טפט ורוד בארונות המטבח של אור שפיץ (צילום: שני שוופל)
טפט על ארונות המטבח בדירה של אור שפיץ, עיצוב: שני שוופל|צילום: שני שוופל
עיצוב הבית הוא עסק מורכב שמורכב משופע רעיונות ואינספור החלטות שצריך לקבל כדי להפוך אותו לכמה שיותר קרוב למושלם. כשהתקציב מוגבל היצירתיות גוברת, והפתרונות שנמצאים לחלומות יקרים יכולים למלא את החסר. אחד מהם הוא הטפט, מוצר עיצובי שלא מעט אנשים חוששים מההדבקה שלו וגם מהמחיר. כיום יש לו אלטרנטיבות נגישות יותר ואם חשבנו שהוא מיועד רק לקירות, אפשר למצוא יותר ויותר מקרים שמוכיחים שהוא יכול לשרת הרבה מטרות אחרות ולשנות את החלל – החל מחלק בקיר, דרך חזיתות של מטבח ועד פס דקורטיבי שמוסיף חמימות. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תפור עליו: הצצה לבית של מייק רוס מהסדרה חליפות

>> הסניקרס הלבנות כבר במצב מביך? כך תנקו אותן

 

ריענון רהיטים

חלקה העליון של שידת מגירות של גן ילדים היה ללא שריטות, לכן החליטה הפיזיותרפיסטית דאיינה קסטליאנוס להימנע משיוף וצביעה של השידה, להסיר את כל המדבקות, לנקות אותה היטב ולהדביק עליה טפט pvc דק מאוד בדוגמת טרצו שרכשה בעלי אקספרס (בעלות של 22 דולר, כולל משלוח). את הטפט היא חילקה למלבנים גדולים יותר מהמגירה, כך שיספיק גם לכיסוי החלק הקעור ולא יתקלף. היא הוסיפה רגליים מאלי אקספרס (23 דולר, כולל קיט ברגים) וקיבלה שידה חזקה עם חילוק נהדר לחדר המשחקים.

עיצוב: דאיינה קסטליאנוס

טפט  לפני (צילום: דאיינה קסטליאנוס)
השידה לפני|צילום: דאיינה קסטליאנוס
טפט  אחרי (צילום: דאיינה קסטליאנוס)
דאיינה קסטליאנוס|צילום: דאיינה קסטליאנוס

 

אוריין בן הרוש, סטודנטית לכלכלה וניהול, ביקשה להכניס קצת צבע לחלקי ביתה השונים. בעזרת טפט שרכשה מחנות כל-בו בנתיבות ב-60 שקלים, יצרה פסים במראה עץ בוצ'ר מעל האסלה, כדי שחדר הרחצה לא ייראה אנמי מדי. לצורך חיפוי חלקו העליון של מזנון הסלון היא השתמשה בטפט נוסף שרכשה באלי אקספרס ב-45 שקלים." פתרון זול ובהחלט מרשים שעושה את העבודה", היא מציינת.

עיצוב: אוריין בן הרוש

טפט, ג,  שירותים (צילום: אוריין בן הרוש)
אוריין בן הרוש|צילום: אוריין בן הרוש
טפט  שידה (צילום: אוריין בן הרוש)
אוריין בן הרוש|צילום: אוריין בן הרוש

טפט  שידה בעבודה (צילום: אוריין בן הרוש)
אוריין בן הרוש, שידה בעבודה|צילום: אוריין בן הרוש

 

מדפים לדקורציה בחלל

מגירות מגן ילדים הן פוטנציאל גדול לרהיט משודרג מלא סטייל. עדינה דור לקחה מגירות כאלה שהוצעו למסירה, שייפה אותן מכל הצדדים עם משייפת חשמלית, ניקתה מאבק וצבעה בצבע מתאים לעץ על בסיס מים. לאחר מכן היא הדביקה טפט על החלקים החיצוניים של המגירות, על כל חלק הודבקה חתיכה נפרדת. מדובר בטפט שנמכר בגלילים כמו נייר עטיפה (35 שקלים בחנות לצרכי משרד בחיפה), בעל 2 חלקים שאחד מהם הוא יריעה שמורידים והשני הטפט עצמו עם הדבק. לבסוף היא המשיכה את צבעי טפט השונים על צידי המגירה הצרים בחזית, הצמידה ווים מאחורה וקיבלה תיבות תצוגה קטנות לתלייה על הקיר.

