אוזניות איירפודס מקוריות (צילום: 123rf, חדשות)
אוזניות איירפודס מקוריות | צילום: 123rf, חדשות

Airpods, האוזניות האלחוטיות של אפל, הפכו לתופעה והביקוש להן עולה פעמים רבות על ההיצע. מ', החליטה לקנות לבתה את האוזניות במתנה בדוכן "אול מובייל" בקניון רמי לוי במבשרת ציון. המחיר ששילמה היה 900 שקל, אך בשל תקלה לא צפויה היא גילתה שמדובר במוצר מזויף.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כשבתה של מ' פתחה את האוזניות הן לא עבדו כלל. היא הגיעה לדוכן ושם הפנו אותה ל-D.C.S, מעבדת התיקונים המורשת של חברת אפל בישראל, וזאת במסגרת האחריות שניתנת לכלל מוצרי החברה, אלא שלהפתעתה הבדיקה העלתה כי המוצר מזויף ולא נמצא במסגרת האחריות.

האוזניות המזויפות שנמכרו (צילום: חדשות)
האוזניות המזויפות שנמכרו | צילום: חדשות
הקופסה נראית בדיוק כמו המקורית (צילום: חדשות)
הקופסה נראית בדיוק כמו המקורית | צילום: חדשות

האוזניות דומות למוצר המקורי באופן שרק בדיקה מדוקדקת יכולה לחשוף את הזיוף. הבת הלכה לדוכן ודרשה החזר כספי, המוכר בחנות טען בפניה במפורש שכל המוצרים שהוא מוכר הם מקוריים ושהספקים שלו הם ספקים מורשים. בקבלה אף רשום כי הוא מוכר את המוצר עם אחריות לשנה של C-DATA, אחת מהמשווקות המורשות של אפל. לאחר בדיקה, הלקוחה קיבלה החזר כספי על המוצר, אך לא ניתן לדעת כמה לקוחות אחרים קנו את האוזניות המזויפות מבלי לדעת האם מדובר במוצר מזויף.

כך תגלו אם האוזניות שלכם מקוריות

איילת צרפתי רוזן, מנכ"לית IDIGITAL משווקת רשמית של אפל, ממליצה בכל רכישה לפתוח את המוצר במעמד הקניה, לבדוק את תקינותו ולוודא שהמוצר הוא אכן מקורי. במקרה של האוזניות הפופולריות יש כמה קריטריונים על מנת לוודא שהן מקוריות, מוצר מזויף יכול לעמוד באחד מהם אך לא בכולם.

הקייס המזוייף (צילום: חדשות)
הקייס המזוייף | צילום: חדשות

על הקופסה ועל כל אחת מהאוזניות רשום המספר הסריאלי של המוצר. באתר אפל ניתן לבדוק את המספר ובאמצעותו לדעת האם המוצר הוא מקורי. רשמו במנוע חיפוש CHECK COVERAGE ותגיעו לאתר שבו תוכלו להזין את המספר. אם המוצר מקורי תקבלו פירוט של מסגרת האחריות של המוצר ואישור שהמוצר מקורי.

האור חודר את הפלסטיק המזוייף (צילום: איידיגיטל, חדשות)
האור חודר את הפלסטיק המזוייף | צילום: איידיגיטל, חדשות

צרפתי רוזן מציינת שגם בבדיקה פיסית של המוצר תוכלו לדעת אם המוצר מקורי: באוזניות של אפל יש שלוש נקודות שמהן יוצא סאונד - בדרך כלל באוזניות מזויפות הסאונד ייצא רק מנקודה אחת.

בדיקה נוספת שתראה את מקוריות המוצר היא הפלסטיק שממנו מיוצר הקייס של האוזניות. הדליקו את פנס הטלפון בחושך והניחו את תחתית הקייס מעל הפנס, אם האור יחדור ותוכלו לראות אותו מבעד לפלסטיק אז מדובר במוצר מזויף.

מנכ"לית איידיגיטל מספרת כי מה שמייחד את האוזניות זה שהן מזהות את האייפון באופן אוטומטי ואין צורך לבצע צימוד באמצעות הבלוטות'. אם האוזניות לא מתחברות באופן אוטומטי ברגע שהפעלתם אותם ונדרש לבצע צימוד - מדובר באוזניות מזויפות.

בעלי הדוכן "אול מובייל" סירב להעביר תגובה רשמית לסיפור, אך בשיחה עם החדשות Online הוא טען כי אינו מוכר מוצרים מזויפים וכי מדובר במקרה חריג. "המעבדה קבעה שרק הקייס מזוייף", אמר וטען שהוא מייבא מוצרים מקוריים של אפל בייבוא מקביל שנמצאים תחת אחריות של אפל. כשהוצג בפניו שנציגי החנות אמרו כי מדובר במוצר שהגיע מיבואן רשמי, ושעל הקבלה נרשם שם היבואן הרשמי C-DATA ענה הבעלים: "מדובר בטעות של מנהל, אנחנו קונים גם מיבואן רשמי וגם בייבוא מקביל".