האם כל בנייה חדשה של בניין מגורים תחייב שיעור מסוים של מרפסות סוכה? מטה התכנון הלאומי, בראשות הרב נתן אלנתן, מקדם בימים אלו תקנה חדשה שתחייב בנייה של 15%-20 מהדירות בבניינים חדשים עם מרפסות סוכה. על פי הפרטים הידועים לגלובס, הנושא נמצא כרגע בבחינה, והחלטה בעניין תתקבל בטווח הזמן הקרוב.

מרפסות סוכה הן מרפסות פתוחות לשמיים, אשר מעל שטחיהן אין כל בנייה שהיא, כדי לאפשר בנייה של סוכה כשרה - שכן סוכה כזו חייבת להיות תחת כיפת השמיים. מבחינה תכנונית, המשמעות היא שלא תוצב מרפסת מעל למרפסת סוכה בקומה גבוהה יותר, וככל שישנן יותר קומות ויותר דירות בבניין, כך האתגר התכנוני הופך להיות מורכב יותר, ובוודאי יקר יותר.

כעת, בודקים במטה התכנון הלאומי את האפשרות לחייב בבנייה חדשה שיעור מסוים של דירות אשר יכללו מרפסות סוכה - בשיעור של 15-20%, כך על פי הפרטים העדכניים. המטרה: להעמיד לרשות רוכשי הדירות המסורתיים־דתיים "מאגר" של דירות עם מרפסת סוכה מתוך כלל הדירות המוצעות בפרויקטים, ולא רק בערים בעלות צביון דתי או חרדי, אלא בכל רחבי הארץ.

"כיום הסוכות נבנות בשטחים המשותפים בבניינים - בחניה הפרטית במגרשי החניה, בחללים הציבוריים", כך מספרים במטה התכנון הלאומי. "מדובר במצב שמסכן את המשתמשים באותם מרחבים, ולכן הכוונה היא לאפשר לכל אדם לבחור דירה עם מרפסת מתאימה, שתייתר את הבנייה באותם שטחים משותפים".

כך, אם אכן תתקבל החלטה כזו, הכוונה היא ליישם אותה במבנים חדשים בני 4-5 קומות ויותר. במטה התכנון מציינים כי מדובר במחשבה בלבד לעת עתה, וכי בכל מקרה היא תיעשה "תוך התחשבות בנושא התכנוני".

הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס