שירה גיל כוהנת לייף סטייל (צילום: Vivian Johnson)
צילום: Vivian Johnson

שירה גיל סטיילינג  (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון
הסגנון המינימליסטי התבסס מזמן כפילוסופיית חיים בתחומים רבים שמרכיבים את היום יום שלנו, ביניהם כמובן כל מה שקשור לעיצוב. לא מעט נשים, דוגמת מארי קונדו (וגם כמה גברים) מינפו את החוש האסתטי ויכולת הסדר והארגון הגבוהה שלהן לקריירה מוצלחת, והעצות שלהן מהוות השראה לקהל רב.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> גלית שדרגה שידה מהזבל: התוצאה תהמם גם אתכם

>> האם שמה את התינוק בכיור המטבח, וזה מה שקרה

אחת מהכוכבות העולות בתחום, היא שירה גיל, כוהנת לייף סטייל אמריקאית, נשואה לג'ורדן ואמא לשתי בנות (11 ו-13). היא נולדה בסן פרנסיסקו ומתגוררת באזור המפרץ גם היום. למדה מחול ותיאטרון באוניברסיטת קליפורניה ובאקסטר בבריטניה, והייתה שחקנית כמעט 20 שנה לפני שהתחילה את הקריירה שלה כמארגנת מקצועית. כיום היא בעלת עמוד פופלארי באינסטגרם עם 85 אלף עוקבות ועוקבים, שמאמצים בשמחה את הטיפים שלה לחיים מינימליסטיים ושלווים. יש לה שלל תובנות לחיים טובים יותר, משפטי השראה ומוטו: "אתם לא צריכים יותר מקום, אתם צריכים פחות חפצים". בין היתר, גיל משתפת ברשת טיפים שמלמדים איך להימנע מרכישת פריטים חדשים, מייעצת איך להיפטר מחפצים מיותרים ומחלקת עצות לאירוח בחגים באמצעות אקססוריז זמינים וטבעיים.

 

שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
המטבח בבית של שירה גיל, מלא רק בפריטים שהמשפחה צריכה|צילום: ויויאן ג'ונסון
שירה גיל עם בעלה והבנות (צילום: חשבון האינסטגרם של שירה גיל)
שירה גיל עם בעלה ג'ורדן ושתי בנותיהם, במטבח הבית בקליפורניה|צילום: חשבון האינסטגרם של שירה גיל
שירה גיל 2 (צילום: Vivian Johnson)
צילום: Vivian Johnson
שירה גיל פינת אוכל  (צילום: חשבון האינסטגרם של שירה גיל)
גלגולים קודמים שעברה פינת האוכל בביתה של שירה גיל במשך השנים|צילום: חשבון האינסטגרם של שירה גיל

שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
וכך נראית פינת האוכל המשפחתית כעת, נאמנה לעיקרון "פחות זה יותר"|צילום: ויויאן ג'ונסון

הוריה של גיל הם אמריקאים. אמה הגיעה בצעירותה לביקור בישראל, עבדה תקופה בעיריית ירושלים, בימי ראש העיר טדי קולק, התאהבה בתרבות הישראלית והחליטה שאם תיוולד לה בת, היא תקרא לה שירה. החלום התגשם. מגיל צעיר נמשכה גיל לעלומות של אסתטיקה ויופי. "כיום אני משלבת בין כמה תחומים שעוזרים לפשט את החיים אני מארגנת בתים, סטייליסטית וקואצ'רית", היא מספרת. אני עוזרת לאנשים לנקות את העומס הפיזי והנפשי בחייהם ולגרום לכל היבט בחייהם לתפקד בצורה חלקה יותר באמצעות אימון, תוכניות, סדנאות והספר שלי Minimalista, שנמצא כעת בהדפסה רביעית תוך קצת יותר משנה ונמכר באלפי עותקים בכל רחבי העולם. אפשר להזמין אותו אונליין מכל מקום בעולםהוא תורגם לכמה שפות ואני אני מקווה שהוא יתורגם לעברית ויימכר בישראל בקרוב מאוד". בימים אלו משלימה גיל את כתיבת הספר השני שלה : Organized Living  שיצא בסתיו הקרוב

גיל מדברת ועוסקת ביצירת בית ואורח חיים שמשקפים את הערכים האישיים של האנשים שמתחברים לערכים עליהם היא מדברת - היא קוראת לזה "פילוסופיה של מינימליזם" . "כשאנחנו משקיעים בהקמת הסביבה הפיזית שלנו בזהירות ומתייחסים לדברים שבבעלותנו בכבוד, הבתים שלנו הופכים להיות פחות מזבלה ויותר מפלט".

