בקצה הרחוב עם הנוף הכי יפה לכינרת, עומד שומם כבר שנתיים הבניין שזכה לכינוי "מגדל פיזה של טבריה". 27 משפחות פונו מהבניין השוקע שנוטה על צידו ונדרשו למצוא פתרונות דיור חלופיים, אבל את המשכנתה על הבית הם ממשיכים לשלם - והיא אף התייקרה בחודשים האחרונים במאות שקלים.

"זו הייתה דירה מושלמת. לי באופן אישי קשה להיכנס לשם, אני לא יכולה לראות אותה ריקה והרוסה", מספרת שרי זעפרני, בעלת דירה בבניין האסור למגורים. בעלה יוסי מוסיף בכאב: "הייתי כל החיים שלי בצבא, 25 שנה. אני יצאתי לפנסיה ואת כל הכסף שהיה לי בפנסיה וכל מה שהיה לי שמתי בבית הזה. היום הילדים צריכים לדאוג לי, כי אני לא יכול להמשיך הלאה".

 

הבניין בטבריה
"מגדל פיזה של טבריה"
הבניין בטבריה
"ממשיכים לספוג תשלומים על דירה שאנחנו לא נהנים ממנה"

הקפיצה הדרמטית בריבית בנק ישראל, שעומדת כעת על 3.25%, השפיעה על רבבות משפחות בארץ, אבל רק כאן הנכס שעליו משלמים מוגדר מסוכן ואסור למגורים. הבנקים מצידם דורשים להמשיך ולפרוע את ההלוואה שניתנה והדיירים משלמים פעם אחת משכנתה ופעם שנייה שכירות על דירה אחרת. "המשכנתה על הדירה הזאת עלתה בכמה מאות שקלים וגם השכירות עלתה כמו שבכל המדינה עלו השכירויות", שיתפה ליטל נחמני, גם היא בעלת דירה בבניין. "אנחנו ממשיכים לספוג את זה והמחשבה היא לשלם גם על דירה שבעצם אני לא נהנית ממנה ואני לא גרה בה והיא גם לא תהיה שלי וזה גם נמרח".

לפני שנתיים העירייה פינתה אותם מבתיהם בעקבות העמודים הנטויים והקירות הסדוקים והרעועים. מאז הבניין רק ממשיך ושוקע, גדר לא הוצבה והמקום נפרץ ונבזז. התקווה היחידה של הדיירים לשעבר במגדל היא שהתביעה שהגישו לבית המשפט תתקדם, אך שנתיים לאחר פתיחת ההליכים דבר לא קרה, והדיון הבא יתקיים רק בעוד חמישה חודשים.

 

הבניין בטבריה
הבניין בטבריה