"גלאי אמת ורגשות" בכיס שלכם: חוקרים ספרדים מאוניברסיטת גרנדה מאמינים שבעזרת מצלמה תרמוגרפית חדשה הם יכולים לקבוע - באופן אובייקטיבי - אם אדם מאוהב או שקרן. מדובר במצלמה שיכולה לפעול על מחשב או טלפונים ניידים. הניסוי שהוכיח לדבריהם את יעילות הפיתוח בוצע בצורה מעניינת: החוקרים ביקשו מ-60 מתנדבים שהחלו מערכת יחסים לאחרונה להניח את היד הדומיננטית שלהם במים קפואים לשתי דקות, כאשר הם בוהים בתמונת בן או בת הזוג שלהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

תמונה תרמית (המבוססת על חום) של היד צולמה לפני שהיד נכנסה למים ולאחר הטבילה: מניתוח התמונות עולה כי היד של האדם המאוהב מתחממת מהר יותר, מפני שהאהבה  גורמת להתחממות של הלחיים, האף והידיים בשתי מעלות צלזיוס לפחות - כך על פי החוקרים הלטינים,

בין המתנדבים שאינם מאוהבים או כאלו שהביטו בתמונות רגילות, השינוי בטמפרטורות אחרי היציאה מהמים הקפואים הייתה איטית יותר. פרנסיסקו טורנאי, פרופסור לפסיכולוגיה ניסיונית מאוניברסיטת גרנדה, הסביר: "הטמפרטורה קשורה למצב של מערכות הפאראסימפתטית שבמערכת העצבים, הן מגיבות לרגשות ולהתרגשות, הן מאוד רגישות ולכן זה מאוד פשוט לזהות ולמדוד את הפעולה של מערכת העצבים ההיקפית בגוף".

אלפים טסים להתחתן בחו"ל (צילום: ערן בריינר)
מי שמאוהב "מתחמם" מהר יותר | צילום: ערן בריינר

אפקט פינוקיו

החוקרים לא בידקו רק רומנטיקה: במהלך המחקר הם גייסו מתנדבים שנותרו ללא בגדים מהמותניים ומעלה, ביקשו מהם לשקר ובדקו את טמפרטורת הגוף, תוך אמירת דברי השקר. "אפקט פינוקיו" הראה שטמפרטורת האף של אנשים משתנית כאשר הם משקרים. לכן, הצוות מאמין שהוא המציא טכנולוגיה של גלאי שקר או גלאי אהבה שיהיה ניתן לשלב גם בטלפונים סלולריים.

"אנחנו חושבים שאם ננתח תמונות תרמיות באופן מפורט, פיקסל אחר פיקסל ותמונה אחר תמונה, נוכל להשתמש באלגוריתמים של למידה חישובית שתוכל לזהות או לחזות במידה מסוימת את המצב הרגשי של אנשים", אמר פרופ' טורנאי. "הדבר הזה ייעשה פשוט על ידי צילום תמונה או וידאו שלהם". החוקרים טוענים שכבר בחודש הבא הטכנולוגיה תכנס לטלפון Cat S60 ואולי בקרוב נוכל לבדוק רגשות אמת של הסובבים אותנו.