איך עושים את זה בפועל?
"אני מלמדת גישה המבוססת על ערכים לארגון ועיצוב הבית. אני מאמינה שהבתים שלנו צריכים לשקף את הערכים ואת העדיפויות שלנו, ולתמוך במטרות וברצונות העמוקים ביותר שלנו. למי שרוצה להפחית את העומס וליצור תחושה מרווחת יותר בבית, העצה הכי טובה שלי היא להתחיל עם שאלות ברורות: למה אתם רוצים להתארגן? איזו השפעה תהיה לשינוי הבית על החיים, הקריירה או מערכות היחסים שלכם? בשביל מה אתם רוצים ליצור יותר מקום? אילו תוצאות חדשות אתם רוצים ליצור בחייך? סיבה משכנעת, מוטיבציה ומסלול ברור יניעו אתכם גם כשהדבר האחרון שאתם רוצים לעשות הוא למיין את הערמות שהצטברו לכם".

מה ההבדל בינך לבין מארי קונדו?

"העבודה שלי היא ייחודית בכך שאני ממזגת ארגון בית עם מינימליזם, סטיילינג, קיימות ואימון לחיים. אני מלמדת תהליך בן חמישה שלבים שמשלב הבהרת הערכים שלך, פינוי העומס, ארגון הסביבה הפיזית שלך ושדרוג הבית שלך עם פרטי עיצוב מסוגננים ובני קיימא. אני תמיד עושה כמיטב יכולתי כדי למזער בזבוז, להשליך פריטים מתוך מחשבה ואחריות ולהשקיע במוצרים ידידותיים לסביבה ככל האפשר. אני מתמקדת בתהליך לפי חלל אחד ולא לפי פריט (כלומר בגדים, ניירות) כך שהלקוחות שלי ירגישו הישג גם אם יש להם רק זמן לשנות מגירה או משטח בודד. כאם עובדת ועסוקה יצרתי ערכת כלים שמתאימה לאחרים שחסר להם זמן אבל עדיין רוצים להתקדם בשיפור הבית והחיים שלהם".

שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון

שירה גיל 1 (צילום: Vivian Johnson)
צילום: Vivian Johnson

שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון

הספר הראשון שלך נקרא "מינימליסטה", מה הכוונה?
"הכוונה היא למישהו שמחויב לזהות (ולחגוג!) את הפריטים שהוא צריך, משתמש ואוהב, ולהסיר את כל מה שעודף. המטרה שלי בכתיבת Minimalista הייתה לעזור לאנשים להרגיש פחות מוצפים ולחוצים, ויותר תכליתיים, פרודוקטיביים, יצירתיים ושמחים על בסיס יומיומי. הספר מכיל את כל התהליך ואת ערכת הכלים שלי כדי לעזור לקוראים לערוך, לארגן ולרומם את הבתים (והחיים) שלהם בשיטה של פרויקט קטן בכל פעם. מכיוון שהספר מפרק פרויקטים ענקיים ומפחידים לפרויקטים קטנים - הקוראים יכולים להתחיל להתקדם גם אם הם קצרים בזמן. הספר השני שלי, Organized Living, שטרם יצא, מציג בתים של מומחים לארגון בתים מרחבי העולם, והם חולקים בספר את הטיפים הכי טובים שלהם לחיים מאורגנים".

גיל מרבה להציג ברשתות פריטים עם ערך סנטימנטלי ולעשות סטיילינג לפריטים יומיומיים כמו סבון כלים. " אני רוצה לעבור יחד עם הקוראים תהליך של שיפור ודיוק החלל עם נגיעות של אמנות, טקסטיל וחפצים אישיים", היא אומרת. "אני אוהבת להציג פריטים יקרים ואישיים כמו תמונות ישנות או מכתבים, ונהנית לשדרג ולהדגיש את החפצים הכי יומיומיים שלנו כמו סבון ידיים, סבון כלים, שמן זית, מטחנות מלח ופלפל ואפילו מגבות מטבח. אני מעדיפה להשתמש בחומרים בני קיימא כמו זכוכית או עץ. השדרוגים הפשוטים האלה קלים בארנק, מרוממים את החלל באופן מידי ואפילו יכולים לשפר את מצב הרוח".

