טכנו: הסטרטאפים שנכשלו מדברים (צילום: videoblocks)
שתפו, אבל בזהירות | צילום: videoblocks

אם אתם קוראים את הכתבה הזו, סימן שהרשת היא חלק בלתי נפרד גם מהחיים שלכם: קשה לזכור את העולם שלפני האינטרנט, אך יחד עם היתרונות העצומים שמציעה לנו הרשת היא טומנת בחובה גם סכנות. לרגל יום הגנת המידע שמצוין היום (חמישי), בחברת Buzzilla, המתמחה בניתוח ובמחקר שיח חברתי ברשת, מציעים מספר טיפים פשוטים להגנה על הפרטיות ברשת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ראשית, כדי למנוע פריצה לחשבונות מכל סוג, כדאי להתחיל בסיסמאות: חשוב לוודא שעושים שימוש בסיסמאות מגוונות וקשות להעתקה. היות ובשנים האחרונות אירעו פריצות למאגרי מידע רגישים, ביניהם גם לכאלה שמכילים סיסמאות רבות, כדאי לקחת כמה דקות ולהחליף את הסיסמאות המרכזיות בהן עושים שימוש - רק ליתר ביטחון.

כיום פלטפורמות רבות, ובראשן פייסבוק, מציעות אפשרות של זיהוי פעילות ממקור לא מוכר ומאפשרות את המשך השימוש לאחר הזנת קוד שנשלח לטלפון הנייד. מומלץ להפעיל את האפשרות הזו, המקשה על פורצים לגשת מרחוק לחשבונות הפרטיים שלכם.

קראו ושתפו
קראו ושתפו | צילום:

רשתות חברתיות שונות - הגדרות פרטיות שונות

כשמדברים על פרטיות, חשוב לזכור שלכל פלטפורמה יש הגדרות בסיסיות שונות: בטוויטר ואינסטגרם החשבון פתוח לכל גולש ואילו בפייסבוק ניתן להגדיר חשבון כפרטי שחשוף במידה שמתאימה לכם. בטוויטר ניתן להחליט לגבי כל ציוץ - למי נרצה לחשוף אותו. לכן חשוב להכיר היטב את הרשת החברתית בה עושים שימוש ולוודא שמתנהגים בה בהתאם.

אם אתם משתמשים בפייסבוק כדי ליצור קשר עם נותן שירות כלשהו, חשוב לוודא שלא משאירים פרטים מזהים כלשהם - מספר טלפון, כתובת אימייל או כתובת - על גבי הקיר הפתוח לכל, אלא בהודעה פרטית בלבד. כמו כן, ודאו שאתם יוצרים קשר עם עמודים שאכן שייכים לחברה אליה אתם מתכוונים לפנות, כלומר שמדובר בעמוד מאומת (יופיע לצד שם העמוד "וי" כחול קטן), או דרך יצירת קשר בעוד מדיום (ניתן, למשל, לצלצל לחנות ולוודא מהי כתובת העמוד).

אם אתם משתפים תמונות ברשתות החברתיות, חשבו קודם מי יוכל לראות אותה - והתאימו את הגדרות הפרטיות בהתאם. זכרו - הרשת זוכרת הכל ואם לא תוודאו שהתמונה מהמסיבה פרטית, יראו אותה לא רק החברות אלא גם המנהלת בעבודה. ואם כבר מדברים על תמונות, אולי כדאי לעבור אחורה ולבדוק באילו תמונות אתם מתויגים ובמידת הצורך להסיר את התיוגים המביכים מלפני כמה שנים. כדאי לשים לב בעיקר לתמונות קבוצתיות ואלבומים רבי-משתתפים.

לחשוב פעמיים

אם בחרתם להגיב לכתבה באתר אינטרנט בלשון חריפה או לא נעימה - פעולה שבכל מקרה אנחנו לא ממליצים עליה במיוחד - ודאו שאתם לא עושים זאת מתוך חלונית הפייסבוק המופיעה באתרים רבים כדי שהתגובה לא תיחשף לכל חבריכם. אותה המלצה תקפה גם לגבי שימוש ביישומי משחקים, סקרים ושאר פעולות ברשת שמבקשות גישה לחשבון הפייסבוק שלכם - ודאו כי ביקשו את אישורכם לשיתוף ההשתתפות ובמקרה הצורך מחקו עקבות מביכות מהקיר הפרטי.

רגע לפני שאתם עושים לייק, מתייגים או מגיבים על פוסט כלשהו חשבו על הפעולה פעם נוספת. האם אתם באמת רוצים להיות משוייכים לפוסט הזה? זכרו שכל פעולה כזו עשויה להיחשף לחברים ברשת, שעשויים להיות גם הקולגות שלכם ובני משפחה שלא בהכרח יעריכו את הקשר הזה. ולסיום, חשוב לשים לב גם להגדרות שיתוף המקום: הסכמה לשיתוף מיקומכם באופן גורף פירושה שאנשים יוכלו לדעת איפה אתם בכל רגע נתון.