שוק הדיור קפוא? המחיר המטורף שבו נמכרה דירת ענק במגדל החדש של תל אביב
פרסום ראשון: תושב חוץ רכש שטח של 600 מ"ר במגדל רוטשילד 10 שמקימות תדהר וזיו אבירם • סכום העסקה: 106 מיליון שקל עבור דירה בפרויקט בפינת הרחובות רוטשילד והרצל בתל אביב • לפי משרד האוצר, בשוק דירות היוקרה נרשמה בתחילת השנה עלייה במספר העסקאות בניגוד למגמה הכללית


מחירי הדירות בישראל אמנם במגמת ירידה, אבל בשוק היוקרה המחירים ממשיכים לטפס: ל-N12 נודע כי לאחרונה רכש תושב חוץ שטח למגורים בהיקף של כ-600 מ"ר במגדל היוקרה רוטשילד 10, שמקימות בימים אלו תדהר ואיש ההייטק זיו אבירם בתל אביב. סכום העסקה: 106 מיליון שקל.
סכום העסקה החדשה משקף מחיר של יותר מ-170 אלף שקל למ"ר. לפני כשנה דווח על עסקת ענק בקומה 34 במגדל בן 42 הקומות, במסגרתה רכשו תושבי חוץ דירת 320 מ"ר (חצי קומה) עם מרפסת של 25 מ"ר ב-47 מיליון שקל. נראה כי העסקה החדשה היא לרכישת קומה שלמה במגדל.
בעוד ששוק הדירות הכללי סובל מתחילת השנה מהאטה ומספר הדירות שנרכשות ירד בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - התמונה בשוק היוקרה שונה. בסקירה הרבעונית האחרונה שפרסם אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר בחודש אוגוסט צוין כי "בשוק היוקרה (מחיר של 10 מיליון שקל ומעלה), בניגוד למגמה הכללית נרשם גידול במספר העסקאות ברבעון הראשון של 25' בהשוואה למקביל לו אשתקד".
לפי האוצר, תל אביב ממשיכה להיות העיר הדומיננטית בשוק היוקרה: בעיר בוצעו 75 עסקאות יוקרה ברבעון הראשון של השנה לעומת 60 ברבעון הראשון אשתקד ו-66 ברבעון האחרון 2024.

פרויקט ההתחדשות העריונית רוטשילד 10 מוקם במפגש הרחובות הרצל ושדרות רוטשילד. הפרויקט משלב שימור של חמישה מהמבנים הראשונים של תל אביב עם הקמת המגדל החדש. המתחם יושב בתוך אזור "אחוזת בית" - השכונה הראשונה של מה שהפך להיות לימים תל אביב, ושהוקמה לאורך רחוב הרצל, בין הרחובות יהודה הלוי לאחד העם.
המגדל צפוי לכלול מלון של רשת Six Senses הבין-לאומית, השני של הרשת בישראל. מוקדם יותר השנה חשפנו כי קבוצת מחניודה של השף אסף גרניט ואורי נבון מנהלת מגעים עם רשות המלונאות להקמת מסעדה או מספר מסעדות במלון.