עיצוב: עדינה דור

טפט, ג,  לפני (צילום: עדינה דור)
עדינה דור, המגירות לפני|צילום: עדינה דור
טפט, ג,  אחרי (צילום: עדינה דור)
עדינה דור|צילום: עדינה דור

טפט, ג,  אחרי (צילום: עדינה דור)
עדינה דור|צילום: עדינה דור

 

כדי ליצור מראה ייחודי ולא סטנדרטי בנישות בכניסה הביתה נבחר עבורן חיפוי של טפט, שהוא חומר זול יחסית ועבודת ההדבקה שלו פשוטה ומהירה לביצוע ביחס לאריחים. "הוא לא תופס נפח ולא מקטין את הנישה, ורמת הדיוק בהדבקתו מאוד גבוהה", מסבירה המעצבת. נרכשו שלושה גלילי טפט שונים - אחד בצבע שחור חלק ושני הנותרים עם טקסטורות בשחור-לבן שמחמיאות ומשלימות זו את זו. הם סודרו שונה בכל נישה ולאחר מכן נסגרה נישה אחת בדלת עץ אלון שמסתירה מאחוריה חשמל וציוד תקשורת. מדפי הגבס חופו בעץ אלון כדי לייצר מראה יוקרתי יותר. "הטפטים יוצרים מראה אלגנטי ומעניין ומעניקים לנישות מראה שובב ומיוחד".

עיצוב: לילך וואנו בן יצחק

טפט, ג, עיצוב לילך וואנו בן יצחק  (צילום: מאור מויאל)
לילך וואנו בן יצחק|צילום: מאור מויאל

 

 

יחידת המדפים מעץ ממוחזר כוללת גב מודפס עם טפט בוטני בירוק, שמתאים גם לתוספת עציצים קטנים וירוקים. הטפט יוצר במיוחד עבור המדפים עם גרפיקאית, והוא מתאים להדבקה על רהיטים.

עיצוב: גלי מאור

טפט, ג, גלי מאור  (צילום: נעמי ים סוף)
גלי מאור|צילום: נעמי ים סוף

 

 

משנה אווירה במטבח

כשהאומנית והמעצבת ליאת זיכרמן ובן זוגה נכנסו לגור בדירה ישנה, היא הבינה שעם קצת יצירתיות ותקציב לא מאוד גבוה אפשר ליצור ממנה בית מקסים. במטבח הישן היו קרמיקה לבנה וידיות שעבר זמנן. היא הזמינה טפט אריחים (אלי אקספרס , 145 שקלים ל-80 ריבועים בגודל 20X20 ס"מ), וידיות שחורות מודרניות (110 שקלים ל-32 ידיות). "הדבקתי את ריבועי הטפט אחד אחד וגזרתי היכן שיש שקעים או חצאים", היא מסבירה. "החלפתי את הידיות וקניתי אקססוריז שיכניסו למטבח יותר חום וצבע, כמו מעמד עץ לכלים, דיספנסרים יפים לסבונים או צנצנות תבלינים יפות. כך בעבודה של יום אחד הפכתי את המטבח המשעמם לחדר מזמין שנעים לשהות ולבשל בו".

עיצוב: ליאת זיכרמן

טפט, ג, לילך זיכרמן עיצוב לפני (צילום: לילך זיכרמן )
ליאת זיכרמן, לפני|צילום: לילך זיכרמן
טפט, ג, לילך זיכרמן עיצוב בעבודה (צילום: לילך זיכרמן )
ליאת זיכרמן, בעבודה|צילום: לילך זיכרמן

טפט, ג, לילך זיכרמן עיצוב  (צילום: לילך זיכרמן )
ליאת זיכרמן |צילום: לילך זיכרמן

 

לנה פיבניק ובעלה נרי אלבז ביצעו מהפך במטבח דירתם בקיבוץ בהשראת מטבחים כפריים. היא ניקתה את המטבח היטב עם סבון כלים וסקוץ' והחלה לצבוע את דלתות המטבח בלי לפרק אותן - שתי שכבות של צבע גיר כחול-אפור Serenity Blue של שאבי שיק עם מברשת כדי לקבל טקסטורה של פסים עדינים כמו מרקם של עץ, ומעליהן שתי שכבות של לכה. בעלה סייע בהחלפת הידיות והברז, והיא ניגשה להדבקת טפט דמוי קרמיקה על הארונות. היא השתמשה ב-4 חבילות של 40 גיליונות שרכשה (400 שקלים באלי אקספרס), שהם גיליונות קטנים של מדבקות תלת ממד. בעזרת מספריים, סכין יפני ומטר, מדדה והניחה את המדבקות לאחר שניקתה היטב את האריחים.

עיצוב: לנה פיבניק

טפט עיצוב  לנה פיבניק לפני שיפוץ (צילום:  לנה פיבניק)
לנה פיבניק, לפני |צילום: לנה פיבניק

טפט עיצוב  לנה פיבניק  (צילום:  לנה פיבניק)
לנה פיבניק|צילום: לנה פיבניק

 

מטבח שהיה במקור בצבע חום כהה לא התאים לדירתה השכורה החדשה של הקונדיטורית אור שפיץ, ולכן הוחלט להדביק על החזיתות טפט ורוד ולצבוע את הידיות בספריי זהב.

