בתוך בוסתן של עצי הדר, אבוקדו, מנגו, ליצ'י וענבים, מוקף בצמחייה, עומד Leo bus hills, כלי התחבורה שהכי דומה לאוטובוס ציבורי ועדיין הכי רחוק מאוטובוס שהכרתם אי פעם. הוא עומד יציב על הקרקע, עם גלגליו המקוריים (שלא זזים יותר), צבוע כולו לבן ועל הגג מכסה פרגולה לבנה מעץ ולוחות פנלים. "רצינו להקים צימר מיוחד והחלטנו לקחת אוטובוס ולהעמיד אותו ליד הבית. זה היה החלום של שנינו", מספרת גלית בילט, מעצבת גרפית, על הפרויקט שחלמה, עיצבה והקימה במשך שלושה חודשי עבודה אינטנסיביים יחד עם בעלה רועי בילט.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> איכסוש: תבדקו שאין לכם את הדבר הזה בבקבוק השתייה

>> עממית: בבית החמים והמזמין של כתבת חדשות 12

את האוטובוס שיצא משימוש רכשו בני הזוג מ"אגד", והוא הובא לשטח ליד ביתם במושבה יבנאל שבגליל התחתון בעזרת גרר. תהליך הפירוק שלו נעשה בעזרת יובל וגנפלד, איש מקצוע בעל ניסיון בפירוק ושיפוץ אוטובוסים. בילט: "חיפשנו אוטובוס נמוך ורחב וכשמצאנו אותו, באורך 12 מטרים וברוחב 2.4 מטרים, התחלתי לתכנן את הפנים שלו – מיטה על במה עם מדרגות באזור הגלגלים האחוריים, אחסון באזור הגלגלים הקדמיים, מטבח, אמבטיה וחומרים". לאחר בניית קירות מלוחות גבס ובידוד, חוברו התשתיות לחשמל, למים, לביוב ולגז, כשהצוות של וגנפלד בשטח.

בית האוטובוס מפורק , ג (צילום: גלית בילט)
צילום: גלית בילט

אבני מדרך מובילות מהגינה סביב האוטובוס למדרגה בודדת מאבני בזלת שחורות, ודרכה נכנסים פנימה באמצעות דלת אלומיניום שחורה עם זכוכית שקופה. הפתח היה בעבר הדלת האחורית של האוטובוס ויש עליו וילון גלילה לפרטיות. הדלת הקדמית נסגרה בעזרת לוחות גבס, ובחוץ נתלו עליה אדניות שהוזמנו במיוחד, שופעות צמחי תבלין לקטיף האורחים. מנורות אווירה בצורת צילינדר קבועות על הדופן, מאירות באלומות את הגן הצנוע והמוקפד. בנוסף, המתארחים יכולים ליהנות מגינה גדולה ובריכת שכשוכית בחוץ.

לאחר שפורק, למעט חלונותיו המקוריים, פנים האוטובוס שוטח, הרצפה יושרה בעזרת מבנה עץ שעליו פוזר חצץ סומסום לבידוד ומעל הותקנה הרצפה בדמות אריחים דמויי בטון בגודל 60X120 ס"מ. במדרגות שולב עץ, וכך גם בחלונות כדי לקבל מראה של אדן חלון חם ואסתטי.

בית האוטובוס גלית בילט - 1 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 2 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 3 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס, ג, גלית בילט - 4 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס בלילה, ג (צילום: גלית בילט)
צילום: גלית בילט
בית האוטובוס גלית בילט - 10 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
 

על במה בפנים מונחת מיטה ברוחב 180 ס"מ, מולה תלויה טלוויזיה על עמוד שחור מהתקרה ובצד השני עציצים. בדרך למקלחת - שבה אמבטיה פרי סטנדינג זוגית עם ברז ברבור מהרצפה וראש גשם שחורים – עוברים דרך ספה נפתחת לשניים, בר אכילה מעץ בוצ'ר ורגלי ברזל שחורות, כיסאות בר ומטבח מאובזר באורך 2.25 מטרים. "במטבח שהוזמן מנגר יש הכול", אומרת בילט, "כיריים אינדוקציה זוגיות בהתקנה שטוחה, כיור עם משטח עבודה ובהמשך יחידות נגרות עם אחסון, טוסטר, תנור קטן, מיקרוגל. בחרתי צבעוניות של עץ, שחור ואפור על רקע קירות לבנים". עיצוב הפנים אקלקטי ומשלב כפריות של עץ עם עיצוב עדכני של בטון, גופי תאורה וכלים סניטריים בשחור.

בית האוטובוס, ג, גלית בילט - 14 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 6 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 13 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 15 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס, ג, גלית בילט - 7 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
 

לאמבטיה, ששימשה בעבר כקבינת הנהג, בחרה בילט אותו ריצוף באריחים דמויי בטון כדי ליצור המשכיות וניקיון, והוא הועלה גם לקירות המקיפים את האמבטיה. "מי שיושב בתוכה חשוף לכל הירוק מסביב ולהרים הנשקפים מיבניאל. אם ירצה פרטיות, יוכל להוריד את וילונות הגלילה שלהם האפלה מלאה". גם לשאר הפתחים באוטובוס, שמכניסים אור רב, יש וילונות גלילה. כיור בטון מונח על משטח בוצ'ר, כפי שמסבירה בילט: "רציתי ליצור שילוב מודרני וכפרי ולהכניס את הטבע האמיתי בעזרת עץ, צמחייה ואור".

בית האוטובוס גלית בילט - 12 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 16 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס, ג, גלית בילט - 17 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס, ג, גלית בילט - 11 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
בית האוטובוס גלית בילט - 8 (צילום: חן לוי)
צילום: חן לוי
 

בתהליך השיפוץ עקבו אחר הנעשה ילדיהם של השניים, יובל (12), ים (9) וירדן (4) ולא האמינו שמכלי התחבורה המיושן "ייצא משהו". המשהו הזה הוא יחידת אירוח שממנה מתלהבים גם אלה שמבחינים בה מרחוק במהלך טיול וטורחים להגיע כדי לחזות בה מקרוב. תקציב השיפוץ עמד על 300 אלף שקלים, למרות שהתכוונו להשקיע פחות מכך. בילט מספרת: "היו לנו אילוצים תוך כדי עבודה ורצון להשקיע בחומרי גלם איכותיים, בדשא, באבנים ובאדניות. את ההשלמות לסטיילינג ליקטתי מחנויות שונות ושמתי בצד עד שהכול יהיה מוכן לאבזור".

צימר leobusמתאים לאירוח של זוג + 1. מחיר ללילה באמצע שבוע 1,100 שקלים; בסופ"ש 1,300 שקלים. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LeoBus - Unique Vacation ⭐ (@leobus.il)