הפתרון של גוגל: "יוטיוב לילדים"
בתגובה לביקורת על חשיפת ילדים לתכנים לא ראויים, החליטה ענקית הטכנולוגיה לקדם אפליקציה שתציג רק תכנים לצעירים. "יוטיוב-קידס" תתבסס על סרטונים לילדים מהאפליקצייה המקורית, ולא תכלול מעבר אוטומטי
ענקית הטכנולוגיה "גוגל" סופגת לא מעט ביקורת על התכנים הקשים שילדים נחשפים אליהם באפליקציית הסרטונים "יוטיוב". כעת, בניסיון להתמודד עם ביקורת זו, החברה שוקלת לפתח אפליקציה מותאמת לילדים שתסנן את התכנים ותמנע חשיפה לדברים לא רצויים.
למעשה מדובר באפליקציה שכבר קיימת, אולם כרגע לא נעשה בה שימוש נרחב. במסגרת הפתרון הנשקל, בכירים ביוטיוב חושבים להוציא את כל תכני הילדים שקיימים באפליקציית הסרטונים הפופולרית ולהעבירם לפלטפורמה אחרת שתיקרא "יוטיוב קידס".
על פי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", ביוטיוב בוחנים גם את האפשרות לבטל את האפשרות של ניגון סרטונים אוטומטי באפליקצייה המותאמת לילדים, כך שברגע שילד יסיים לצפות בסרטון - הסרטון הבא לא יתנגן מיד אחריו. כאמור, מטרת המהלך היא להילחם בביקורת ההולכת וגוברת נגד החברה על התכנים הקיצוניים שילדים ומשתמשים באופן כללי נחשפים אליהם.