עיצוב: שני שוופל

טפט, ג, בבית של אור שפיץ עיצוב שני שוופל (צילום: שני שוופל)
שני שוופל|צילום: שני שוופל

 

חדר רחצה כמו בחו"ל

המעצבת קרן גרוס ביקשה ליצור חדר רחצה לא שגרתי בלוק אירופאי, שתואם את העיצוב של שאר החללים בבית. היא ביקשה מראה מאוד נעים ועוטף אבל גם מפתיע, וכשראתה את טפט הלימונים מיד ידעה שזה זה. "ה'פרשיות' של הלימון, החוויה שזה מייצר, גוון האקווה של הרקע - הכול הרגיש מאוד נכון ומדויק", היא אומרת. "מאחר שהחדר מאוד מאוורר והלקוחה הבטיחה שהיא תמיד מאווררת אותו אחרי השימוש, בחרנו טפט שעשוי אומנם מסיבי בד לא ארוגים, אך עדיין אין לו בעיה להתקיים בחדר רטוב, כל עוד הוא לא מיושם באזור הרטוב עצמו. טפטים בחדרי רחצה זה דבר נפוץ באירופה ובחו"ל בכלל ולכן בחרתי בו גם בארץ. הכול עניין של תפיסה ותרבות".

עיצוב: קרן גרוס

טפט, ג, עיצוב קרן גרוס  (צילום: קארין רבנה)
קרן גרוס|צילום: קארין רבנה

 

 

הסוואת דלת נסתרת

במרכז החלל הציבורי מוקם חדר שירות נחוץ וחיוני שהיה פתוח ללא דלתות ויכולת הסתרה. המעצבת הוסיפה קיר גבס כדי לאפשר סגירה עם דלת וטפט ולהקנות לפינת האוכל מקום מכבד. הדלת תוכננה בקו אפס, וכל הקיר חופה בטפט שמתחבר בגווניו לנוף ולצבעי הים ממול. "בזכות הצורניות ומשחק הגוונים הצלחנו לטשטש לחלוטין את הדלת, ומשחק הגוונים חוזר במסגרת המראה ובכלי שהוצב על השולחן. לטפט יש תכונות נהדרות. הוא נותן טון, חום, יוצר אווירה ומונע מהקירות להתלכלך, בתקציב לא גבוה ובדרך מהירה וקלה יחסית". 

עיצוב: מירית סוחוב

טפט עיצוב מירית סוחוב  פתוח (צילום: מאור מויאל )
מירית סוחוב |צילום: מאור מויאל

 

 

על הקיר, אבל קצת אחרת

מחדשת הבתים שירלי בן מויאל יצרה מראה קליל וחמים למטבח בדירה שכורה ששודרגה בתקציב לא גדול. את הטפט במראה קורות עץ רכשה בהום סנטר ומכיוון שהוא היה ארוז ברישול וקצת מרופט בקצוות, גם זכתה להנחה של 50 אחוז – 50 שקלים במקום 100 שקלים. "גם המחיר וגם ההשמה הקלה הם שיקול בבחירת טפט. מבחינתי זו הייתה מינימום השקעה למקסימום תוצאה", סיפרה.

עיצוב: שירלי בן מויאל

טפט עיצוב שירלי בן מויאל (צילום: שירלי בן מויאל)
שירלי בן מויאל|צילום: שירלי בן מויאל

 

בדופלקס שעבר שיפוץ קל והלבשה מחדש תוכנן אחד מהחללים כפינה השקטה של הדיירים. הוא עוצב בצבעים שקטים ונעימים בנגיעות של סגנון כפרי לייט, ולקיר המרכזי נוסף טפט בהדפס עלים שהכניס רוך והביא פנימה את הנוף הפסטורלי שנשקף מהחלונות. הבחירה בטקסטיל בצבעים בהירים לריהוט ובד נשפך חצי שקוף לווילונות השלימה את התמונה לחדר השליו.

עיצוב: שירלי יעקב באבא

טפט, ג, עיצוב שירלי יעקב באבא  (צילום: we shoot israel, Elad Kayam)
שירלי יעקב באבא|צילום: we shoot israel, Elad Kayam

 

 

כדי לשוות לדירת קרקע בת 70 שנה מראה צעיר, מודרני וקליל ולהכניס בה חיים חדשים, כיאה לביתם של זוג צעיר וססגוני, חולקו 56 המטרים הרבועים שלה מחדש. בקיר שמתחיל במטבח ומגיע עד קצה הסלון הודבק טפט ג'ונגל נועז, שיצר קיר כוח והוא משתלב עם הגינה הפרטית והצמחייה שנכנסים כך לנוף הפנימי של הבית.

עיצוב: בן רזניאלי

טפט בן רזניאלי (צילום:  אורן עמוס)
בן רזניאלי|צילום: אורן עמוס