MAKO
החדשות
החדשות

אנתרופוסופי שיק: בית מואר בהרי ירושלים

הם שכרו שתי קומות בבית פרטי במושב ליד ירושלים והפכו אותן לקן משפחתי וחם. הקונספט: חיבור לטבע ולנוף, ניצול התאורה הטבעית ששוטפת את החלל ושדרוג של רהיטים ואלמנטים קיימים

לימור קלר, LIVING | LIVING | פורסם 14/10/21 16:03  | עודכן 21/10/21 10:18

_

בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 12
המטבח בקומת הכניסה נצבע וחודש|צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 15
גם השיש עבר שדרוג|צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 14
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 13
צילום: קרין רבנה

בני זוג בשנות ה-30 לחייהם חיפשו בית באזור שקט אך קרוב לעיר, עם אפשרות לחינוך אנתרופוסופי לילדיהם הקטנים, והחליטו לשכור בית במושב מטע שבהרי ירושלים, מושב הבנוי על צלע הר ובו משקים ותיקים לצד בתי הרחבה חדשים יותר. הבית נמצא במשק ותיק וכולל קומת תחתונה שנבנתה לפני כ-60 שנה, ומעליה יחידה חדשה יותר הכוללת שתי קומות. בני הזוג שכרו את שתי הקומות האלה. הבית מוקף בצמחייה, ובפתחו יש דק שמעליו צמח מטפס. בקומת הכניסה לבית נמצא המטבח שגודלו כ-20 מ"ר, וממנו יוצאות מדרגות לקומה העליונה, שגודלה כ-60 מ"ר וצמודה לה מרפסת שגודלה 20 מ"ר. הקומה העליונה הייתה פתוחה כמעט לחלוטין, ללא חלוקה פנימית, למעט חדר אחד מוקף בשלושה קירות ששטחו 3.5 מ"ר.

בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 16
ראו את הפוטנציאל של החלל המואר|צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 7
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 18
שילוב של גוונים בהירים ונייטרלים|צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 17
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 19
חפצים שעברו מבתים קודמים ונגרות חדשה|צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 20
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 4
בית טוב לעציצים, ועציצים טובים לבית|צילום: קרין רבנה

 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בפעם הראשונה שבני הזוג ראו את היחידה בת שתי הקומות, הם התרשמו מהאור טבעי שנכנס מארבעה כיוונים ומהפתחים הגדולים המשקיפים אל הנוף. גם החלל הגדול הרשים אותם, והם ראו בכך הזדמנות ליצירה של בית לא שגרתי ואורח חיים מינימליסטי. הם פנו למעצבת המעצבת יעל אקרמן פרלוב וביקשו שהעיצוב יהיה מחובר לטבע, מינימליסטי, מחומרים טבעיים ובני קיימא. "האור הטבעי המגיע לחללים השונים מהחלונות הגדולים איפשר להכניס הביתה צמחים רבים, המשתלבים עם הקו העיצובי והמרחב הסביבתי", מסבירה אקרמן פרלוב. "לאזורים בבית עם מעט תאורה טבעית, בחרנו גופי תאורה עומדים ויחסית שקטים כדי שלא להפריע לעיצוב הכללי והטבעי".

בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 21
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 23
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 8
חדר ההורים הופרד מהחלל בווילון |צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 9
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 4
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 3
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 9
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 8
צילום: קרין רבנה

אקרמן פרלוב הקדישה מחשבה רבה למבנה הבית ולחלוקתו, כדי שיהיה כמה שיותר מדויק ומותאם לצורכי המשפחה. הקו המנחה את המעצבת היה לא לסגור את המרחב, אלא לייצר אבחנה בין החללים תוך שמירה על קשר עין עם הילדים או עם הנוכחים האחרים בבית. בנוסף, היה חשוב ליצור קשר בין הבית למרחב סביבו, עם הרבה צמחייה ושימוש בחומרים טבעיים היוצרים תחושה שכמעט אין הפרדה בין הבית לחוץ. היא גם החליטה להשקיע בחפצים איכותיים שהדיירים יוכלו להעביר לביתם הבא. תהליך העיצוב נמשך 3.5 חודשים.

בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 5
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב - 10
צילום: קרין רבנה
בית בהרי ירושלים, עיצוב יעל אקרמן פרלוב, ג - 22
צילום: קרין רבנה
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

המטבח בקומת הכניסה היה מוזנח, עם ציורים על חזיתות ארונות המטבח. החזיתות נצבעו, הידיות הוחלפו וכן נעשה מיקרוטופינג להיקף השיש שהיה מוזנח. מתחת למדרגות הוצבו שולחן אוכל קטן לארוחות יומיומיות וכן פינת מטבח לילדים שיוכלו לשחק לצד הוריהם המבשלים.

החלל הגדול בקומה העליונה חולק לשניים - חלק אחד הוקדש לחדר ילדים והשני לסלון. החלוקה נעשתה באמצעות קיר גבס, עם פתח אך ללא דלת, שלא מגיע לתקרה כדי לשמר את תחושת המרחב ולאפשר קשר עין. בני הזוג ביקשו שחדר הילדים יהיה רחב ידיים ויאפשר הן מרחב למשחק והן מרחב לשינה. החדר תוכנן בהתאם לתפיסה האנתרופוסופית עם חומרים טבעיים וצבעים שקטים המאפשרים מרחב לדמיון ומשחק. בחדר שתי מיטות וכורסת הנקה.

מסלון נשקף נוף הרים מרהיב, והעיצוב נעשה בהתאם לכך. קיר הסלון נצבע בירוק-אפרפר, והוא רוהט בספה בהירה, כורסה אפורה וכורסה ורודה. על הרצפה נפרש שטיח בגוני חרדל. "הרהיטים מגיעים ממקורות שונים במסלול חייהם של בני הזוג: החל מרהיטים משוק הפשפשים ששופצו וקיבלו חיים חדשים מתוך תפיסת חיים אקולוגית, דרך עבודות של נגר וכן רהיטים שהתגלגלו ממקומות שונים בהם חיו", אומרת אקרמן פרלוב. שידת פורמייקה ישנה קולפה ונצבעה מחדש וגם הכורסאות שויפו ורופדו מחדש. בחלל עומד גם שולחן עץ שנבנה במיוחד ומשמש להורים כשולחן עבודה במהלך הבוקר, לילדים כשולחן יצירה אחרי הצהריים, ובסופי שבוע הוא הופך לשולחן אירוח לחברים ובני משפחה. דלת העץ מובילה למרפסת הגדולה שבה מטפחים הדיירים צמחי נוי ועשבי תיבול.

החדר היחיד בקומה הפך לחדר השינה של הורים והופרד מהחלל המרכזי בווילונות לבנים קלילים. הוצבה בו מיטת עץ שתוכננה במיוחד, ועל הקיר נתלו מדפים קטנים ותמונות.

 

עיצוב: יעל אקרמן פרלוב

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן