כנס ההייטק JOURNEY של EY וקשת ייערך, בפעם ה-24, ב-19 באוקטובר בתל אביב. הפעם הכנס יתמקד בקפיצה המטאורית שעברה תעשיית ההייטק בשנה האחרונה. שנת הקורונה השפיעה על העולם כולו, אך דווקא בכל הנוגע להיי-טק הישראלי, הביאה איתה תנופה מדהימה והצלחה פנומנלית עם יותר חברות שהפכו ליוניקורנס, הנפקות ועסקאות ענק.

כבכל שנה, תערך גם תחרות The PITCH, תחרות הסטארט-אפים המובילה של התעשייה ובה יבחרו נציגי הקרנות והמשקיעים המובילים בישראל את הסטארטאפ המנצח. היום (שני) ייערך אירוע חצי הגמר כשמתוך 20 סטארטאפים ייבחרו 6 הפיינליסטים. אירוע הגמר יתקיים במסגרת הכנס ושם תיבחר החברה שאולי תהפוך ליוניקורן הישראלי הבא.

אלה הסטארטאפים שיתמודדו על המקום בגמר:

  1.  Intelligent Traffic Control 

    פיתחה מערכת ניהול תחבורה חכמה בזמן אמת, מבוססת בינה מלאכותית, שיודעת לנתח בצורה רציפה את כל מאפייני התנועה בסביבת צמתים מרומזרים ולזהות מקומות פוטנציאלים להצטברות עומסי תנועה. המערכת יודעת בצורה אדפטיבית ואוטונומית, לשנות בצורה מתמדת את זמני הרמזור כדי להוריד למינימום את עומסי התנועה ואף למנוע אותם במקרים רבים

  2.  echoAR, Inc

    פלטפורמת ענן לתלת-מימד/מציאות רבודה/מציאות מדומה אשר מספקת כלים ותשתית רשת כדי לעזור למפתחי תוכנה וחברות לבנות ולפרוס במהירות אפליקציות ותוכן תלת-מימדי. החברה משרתת יותר מ-10,000 מפתחים, והשיקה פרויקטים מבוססי 5G ו-AR עם Verizon ו-AT&T.

  3.  Dealtale

    פלטפורמת אטריביושן (שיוך) ואנליטיקה לשיווק שעוזרת לארגונים להבין את ההחזר על כל חלק ממסע הלקוח, אונליין ואופליין ללא קוד. החברה מאפשרת לכל לקוח לבנות מערך שיווק מבוסס דאטה בעלות של 1,000 דולר לחודש. 

  4. nSure.ai Payment Assurance Ltd

    אנשור אי איי הינה חברת סאטארטאפ בתחום מניעת ההונאות למוצרים דיגיטליים. העולם היום הופך יותר ויותר דיגיטלי, מוצרים נרכשים באופן דיגיטלי ואף הופכים להיות דיגיטליים במהותם (כסף דיגיטלי, כרטיסים, תוכנות, משחקים ועוד). עם הפופולריות הגדלה של המדיום הזה, ועם היכולת לבצע הונאות בסקייל גבוה בעולם דיגיטלי שכזה (משלוח המוצר מתבצע באופן מיידי ללא כתובת פיסית) דרושות טכנולוגיות המאפשרות להתמודד עם "לחץ הונאות" גבוה ועם מסחר בסיכון.

  5. Minta

    מינטה מבצעת מהפכה בכל התחום של קידום המוצרים בוידאו עבור בעל חנויות און ליין. בעזרת אלגוריתם חכם החברה מבצעת אוטומיזציה שלמה לכל תהליך היצירה ופרסום של פרודקט וידאו. ובכך מעניקה לבעלי החנויות את האפשרות לקדם ולהציג את המוצרים שלהם בוידאו ברשתות החברתיות ללא מאמץ. בלחיצת כפתור האלגוריתם הופך את כל הקטלוג של בעל החנות לסרטוני וידאו ממותגים ומוכנים לשיתוף ופרסום ברשתות החברתיות. 

  6. myAir food tech

    תחום הוולנס הוא כבר מזמן לא טרנד חולף. בעולם שבו מנהלים שגרת אימונים ודיאטה קפדנית, אין סיבה שלא ננהל גם את הלחץ שלנו. myAir  מפתחת מזון פונקציונאלי מותאם אישית ומתמחה בניהול לחץ כרוני. הלקוח יוכל לקבל בכל חודש קופסה עם חטיפי בריאות המכילים צמחים (סופרפוד) שנמצאו מחקרית כמפחיתי לחץ, המותאמים לצרכים האישיים של הצרכן הספציפי. המנגנון מבוסס למידת מכונה, והוא מנתח פרופיל פיזיולוגי ופסיכולוגי בכדי להבין טוב יותר כיצד מתח משפיע על כל צרכן ומהם המוצרים המתאימים לו.

  7. Tunefork

    המשימה של החברה  היא לספק חווית סאונד מותאמת אישית. החברה התחילה את דרכה עם פיתוח טכנולוגיה לאנשים הסובלים מירידה בשמיעה, אך עם הזמן הם הבינו שאפשר להעביר חוויית סאונד טובה יותר לכולם. לדברי החברה, כל אחד מאיתנו שומע אחרת, והצלילים שאנחנו מקבלים מהמכשירים החכמים שלנו אינם תואמים את יכולת השמיעה הספציפית שלנו. הטכנולוגיה של Tunefork יוצרת את פרופיל השמע ייחודי למשתמש בהתבסס על בדיקת שמיעה קלה שהמשתמש עושה. 

  8. X-trodes ltd

    חברת סטארט-אפ ישראלית בתחום הביוקונברג'נס, (Bio-Convergence), אשר פיתחה טכנולוגיה חדשנית לניטור ואנליזה של סיגנלים פיזיולוגיים ונוירולוגיים בסביבה בייתית ובפעילות יומיומית. לדברי היזמים, הפתרון נולד מתוך חזון לאפשר ניטור פיזיולוגי מרחוק 24/7 באופן עצמאי בבית, מחוץ למרפאות ובתי החולים, בהם נהוג לבצע בדיקות מסוג זה. בשונה מהאופן שבו מתבצעות בדיקות אלו היום, המוצר יאפשר לבצע ניטור אלחוטי, בעזרת אלקטרודות יבשות, ללא צורך בג'ל ודבקים רפואיים עבור הצמדתן לגוף הנבדק. 

  9. AirwayZ Drones

    אירוויז הוקמה על ידי יוצאי חיל האוויר והמטרה שהם הצהירו עליה היא לשנות את הדרך בה מנוהלים השמיים מעל העיר. החברה פיתחה פתרון ייחודי לניהול מרחב אווירי דינאמי לרחפנים, המאפשר הפעלה של ציי רחפנים לטובת משימות מסחריות כגון משלוחים, אבטחה, בדיקות, רשויות וכד׳ - תו״כ סנכרון ופעולה בטוחה באותו האזור. מערכת ניהול המרחב (UTM -Unmanned Traffic Management) מבוססת בינה מלאכותית ומאפשרת את ׳למידת׳ הסביבה.

  10. MICA AI MEDICAL

    מפתחת מערכת תומכת החלטה לגילוי מוקדם של סרטן השד. על ידי שימוש באלגוריתמיקה חכמה מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה מתבצעת השוואת תמונות ממוגרפיה וכתוצאה מכך נגעים חשודים "מוקפצים" לרופא. בנוסף, המערכת מבצעת הערכת סיכונים המתבססת על מלל (שאלונים, תיק רפואי).

  11. Cognifiber

    קוגניפייבר ממציאה, מתכננת ובונה מערכות חישוב פוטוני יחודיות להאצת חישובי בינה מלאכותית בתחום ה Industrial IoT. היזמים מצהירים כי רצונם לבצע מהפכה בעולם הבינה המלאכותית. בעזרת פטנטים רבים הטכנולוגיה של קוגניפייבר, המבוססת על סיבים אופטיים, אמורה להפוך את החישובים מהירים פי 1,000 מהמהירות כיום ולחסוך יותר מ-90 אחוז בצריכת חשמל והמיזוג. 

  12. OpenDNA

    החברה הוקמה מתוך חזון לספק רפואה גנומית מותאמת אישית ומדוייקת למחלות לב ולכלי דם וסוכרת. לאחר מכן, החברה רוצה להתפתח למחלות כרוניות אחרות כמו מחלות אוטואימוניות, נוירולוגיות ופסיכיאטריות. פלטפורמת הבינה מלאכותית של החברה מבוססת ענן והיא משתמשת בלימוד מכונה לניתוח כמויות גדולות של נתונים גנומיים פוליגניים יחד עם נתוני עתק קליניים כדי לאפשר זיהוי סיכונים מוקדם ומניעה מוגברת ברמת הפרט והאוכלוסייה של התקפי לב, שבץ ואי ספיקת כליות.

