איך יראו חיי המשרד ביום שאחרי? עם השאלה הזו מבקשות להתמודד חברות הייטק רבות, לקראת החזרה של העובדים למשרד, ובדיוק למטרה זו בחברת צ'ק פוינט יזמו תחרות כדי לעצב את סביבת העבודה של המחר.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מתוך 80 עיצובים וקונספטים ששלחו אדריכלים ומעצבי הפנים לתחרות נבחרו 7 בולטים. במקום הראשון, ובפרס של 15 אלף דולר, נבחר הקונספט - "איים חכמים", מערכת ישיבה שניתן להתאים ולשנות את צורת בהתאם לאופי העבודה המבוקש, לפי מספר העובדים, אופי העבודה ואפילו היום בשבוע.

משרדי העתיד של צ'ק פוינט (צילום: אורבך הלוי אדריכלים)
העיצוב המנצח. משרדי העתיד של צ'ק פוינט | צילום: אורבך הלוי אדריכלים

רעיון נוסף מבקש לאתגר את המונח "משרד" כחלל שממוקם רק במקום אחד. "הניידות של היחידות האלה תאפשר למקום אותן שוב ושוב במקומות מלהיבים ומגוונים בעיר", מסבירים בחברה. דמיינו משרד על גלגלים, מעין קראוון ממונע שניתן להחנות בלב הטבע, על חוף הים או במיקום מרכזי בלב העיר, ולעבוד ממנו בקפסולות.

משרדי העתיד של צ'ק פוינט (צילום: אורי מיליק, עמרי שורץ ועינת לובלינר)
במקום השני: משרד על גלגלים | צילום: אורי מיליק, עמרי שורץ ועינת לובלינר

בחברות רבות כבר מדברים על חלוקה לימים של המשרד, בשיטת "הכיסא החם" שבה העובד משנה עמדה בכל יום. רעיון שהוצע בהתאם הוא עמדת עבודה שמתממשקת עם פרופיל אינסטגרם של עובד, כך שכל אחד יוכל למלא את החלל שלו בתמונות אישיות.

משרדי העתיד של צ'ק פוינט (צילום: רובי וגל, סטודיו לעיצוב)
יחידת העבודה מתממשקת לאינסטגרם. המקום השלישי | צילום: רובי וגל, סטודיו לעיצוב

"אמרו לכולנו שנעבוד אחרת ביום שאחרי", הסבירה נירית שניידר, מנהלת התפעול והנדל"ן של צ'ק פוינט, את הרעין שעומד מאחורי התחרות. "אנחנו בעצם צריכים לעצור ולחשוב - מה יגרום לעובד להגיע למשרד ואיך לייצר תחושת שייכות בעידן שבו הרבה עובדים עובדים למעשה מהבית".

לצפייה בכל העיצובים המתחרים