בית המשאית,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

אם תמיד פנטזתם על חיים דינמיים המבוססים על בית נייד שמאפשר לכם ולבני המשפחה לטייל, לחוות ולהיות בתנועה מתמדת כאורח חיים  – עכשיו החלום הזה בר השגה. בית המשאית, אחד הפרויקטים המיוחדים בארץ, התפנה ומוצע למכירה ב-500 אלף שקלים, ויש בו כל מה שצריך.

לכל הכתבות בערוץ living 

» טופ 10: המלונות הכי שווים של 2022

» זה הטרנד שכובש את המטבח הישראלי

בית המשאית הוא פרויקט ייחודי של נטלי רויזין ואהוד נדל אדריכלים, שאף זכה במקום הראשון בתחרות פרויקט השנה בקטגוריית עיצוב פנים לשנת 2018 של כתב העת אדריכלות ישראלית. בשנה וחצי האחרונות התגוררו במשאית זוג ושלושת ילדיהם, שרכשו אותה. "הפרויקט תוכנן עבור משפחה מקסימה שרצתה חיים לא שגרתיים וחלמה על מגורים קומפקטיים", מספרים רויזין ונדל, "השילוב של מיקרו-בית, המתחבר לתפיסת חיים מינימליסטית ולרצון לחיבור וקרבה לטבע לצד ניידות, קסם להם וכך נולד החזון לבית על גלגלים. לצורך הגשמת החלום רכשו בני המשפחה משאית משומשת של במבה אוסם, בעלת ארגז גדול ובגובה 2.3 מטרים שאפשרו תכנון של כל הפונקציות שלהן זקוקה משפחה".  

בית המשאית, מטבח,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
המטבח. יש גם מדיח כלים | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

בית המשאית, סלון , (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
סלון עם רמפה שנפתחת למרפסת | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל
בית המשאית, סלון  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
חלל ציבורי ורסטילי ומודולרי | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל
בית המשאית, מטבח_סלון, (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
קשר עין רציף ומבטי עומק בכל חלקי החלל | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

בית המשאית, גלריה_ילדים,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
גלריה ילדים, משמשת לשינה ומשחק | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

האתגר העיקרי של האדריכלים היה לתכנן חלל בגודל 25 מ"ר הכולל אזורי שינה להורים ולילדים, אזור לימוד ומשחק, חדר רחצה וחלל משותף ובו מטבח, שולחן אוכל וסלון. כמו כן, הפרויקט תוכנן כך שהוא יכול לקיים את עצמו מבחינת מערכות חשמל, מיזוג אויר, גז, מים וביוב, והכל בתוך כלי רכב שגם נוסע (מה שאומר מנוע, מצבר, גלגלים וכדומה). התוצאה היא יחידה הוליסטית מבחינה רעיונית וקונסטרוקטיבית עם חלוקה היררכית בין החללים השונים – לגובה ולרוחב. "עקרון חשוב שהוביל את התכנון שלנו היה הרצון לייצר קשר עין רציף ומבטי עומק בכל חלקי החלל, על מנת להתגבר על תחושת הסגירות של חלל קטן" אומרת רויזין.  

אתגר נוסף היה להוסיף לחלל גם אחסון רב ככל האפשר. לשם כך תוכננו ארונות עליונים בכל היקף המשאית ובהם שולבו המזגנים וכבלי החשמל. במסדרון ובחדר הרחצה הונמכו התקרות לצורך יצירת בוידעם לאחסון ובמדרגות העולות לאזור השינה שובצו מגירות אחסון.

האדריכלים תכננו חלל ציבורי ורסטילי ומודולרי שבו חלק מהפונקציות נעות על גלגלים ואפשר להזיז אותן. בחלל הזה שולב אחסון רב בתוך כורסאות הישיבה בסלון, שהן למעשה תיבות מרופדות. פתרון נוסף להגדלת שטח המחייה היה רעיון הגלריה המשמשת לשינה. חלקה התחתון של הגלריה משמש את הילדים ללימוד ומשחק ובחלקה העליון תוכנן אזור שינה משותף עבור הילדים ובו חלון עגול שצופה לסלון ומקשר בין החללים.