  13. WalkOut Ltd

    החברה מפתחת התקן טכנולוגי ייחודי המתלבש על כל סוג של עגלת סופר קיימת ונותן לה יכולות של "עגלה חכמה", מאפשר זיהוי של כל מוצר שנכנס או יוצא מהעגלה, ובסוף הקניה מאפשר תשלום ללא מעבר בקופה. ההתקן מורכב ממספר מצלמות, מסך, יחידת עיבוד, סוללה ופלסטיקה המאגדת את כל הרכיבים. האלגוריתמיקה לזיהוי וניטור בזמן אמת מתבצעת על גבי יחידות הקצה ללא מחשוב ענן – תוך כדי שימוש בטכנולוגיות AI וראייה ממוחשבת מתקדמות. 

  14. ARK

    ארק הוא אלגוריתם חכם שמחקה את עבודת האדריכל ואף מתעלה עליה בכך שנותן אלפי אופציות שונות למיקום רכיבים במרחב, ובוחר את האופציה הטובה והריווחית ביותר לכל פרויקט. ארק מפותח על ידי צוות אדריכליות ומהנדסות רשויות בארה"ב שעובדות ביחד קרוב לשני עשורים ומבוסס על נסיון ומטה-דאטה של אלפי פרויקטים ומיליוני דירות שתוכננו וניבנו במטרו של ניו יורק והחוף המזרחי. 

  15. Datomize 

    דטומייז, שנוסדה בשנת 2020, מאפשרת למדעני נתונים לפתח מודלים ללמידת מכונה מדויקים לטובת הפקת תובנות מתקדמות. מתוך הכרה בכך שהאילוצים העיקריים בפיתוח מודלים ללמידת מכונה מדייקים הם המחסור בנתונים באיכות גבוהה והתהליך עתיר המשאבים של הנדסת מאפיינים. 

  16. Edge Gaming

    פלטפורמה שרוצה לעשות מהפכה באופן שבו גיימרים חווים את המשחק, מתממשקים איתו ועם מועדוני ה- Esports האהובים עליהם. מדובר בפלטפורמת אקדמיית Esports, המופעלת על ידי טכנולוגיית אימונים חדשנית שמפתחת מיומנויות קוגניטיביות ומשחקיות, מוטמעת במשחקי ה- Esports הפופולריים ביותר.

  17. Cider Security

    סיידר רוצה להביא את מערכת ההפעלה של עולם הסיקיוריטי כחלק מתהליכי הפיתוח ועד סביבת הפרודקשן. סיידר מאפשרת לצוותי הסיקיוריטי, דב-אופס ופיתוח לעבוד עם מערכת אחת לטובת כל תהליכי אבטחת המידע הנדרשים כחלקת מהפיתוח ובכך לצמצם את הפערים הקיימים היום בין הצוותים. לטענת החברה המערכת מאפשרת להטמיעה תהליכי סיקיוריטי בתוך דקות מרגע החיבור וללא צורך של התערבות של הצוותים השונים. 

  18. Insurights

    ביטוח בריאות הוא הוצאה מהגדולות ביותר למעבידים בארה״ב ומסתכם בכ-8,000 דולר לכל עובד בשנה. מצד שני, שני שליש מהעובדים בארה״ב אומרים שאין להם מושג על מה הם מכוסים. אינשורייטס פיתחה את זואי, אחראית הבריאות הוירטואלית הראשונה לארגונים. זואי יודעת לנתח כל פוליסת בריאות בצורה אוטומטית ולאחר מכן לענות לכל עובד על כל שאלה לגבי הכיסוי הביטוחי, לעזור לו/ה למצוא רופאים יותר זולים, ובצורה פרואקטיבית, לעדכן עובדים על טיפולים מניעתיים רלוונטיים אליהם (למשל ממוגרמה). 

  19. Radd

    פלטפורמת eCommerce למינוף תוכן שיווקי על בסיס המלצות סטורי מבוססות דאטה ומשודרות בשידור חי.

  20. Gorilla Link

    קישוריות לוויין להתקני IoT (האינטרנט של הדברים). כיום, רשתות קרקעיות מכסות רק 20 אחוז משטח כדור הארץ בשעה שפתרונות של קישוריות לוויין הינן בעלות כיסוי גלובלי. יצרני ה IoT לא יכולים לשרת בקלות כ-80 אחוז מהשוק הפוטנציאלי. גורילה לינק מציעה להתקני האינטרנט של הדברים (IoT) פלטפורמת גישה לקישוריות לוויין באמצעות ערכת פיתוח IoT המאפשרת למפתחי מערכות להטמיע פתרון בהתאם לצורכי ה-IoT הקריטיים של הלקוח.