שירה גיל סטיילינג  (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון
שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
חדר הרחצה בבית. טיפ: אם אין מספיק מקום אחסון קנו רק שמפו אחד, מרכך אחד, סבון אחד והלאה. לא לאגור|צילום: ויויאן ג'ונסון
שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון
שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
ספרה הראשון של שירה גיל. הספר השני יצא במהלך השנה ויציג בתים של מומחים לארגון בתים מרחבי העולם|צילום: ויויאן ג'ונסון

שירה גיל סטיילינג, ג (צילום:  ויויאן ג'ונסון )
צילום: ויויאן ג'ונסון

לשיטתה של גיל, העומס וחוסר הארגון בבית ובחיים מונעים מאנשים לחיות את החיים שהם רוצים לחיות. זה יכול להוביל לדיכאון וחרדה. "העומס מסיח את דעתנו, הוא מקשה על הרוגע, פיזית ונפשית. העומס מסמן כל הזמן למוח שלנו שהעבודה שלנו לעולם לא הסתיימה. העומס גורם לנו לחרדות כי אנחנו אף פעם לא בטוחים מה יידרש כדי להגיע לתחתית הערימה. לעומת זאת, כשאנחנו בוחרים לחיות בכוונה עם פחות עומס והסחות דעת זה מאפשר לנו לפנות יותר זמן, אנרגיה וחופש לדברים שאכפת לנו מהם. המוסכמות החברתיות אומרות לנו שאנחנו צריכים לקנות ולצבור יותר כדי להיות מאושרים, מסופקים ומרוצים, כשלמעשה הדברים שבאמת עוזרים לנו לשגשג הם אנשים, מערכות יחסים, התפתחות אישית ותרומה, ואין להם שום קשר לחומר".

ואיך נראה הבית שלך?

"הייתי מתארת אותו כזורם, אוורירי, נוח ומינימליסטי. זהו מעין בונגלו עשוי בעבודת יד בן 100 שנה שנחשב קטן (בסטנדרטים אמריקאיים) ומלא רק בפריטים שאנחנו צריכים, משתמשים ואוהבים. חיים עם פחות דברים אפשרו למשפחה שלנו לארח ולטייל בקלות, ופינו כל כך הרבה זמן, אנרגיה ומשאבים לדברים שאנחנו הכי מעריכים - קהילה, תרומה ויצירתיות".

האם את מכירה מעצבים ישראלים? 

"החברה הכי טובה שלי מילדות היא המעצבת והאמנית הישראלית גליה רוזנפלד. אני שואבת השראה גם מהקולגה הישראלית שלי שרית סלע, הממזגת השפעות ישראליות וסקנדינביות. שרית הכירה לי את עבודתה של רונית ים (קרמיקה) ואת החנות Prat Living. ביתה של שרית יוצג בספר הקרוב שלי. ישראל תופסת מקום מיוחד בליבי כי אמא שלי גרה ועבדה שם בשנות ה-20 לחייה וגדלתי לשמוע על החוויה המדהימה שלה שם. התמזל מזלי לבקר בישראל ממש לפני המגיפה העולמית ואני מתכננת לחזור שוב. אני אוהבת את האוכל, את התרבות ואת האנשים. לשחות בים התיכון עם הבנות שלי זה אחד הזיכרונות הכי משמעותיים שלי".

 

כמה טיפים של גיל לארגון ארון הבגדים:

1. רכשו קופסאות אחסון, עדיף מחומרים טבעיים כמו סלסילות קש וקולבי עץ. כל מה שניתן לתלות - עדיף.

2. מתקן נעליים יעשה סדר בבית ובראש. את הנעליים רצוי להוציא מהקופסאות שלהן כדי לזכור מה יש לכם בארון.

 3. נצלו את השטח מתחת למיטה לצרכי אחסון. לשם כך השתמשו בקופסאות בד סגורות שיגנו על הפריטים שלכם מאבק ולכלוך. זה מקום טוב לאחסון בגדים ונעליים ששייכים לעונה הבאה.

4. מומלץ לחלק את מגירות הארון עם חוצצים, למשל מבמבוק, וכך לתחום כל אזור במגירה לשימוש אחר (גרביים, תחתונים, צעיפים, חזיות וכו').

5. מיון זו מילת המפתח - לזרוק או להעביר הלאה בגדים לא מתאימים. הם תופסים מקום אחסון יקר, מורידים את הביטחון העצמי וגוזלים אנרגיה מיותרת בהתעסקות אתם.