בית המשאית, ג, אחסון_סלון,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
כורסאות הישיבה בסלון הן תיבות אחסון מרופדות | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

בית המשאית, ג, מדרגות_כניסה,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
מדרגות הכניסה לבית | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל
בית המשאית, ג, רחצה,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
חדר הרחצה | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל
בית המשאית, (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל
בית המשאית, שינה_הורים,  (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

בית המשאית, שינה_ילדים, (צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל)
חלל שינה ילדים | צילום: נטלי רויזין ואהוד נדל

צבע המשאית נשאר צהוב כמו במקור, ונגיעות צבע נוספות מופיעות במסגרות החלונות, בנגרות ובפריטים השונים ברחבי הבית, בראשם הטקסטיל. "החלטנו לעצב את החלל בצבעים עדינים כמו לבן, עץ טבעי וגוני ירוק זית, תכלת וכחול ליצירת חלל נעים, רגוע ובעל אופי על זמני", מספרת רויזין ומפרטת על התהליך: "הכל התחיל בזמנו משיחת טלפון שקיבלנו מזוג עם שני ילדים שרכשו משאית ישנה ורצו שנהפוך אותה לבית משפחתי שגם נוסע. בשטח של כ-25 מ"ר לכל הפונקציות, כל ס"מ חשוב. עשינו מיפוי של המערכות תוך התחשבות במערכות כמו גלגלים, היגוי, מערכת הידראולית, חשמל, מים, ביוב, מיזוג ולקחנו בחשבון חישובי משקל וגודל שהמשאית יכולה לשאת. תוך כדי עבודה נודע על ילד נוסף בדרך, מה ששינה את התוכניות המקוריות. תכננו את הבית המשפחתי לפרטי פרטים והכנו מודל פיזי ביחס של 1:1. בין הפתרונות שהגינו היו גם גלריית השינה וגם חלונות שנפתחים החוצה ולא פנימה כדי להרוויח עוד מקום, רמפה שהשארנו והפכה למעין מרפסת אחורית לאירוח ולבילוי, ועוד. חשוב לזכור שקומפקטי זה לא בהכרח קטן אלא מתוכנן, מדויק ומותאם לצרכים ספציפיים. בפרויקט קומפקטי חשוב הניצול לגובה, נגרות רב כיוונית, חציצה בעזרת חומרים דקים וקלים ועוד".

"לפעמים אני מרגישה כמו בבית של עשירים"

ומה חושבת בעלת הבית הנוכחית על הפרויקט שבו התגוררה עם משפחתה במשך שנה וחצי? כך כתבה לירז רפאל על חווית המגורים בבית המשאית: "מוכרים את המשאית הכי יפה בארץ (יכולה להגיד את זה בצניעות כי מי שתכנן ועשה את כל העבודה זה לא אני). גרנו בה משפחה של חמש נפשות כשנה וחצי. יש במשאית שתי מיטות זוגיות - אחת מטר ארבעים והשנייה מיטת גלריה גדולה יותר. יש קמין גז, מים חמים במקלחת על גז, מדיח כלים של בוש, מכונת כביסה של סימנס, שואב אבק אלחוטי של דייסון (החיים הטובים בניקיון), רמפה שנפתחת למרפסת, פרקט עץ, שולחן אוכל נפתח, וילונות הצללה, תאורה לא תאומן ברמה שלפעמים אני מרגישה בבית של עשירים עם כל האפשרויות, ארונות האחסון עשויים מעץ ליבנה איכותי ושאר הארונות מעץ סנדביץ', יש המון מקום אחסון שתוכנן בחוכמה על ידי זוג האדריכלים נטלי רויזין ואהוד נדל".

בית המשאית נמצא כרגע ביבנאל. בהמשך הפוסט נמצאים כל הפרטים הטכניים והמידע לגבי המכירה, אם אתם מעוניינים להיות יד שלישית למשאית המיוחדת הזאת. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by אהוד נדל נטלי רויזין אדריכלים (@nadelroizin.arch)

 

בית המשאית, אהוד נדל ונטלי רויזין,  (צילום: באדיבות נדל רויזין אדריכל)
האדריכלים אהוד נדל ונטלי רויזין | צילום: באדיבות נדל רויזין אדריכל