יש הרבה "יבלות" שאנו נתקלים בהן בדירות שכורות: ריצוף מיושן, ארונות מטבח עייפים ואריחים מקושקשים, אבל לרוב יש פתרונות פשוטים להתמודד כמו שטיח, ריענון צבע או הדבקת מדבקות שמחדשות לגמרי את לוק האריחים. מה עושים כשדווקא במקום אסטרטגי ובולט כמו הסלון נמצאת היבלת הגדולה והמציקה מכולן – מזגן מצהיב שאי אפשר אתו אבל גם אי אפשר בלעדיו?

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> 3 מלונות בוטיק תל אביביים שהם גם יצירת אומנות

>> הדירה המטריפה של הרווק במלון התל אביבי

אם מדובר במזגן מקרטע ובדרכו לשבוק חיים אפשר לדבר עם בעלי הדירה על החלפה או סילוק שלו, אבל כשהוא עדיין מתפקד הדיירים צריכים להתמודד עם המראה הכעור שלו במיקום מרכזי, שגם האורחים שלהם נחשפים אליו.

קרן רובינזון סבלה ממפגע כזה כשהתגוררה בדירה שכורה בת"א. כמלבישת בתים וממחדשת רהיטים, היא החליטה לעשות במקום לדבר. " DIY זה החיים. אבא שלי בנה בית מעץ במו ידיו, כך שכל המשפחה נחשפה לאבא עם ידי זהב שעושה הכול לבד", היא מסבירה את המשיכה לתחום, שהובילה אותה בעבר גם ללימודי עיצוב פנים. "עמלתי על עיצוב הסלון, אבל המזגן היה ישן ומכוער, הפלסטיק שלו הצהיב וכבלים נראו מלמטה. זה ממש כיער את הסלון".

מייקאובר למזגן כיסוי לפני  (צילום: קרן רובינזון)
מייקאובר למזגן - לפני הכיסוי | צילום: קרן רובינזון
 

1. בניית המעטפת

רובינזון השתמשה בשאריות של לטות עץ שרכשה בעבר ממחסן עצים והיו לה בבית (סרגלי עץ דקים יחסית שמיועדים בדרך כלל לכיסוי התפר שבין משקופי הדלתות לבין הקיר). היא ניסרה אותם עם מסור ג'יגסו בגודל הרצוי, שייפה בעזרת מלטשת חשמלית וחיברה אותם בעזרת ברגים ודבק נגרים שהיו ברשותה.

מייקאובר למזגן כיסוי בזמן השיפוץ לפני ג'ל  (צילום: קרן רובינזון)
מייקאובר למזגן - לפני ג'ל | צילום: קרן רובינזון
 

2. הכתמת המעטפת להגנה

בשלב הבא הכתימה רובינזון שכבה אחת של gel wood stain - ג'ל מיוחד לעץ שמגן עליו ו"משזף" אותו קלות. בניגוד למריחה וצביעה, ההכתמה היא טבילה של ספוג או חתיכת בד בג'ל ומעבר אתם על העץ, "וזה גם היה החלק הכי כיפי בתהליך", היא מסבירה. "בניתי כיסוי עצמאי שעומד על רגליים בעזרת הלטות ונצמד לקיר בלי להיות מחובר למשהו, ואחרי שהתייעצתי עם איש מיזוג אוויר, גם השארתי פתח עליון ותחתון. בהתחלה חשבתי להטות אותו בכל פעם שנצטרך להפעיל או לכבות אותו, אבל הבנתי שזה לא פרקטי והחלטתי לפתוח בו בעזרת הג'יגסו פתח לכפתורי ההדלקה והכיבוי".

מייקאובר למזגן כיסוי לאחרי  (צילום: קרן רובינזון)
צילום: קרן רובינזון

3. יצירת שוליים לפתח

רובינזון רכשה מקלות רופא שניתן למצוא בחנויות יצירה ויצרה מהם שוליים יפים לפתח. את השוליים היא הכתימה גם בג'ל לעץ, וקיבלה מראה הומוגני שמתאים למעטפת.

רובינזון מסכמת: "המזגן עמד שם שנים ונראה כמו נטע זר ליד כורסה יפה ומנורה עומדת. בעזרת השיפוץ יצרתי סוג של רהיט מעץ שחלקו העליון הוא מדף שאפשר להניח עליו עציצים ותמונות. הוא משתלב עם עיצוב הסלון ובמיוחד עם הפרקט שהוספנו. עבודה כזאת אורכת יום אחד. לא צריך לחיות עם כיעור שדירה שכורה מציעה. אין דבר שאי אפשר למחדש ולשדרג, רק צריך לדעת איך. ואם לא יודעים, כדאי לפנות לאנשי ונשות מקצוע".

מייקאובר למזגן סלון משתלב עם הכיסוי  (צילום: קרן רובינזון)
המזגן המחודש משתלב עם הריהוט בסלון | צילום: קרן רובינזון

כמה זה עלה?

  • 15 יחידות סרגל עץ באורך 2.10 מטר מא.י זוהר מחסן עצים בע"מ: 14 שקלים ליחידה, סה"כ 210 
  • ג'ל לעץ gel wood stain מ"אפרים צבעים": 110 שקלים
  • שקית מקלות רופא במקס סטוק: 5 שקלים

סך הכול: 325 שקלים

עיצוב וביצוע: קרן רובינזון

מייקאובר למזגן קרן רובינזון  (צילום: שירן קפלן)
קרן רובינזון | צילום: שירן קפלן