חייהם של כמעט כל אזרחי המדינה השתבשו מאז נפתחה המלחמה ב-7 באוקטובר: רבים מהתושבים נאלצו לעזוב את בתיהם בגלל שנמצאו בקו האש. רבים מהם פונו על ידי המדינה אך מספר דומה של תושבים התפנה מרצונו והעדיף להתרחק מקו העימות גם אם לא הורו להם במפורש להתפנות. השינויים האלו מטבעם משפיעים גם על מחירי שכר הדירה, ובאתר יד2 בחנו את כיצד הם מתרגמים למספרים.

ביד2 בחנו את השינויים במחירי שכר הדירה לדירות 4 חדרים ב-58 ערים ומצאו ירידות מחירים ב-44 מתוכן. את המגמה הובילו ערים הסמוכות יחסית לקווי העימות כקריית שמונה, אופקים ושדרות, שהמחירים בהן ירדו בכ-10%.

לדברי איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק של יד2, עד לפני המלחמה שוק השכירות רשם דווקא עלייה חדה במחירים, אבל המגמה התהפכה. לדבריה הגורם למהלך אינו ריבוי הדירות להשכרה אלא אילוץ של שוכרים רבים שבעל כורחם נאלצו לנדוד. ביד 2 מוסיפים כי מוקדם להגיד האם מדובר במגמת ירידה שתמשך או שמדובר בשינוי חד ופתאומי שיתוקן בהמשך.

הירידה במחירי השכירות לא פסחה גם על תל אביב ועל הדירות הקטנות יותר בה. "בתל אביב, המאופיינת בכמות גבוהה של דירות להשכרה בימים כתיקונם, נרשמו בין התקופות ירידות מחירי שכירות של 7.4% בדירות בנות 2-2.5 חדרים, מ-5,988 שקל בחודש באוגוסט ל-5,546 שקל בנובמבר. וכן ירידות של 5.4% בדירות בנות 3-3.5 חדרים מ-7,199 שקל ל-6,807 שקל", מציינת ניצן.

ניצן מסבירה את הירידה במחירי שכר הדירה בתל אביב בכך שצעירים רבים עזבו את הדירות בתקופת המלחמה בעקבות סגירת מוקדי בילוי שבהם הם עובדים בקרבת מקום המגורים, הוצאה לחל"ת של עובדים רבים ברקע המלחמה, וגיוס למילואים של חלקם לתקופת זמן בלתי מוגבלת.

לדבריה, גם העיכוב בתחילת שנת הלימודים האקדמית באוניברסיטאות ובמכללות בעיר הביאה לעזיבה של סטודנטים את הדירות. ניצן מציינת כי לכך "יש להוסיף כי מדובר בתקופת החורף שהיא תמיד חלשה בשוק השכירות".