חדשות של הורים מבקשות להחזיר את הטלפונים הישנים במקום המכשירים עמוסי האפליקציות: מה אומרים הנתונים? צפו
לפעמים נדמה שהטלפון הסלולרי הפך לעוד איבר בגוף של הילדים שלנו והאמת שזו לא רק תחושה: ל-83% מהילדים בגילי 8 עד 15 יש טלפון חכם. כרבע מהילדים משתמשים בטלפון נייד חמש שעות ביום ואף יותר.
בני הנוער מבלים זמן רב ברשתות החברתיות: הפופולרית ביותר היא יוטיוב, שבה משתמשים 85% מבני הנוער. אחריה בדירוג האינסטגרם עם 72%, סנאפצ'אט עם 69% ופייסבוק עם 51%. מחקרים מראים כי צעירים שמבלים יותר משעתיים ביום ברשתות החברתיות הם בעלי סיכון גבוה לבעיות נפשיות כמו דיכאון וחרדה.
ואכן, 40% מבני הנוער חוו או מכירים מישהו שחווה שיימינג ברשתות החברתיות. על פי מחקר של חברת בזק, 72% מהנוער סבורים שמערכת החינוך לא עושה מספיק כדי לתת את הכלים להתגוננות ולשימוש נכון ברשת.
כול הנתונים האלה הם כר פורה לעימותים ולכעסים בלתי נגמרים בין הילדים להורים. לאחרונה עולים קולות חדשים וצצות התארגנויות שקוראות להגביל את השימוש במסכים או מציעות דרכים אחרות לתת לילדים לגדול על שקט.
