"הממצאים העתיקים ביותר שנמצאו אי פעם" (צילום: רויטרס)
"הממצאים העתיקים ביותר שנמצאו אי פעם" | צילום: רויטרס

זוהו צורות חיים על פני כדור הארץ כבר לפני כ-4 מיליארד שנים, כך חושף מחקר חדש שפורסם על ידי חוקרים יפנים. לטענת החוקרים נמצאו מאובנים עתיקים שמספקים עדות לקיומם של חיים על כוכב הלכת בתקופה בה עוד בקושי הכיל חמצן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

קבוצת החוקרים מטוקיו גילתה דגני גרפיט, סוג של פחמן, מתוך סלעי משקעים עתיקים בחבל לברדור, במזרח קנדה, שלטענתם הם המאובנים העתיקים ביותר שמספקים עדות לקיומם של חיים. העדויות הקודמות לראיות העתיקות ביותר הוכרזו בחודש מרס האחרון, מתוך אתר ארכיאולוגי בקוויבק, כאשר גילם נאמד בכ-3.8 עד 4.3 מיליארד שנים.

עם זאת, החוקר טסויושי קומיה מאוניברסיטת טוקיו, שפרסם את המחקר החדש, טוען כי שיטת התיארוך של התגליות הקודמות הינה "שנויה במחלוקת". "זוהי העדות העתיקה ביותר", הוא מסביר לסוכנות הידיעות AFP. "יש לנו דגימות של סלעי המעטפת העליונים הקדומים ביותר שהשתמרו על כדור הארץ".

מאובנים של עדויות לאורגניזמים קדומים אינם נפוצים וסלעים שמשתמרים מתקופות אלה לרוב ניזוקים עם חלוף השנים. מדענים שמנסים למצוא עדויות לצורות חיים קדומים בעולם מתקשים במיוחד להוכיח שהשאריות האורגניות נוצרו בידי יצורים חיים, ולא על-ידי תהליכים גיאולוגיים.

אם הממצאים של קבוצת המחקר היפנית אכן מדויקים, משמעות הדבר כי החיים הופיעו על פני כדור הארץ "שנייה גיאולוגית" בודדת לאחר היווצרו, לפני כ-4.5 מיליארד שנים. לפני תגלית המאובנים בקוויבק, העדויות הקדומות ביותר לקיומם של חיים נמצאו בכיפת הקרח בגרינלנד ותוארכו כבני 3.7 מיליארד שנים.